LeBa/Josba P05/06 tippui sarjakakkoseksi

C2-junioreiden alempi jatkosarja jatkui Juukassa kahdella ottelulla. Kärkimatsissa LeBaJosba koki jatkosarjan ensimmäisen tappion, mutta toisen ottelun voitto pitää LeBaJosban kärkikahinoissa mukana joulutauon aikana.

LeBa/Josba – SB Heinola valkoinen 3-7

Juukan pomppuparketti osoitti jälleen kyntensä ja turnauksen ensimmäisestä ottelusta LeBa/Josba otti huolella kuokkaan. Ensimmäisessä erässä peli oli hyvin hallussa, mutta löysä pelaaminen puolustuspäässä ja keskialueella tarjosi SB Heinolalle mahdollisuudet ja kahdesti pallo löytyi Eetun seläntakaa. LeBa/Josban ainoan maalin teki Juuso hienon haaston päätteeksi keskeen Miika P:n syötöstä.

Toisessa erässä pyrittiin aktivoimaan karvausta, mutta jostain syystä jalat eivät pojilla tätä suostuneet tottelemaan. Toisesta erästä tuli kuitenkin erävoitto, kun ensin Miika B ampui Antonin levityksestä pallon pakin paikalta sisään. Toisen maalin teki Tiitus ilmasta Miika P:n syötöstä maalinkulmalta.

Kolmas erä alkoi alivoimalla ja vastustaja rankaisi heti. Kaksi seuraavaa vaihtoa ja kummassakin soi ja yhtäkkiä oltiin kahden maalin takamatkalla. Perään jälleen tyhmä jäähy puolustuskulmassa ja vastustajan tehokas ylivoima onnistui. Vielä lopuksi SB Heinola rankaisi tyhjään maaliin, joten vaisun ja haluttoman esityksen jälkeen 3-7 tappio SB Heinolalle.

Puolustuspäästä puhtaat paperit voi antaa Tiitukselle, joka puolustuspään taistelun lisäksi hakeutui muutaman kerran vetopaikoille. Hyökkäyspäässä suoritus oli tasaisen harmaata pomputtelua eikä kukaan oikein erottunut enemmän kuin toinen.

Tiitus (#15) oli ottelun harvoja onnistujia.

Pelicans SB musta – LeBa/Josba 4-9

Toiseen peliin lähdettiin muuttamalla kokoonpanoja sekä muistuttamalla pallon liikuttamisen tärkeyttä hyökkäyspäässä. Sentterin paikalle siirretty Anton pääsi kahdessa ensimmäisessä vaihdossaan maalintekoon. Ensin Leevi vapautti Antonin vetämään keskeltä pallon maaliin. Toisessa maalissa Anton viimeisteli hankkimastaan rangaistuslaukauksesta tilanteeksi 0-2. Erän loppuun Pelicans sai kavennuksen aikaiseksi, mutta Miika B kuittasi kavennuksen keskialueen katkon jälkeisellä tulisella laukauksella yläkulmaan. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 1-3 LeBa/Josballe.

Toisen erän alussa Miika B katkaisi jälleen vastustajan avauksen ja ampui tilanteeksi 1-4. Välissä Pelicans kavensi, mutta jälleen seuraavassa vaihdossa LeBa/Josba kuittasi Pelicansin kavennuksen. Joonas syötti pallon oman maalin takaa pallon Eemilille, joka karisti vastustajat iholta ja juoksi läpi kentän ja ampui pallon varmasti maaliin.

Kolmanteen erään terävöitettiin hyökkäyspään pelaamista. Lopulta LeBa/Josban pelaajat saivat palloa liikuteltua nopeasti hyökkäyspäässä ja Elmerin pakin paikalta lähtenyt laukaus löysi verkon perukoille. Seuraavassa vaihdossa Eemilin pitkä avaus löysi maalille juosseen Oskarin, joka laittoi pallon hienosti ilmasta sisään. Seuraavan maalin viimeisteli Miika P pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi kovalla rannelaukauksella ylänurkkaan. Välissä Pelicans sai aikaan kavennuksen 3-8:aan. LeBa/Josban viimeisen maalin ottelussa teki alivoimallaJoonas, jonka tarkka laukaus Taavin oivaltavasta levityksestä upposi takayläkulmaan. Pelicansin neljäs maali tuli seitsemän sekuntia ennen loppua, kun alivoimalla oli lupa hyökätä miesvajaallakin ja Pelicans sai vastahyökkäyksen kesken LeBa/Josban hyökkäyksen. Lopputulos 4-9.

Puolustuspäässä pallo liikkui paremmin ja nopeammin kuin ensimmäisessä pelissä ja pakit pääsivät myös maalin makuun. Elmeri, Joonas ja Miika B olivat tehokkaita ja tukivat hienosti hyökkäyksiä. Hyökkäyspäässä Leevi ja Anton tekivät kovasti töitä karvauksessa ja alaspäin pakkien tukena. Oskari ja Lenni tekivät hyvin töitä alaspäin ja näistä katkoista kentällinen teki kaiken kaikkiaan neljä maalia.

Ottelun onnistujat juhlivat Joonaksen alivoimamaalia.

Alemman jatkosarjan ensimmäinen tappio on nyt koettu. Toiseen peliin LeBa/Josba sai ryhdistäydyttyä heikon ensimmäisen pelin jälkeen. Ensi viikonloppuna 06:lla on mahdollisuus ottaa revanssi SB Heinolasta, sillä sama porukka astuu vastaan Joutsenossa.