SM-sarja korkattiin komealla voitolla!

LeBan C1-pojat saivat maukkaan voiton heti SM-sarjan ensimmäisessä ottelussa Tampereen Classicin ottaessa lukua maalein 8-5. Kontiolahden liikuntahallilla nähtiin varsin korkeatasoinen junioreiden salibandyottelu. Molemmat joukkueet olivat ottelussa vuoron perään kuskin paikalla ja iltaan mahtui useita hienoja suorituksia.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu, kolme maalia viimeistellyt Ahti Sivonen kertoi, että alun jännitys käännettiin itsevarmuudeksi ja kentällä osattiin pitää hauskaa. ”Classic liikutti palloa hyvin ja nopeasti, mutta osattiin nollata joukkueen pelitapa, jonka takia vastustajalle ei avautunut paikkoja niin hyvin”, summasi Ahti voitokkaan ottelun kulkua. ”Valmistauduttiin peliin hyvin.”

Ottelun alussa jännitys näkyi myös vastustajan otteissa. Molemmat jengit pääsivät kuitenkin omaan peliinsä kiinni ja tauolle mentiin tasatuloksessa 2-2. Toisessa erässä LeBa otti vahvan otteen pelin hallinnasta ja sai hyökkäyspelin rallattamaan ajoittain kauden parhaaseen malliin. Erän loppuessa peli oli kotijoukkueelle 4-3.

Kolmannessa erässä LeBa pääsi jo peräti kolmen maalin johtoon. Pieni passivoituminen erän puolivälissä antoi Classicille pääsylipun takaisin otteluun. Pinkkipaidat onnistuivat hiipimään maalin päähän, mutta LeBan poikien usko omaan tekemiseen piti loppuun saakka. Sisukkaasti taistellut kotijoukkue katkoi Classicin syötöt tärkeillä hetkillä ja esti vieraita pääsemästä tasoihin. Pari viimeistä osumaa tyhjiin ja upeasti kannustanut runsaslukuinen kotiyleisö pääsi juhlimaan SM-sarjakauden avausvoittoa.

Valmentaja Jouni Juurela kiitteli poikia pelin jälkeen: ”Tänään päästiin kisailemaan pisteistä yhden sarjan parhaan joukkueen kanssa ja pojat onnistuivat sovituissa asioissa erinomaisesti. Ahkera työnteko ja uhrautuva puolustuspelaaminen olivat tänään avaintekijöitä tärkeässä avausvoitossa. Kahdeksan tehtyä maalia näin kovaa joukkuetta vastaan lämmittää myös mieltä. Atto Meriläinen oli maalilla hirmuisessa lyönnissä ja väläytti heittokättään oikeissa paikoissa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kivenkovan SPV:n kohtaamista!”

SPV saapuu LeBan vieraaksi Kontiolahden liikuntahallille lauantaina 10.10. klo 15. Pelejä voi seurata livenä myös YouTubesta, kanava löytyy nimellä Salibandy Pojat 05 SM/divari live.