P16-pojat päättivät kotiottelut neljän ottelun voittoputkeen

LeBaJosba päätti SM-sarjan runkosarjan kotiottelut neljän ottelun voittoputkeen. Keskiviikkon arkipelissä vastaan asteli kova kiistakumppani SB Welhot, joka on myös esiintynyt vahvasti kevään otteluissa. Kauden kaikki kolme peliä päättyivät maalin erolla ja tällä kaudella LeBaJosba oli kaikissa kolmessa ottelussa voittava osapuoli.

Ensimmäinen erä alkoi vahvasti LeBaJosban merkeissä ja hyvät maalipaikat seurasivat toisiaan. Ensimmäisessä erässä ruuti oli kuitenkin märkää eikä hyvistä paikoistakaan saatu johtomaalia aikaiseksi. SB Welhot kuittasi hienon maalin vastahyökkäyksestä ensimmäisen erän  puolivälin jälkeen. LeBaJosba tasoitti juuri ennen erätaukoa, kun Joni veivasi pallon maaliin, kun maalin takana jätettiin hänelle liikaa tilaa.

Toisen erän alkuun LeBaJosba sai hyvän alun ja viimeisteli nopeaan tahtiin kaksi maalia. Miika viimeisteli ensimmäisen läpiajosta ja Niilo toisen maalin edestä Eemilin syötöstä. Seuraavaksi LeBaJosba sai rankkarin, mutta tällä kertaa Welhojen veska sai nollattua Jonin yrityksen. Tämän jälkeen SB Welhot pääsi paremmin peliin mukaan ja kavensi ensin vastahyökkäyksestä, kun maalille laitettu syöttö meni hyökkääjän jalasta sisään. SB Welhot sai tästä uskoa omaan tekemiseensä ja tasoitti hyvän hyökkäyspään pyörityksen jälkeen pakin paikalta lähteneellä vedolla. Erän loppuun LeBaJosba sai kuitenkin vielä johtomaalin, kun Miika teki illan toisen maalinsa Jonin syötöstä.

Kolmannessa erässä SB Welhot oli ehkä hallitsevampi osapuoli. LeBaJosba pääsi kuitenkin kahden maalin johtoon, kun Niilo karkasi omasta päästä puolittaiseen läpiajoon ja ampui tulisen rannelaukauksen ylänurkkaan. SB Welhot tuli vielä maalin päähän muutama minuutti ennen loppua, kun oman pään avaus katkaistiin ja pallo pelattiin pakin paikalle, josta rannelaukaus upposi takakulmaan. Lopussa LeBaJosba pelasi järkevästi pallolla eikä SB Welhot saanut palloa itselleen eikä näin pystynyt ottamaan edes maalivahtia pois yrittääkseen tasoitusta. Näin voitto lopulta LeBaJosballe lukemin 5-4.

Miika oli tänään hyökkäyspäässä ratkaisevassa roolissa tehoin 2+1.

Puolustuspäässä Jesperi pelasi maalilla varman ottelun ja otti kaikki kiinniotettavissa olleet laukaukset. Hyökkäyspäässä Miika ja Niilo saivat maalihanat auki ja näin tehoillaan varmistivat omalta osaltaan arvokkaan kolmen pisteen voiton. Lenni on palannut nopeasti käsileikkauksen jälkeen kentille ja toteutti hyökkäyspäässä treeneissä harjoiteltuja asioita ja pelasi yhdessä Eemilin kanssa ottelun viimeiset hetket järkevästi pallolla ajan kellosta pois.

LeBaJosba pelaa runkosarjan kolme viimeistä peliään vieraskentällä. Voittamalla seuraavat pelit ja muiden pelatessa sopivasti rästipelinsä ristiin, on pieni oljenkorsi jäljellä, että P16-pojat pelaisivat vielä keväällä playoff-pelejä.