LeBaJosba P06 tappio niskassa joulutauolle

Vuoden viimeinen turnaus toi P06-pojille paljon mietittävää joulutauolle. Ensimmäisessä ottelussa tuli varma voitto, mutta jälkimmäisessä pelissä koettiin nöyryyttävä kauden avaustappio vuotta(ja kahta) nuorempia Ponovo 07-joukkueen poikia vastaan.


BB-88 – LeBa/Josba P06 2-9

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin BB-88, jolle hävittiin edellisenä viikonloppuna 05:sten sarjassa. Tällä kertaa voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä jo ensimmäisessä vaihdossa Elias vei Jonin syötöstä  LeBa/Josban 0-1 johtoon. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty enempää, vaikka paikkoja useampaankin maalin oli.

Toisessa erässä LeBa/Josban pyöritys hyökkäyspäässä jatkui ja lopulta Miika B viimeisteli Joonaksen levityksestä pallon maaliin. Seuraavaksi Johannes pelasi pallon Jonille keskeen ja tilanteeksi 0-3. Erän loppuun vielä Valtteri viimeisteli Juuson syötöstä tilanteeksi 0-4 kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä Elias, Valtteri, Joni ja Tiitus viimeistelivät pikatahtiin tilanteeksi jo 0-8. Vastustajan aikalisän jälkeen BB-88 teki kaksi kavennusmaalia ennen kuin Joni viimeisteli hattutempullaan loppunumeroiksi 2-9 LeBa/Josballe.

Tiitus oli puolustuspään ykkönen ensimmäisessä pelissä.

Maalilla Jepu torjui varmasti BB-88:n harvat hyökkäykset. Tiitus tuki hienosti hyökkäyksiä pakin paikalta ja viimeisteli yhden nousun päätteeksi maalin. Johannes pelasi sentterin paikalla vahvasti niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Lenni H murtautui muutaman kerran maalipaikkoihin oikea-aikaisesti ja oli lähellä maalintekoa useaan kertaan. 

LeBa/Josba – PoNoVo 07 7-12

Toisessa ottelussa kohdattiin pienet, tekniset ja vikkelät Ponovon 07:at. Ottelu alkoi LeBa/Josban hyvällä viimeistelyllä, sillä peli oli jo 4-0 ajassa 4.29. Maalintekijöinä Elias, Lenni F, Anton ja Elmeri. Tähän väliin tehty Ponovon maalivahdin vaihto piristi Ponovon peliä huomattavasti. Erän loppuun Ponovo saikin kavennuksen ja erätauolle tilanteeksi 4-1. 

Toisen erän alkuun Oskari teki tilanteeksi 5-1, mutta tämän jälkeen pelin kuva muuttui totaalisesti. Ponovo sai hurmoksen päälle ja pallo pyöri LeBa/Josban päässä ja vikkelät Ponovon pelaajat jättivät vartijansa jälkeensä. Palloa ei liikutettu avauksesssa, vaan pallonmenetykset seurasivat toisiaan. Tilanteeksi kahden erän jälkeen 5-5.

Kolmannessa erässä pelin kuva ei muuttunut. Palloa haluttiin kuljettaa itse ja lopulta vastustaja nappasi pallon itselleen ja ampui pallon varmasti maaliin. Kolmesti vastustaja rankaisi samankaltaisista pallon menetyksistä. Aikalisän jälkeen ensin Nils ja samassa vaihdossa Joni nostivat LeBa/Josban jo maalin päähän. Seuraavassa vaihdossa jälleen löysä pelaaminen omassa päässä kostautui ja tilanteeksi 7-9. Lopussa vielä vastustajalle köykäinen rangaistuslaukaus, mutta Eetu torjui sen varmasti. Lopussa Ponovo rokotti kolmesti tyhjään maaliin ja parilta LeBa/Josban pelaajalta meni vati nurin. Viimeisessä maalissa LeBa/Josban puolustaja huitaisi tyhjään maaliin vetävää pelaajaa arkaan paikkaan. Valitettavasti tuomarilta jäi tämä näkemättä. Pahoittelut LeBa/Josban puolelta ko. tapahtumasta ja joukkue hoitaa tilanteen sisäisesti, vaikka tapahtuma jäi erotuomarilta näkemättä. Lopussa vielä toinen tyhmä tilanne hyökkäyspäässä ja ansaittu jäähy sekä käytösrangaistus suunsoitosta päälle Antonille. 

Perusasioita tekemällä ja paremmalla viimeistelyllä ekassa ja kolmannessa erässä peli olisi ollut voitettavissa. Jos vastustaja tekee yhdeksän maalia ennen kuin veska vedetään pois, niin peliä on kuitenkin aika vaikea voittaa. 

Lenn F oli tehokas tappiopelissä.

Hyökkäyspäässä Lenni F oli tehokkaalla päällä ja harvoja onnistujia. Puolustuspäästä ei onnistujia kyllä löydy kaivamallakaan kahdessa viimeisessä  erässä. Elmerin ja Antonin maalit ekassa erässä pakin paikalta tilanteissa, jotka oli rakennettu harjoiteltuun tapaan voidaan pieniksi valonpilkahduksiksi laskea.