LeBa/Josba P16 SM puolivälieriin !

Nousujohteinen kausi jatkui viikonloppuna. Ensi kaudeksi jo aiemmin varmistunut P17 SM-sarjapaikka sai pelistä jatkoa.

Pudotuspelikarsinnoissa Jyväskylässä kaatui ensin lauantaina kovan vastuksen antanut FBC Turku lukemin 9-7. Turun pojat kirivät viimeisessä erässä jo maalin päähän, kunnes Aatu sinetöi päätöslukemat Tuomon syötöstä ajassa 56:37.

Sunnuntaina tuli vastaan SM-runkosarjan 8. sijalta Kokkolan Nibacos, levänneillä jaloilla.

Pelin käsikirjoitus oli selvä, häviöllä kesälomille ja voitolla pudotuspeleihin.

Nibacos aloitti räväkästi ja ajassa 8:18 peli oli jo 4-0 vastustajille.
Tästä sisuuntuneena joukkue päätti taistella loppuun asti ja herääminen käynnistyikin. Erätauolle 5-2 lukemin.

Toisessa erässä tehtiin 3 maalia tasaiseen tahtiin ja tilanteessa 5-5 siirryttiin viimeiseen erään.
Luka P. vei ylivoimalla päättäväisesti LebaJosban ensimmäisen kerran johtoon 5-6 maalilla ajassa 45:28.

Nibacos kuittasi tämän vielä ajassa 50:00 ja peli oli taas tasan 6-6.

Hetkeä myöhemmin Nuutin pitkä kuljetus ja pallo Veetille. Hänen painava laukaus oli nanosekuntia myöhemmin verkossa ajassa 51:28 vastustajan maalivahdin ihmetellessä mitä tapahtui.
Peli taas meille 6-7 johtolukemissa.

Nibacos jäähylle uudelleen ajassa 54:40 ja hetkeä myöhemmin ylivoimalla Luukas siirtää playmakerin paikalta pallon siipeen Nuutille, joka painaa ranteella megiksen korkuisen vastustamattomasti takanurkkaan ja peli on 6-8.

Lopussa raivokasta vääntöä tuloksetta Kokkolalta vielä ilman maalivahtia, mutta summerin soidessa voitto Pohjois-Karjalaan runsaan faniryhmän riemuitessa ääni käheänä 😁

Toivottavasti mahdollisimman moni tulee kannustamaan 7.4 sunnuntaina  kotijoukkueen voittoon Tiikereistä.

LeBa/Josba kotijoukkueessa pelaa poikia Kontiolahdelta, Juuasta ja Joensuusta.