P14 joukkueelle pronssiset mitalit Turusta!

LeBan joukkueista Turkuun mestareiden cupiin osallistui viimeisenä P14-juniorit.
Joukkue lähti matkaan jo lauantaina, keskittyen tosissaan sunnuntaina 7.8. alkaneisiin, odotettavasti erittäin tiukkoihin otteluihin. Ja niinhän ne ottelut olivat!
Jo ensimmäisistä sekunneista lähtien pojat huomasivat, että tässä turnauksessa vastustajat ovat ihan 2009 syntyneiden ikäluokan huippuja. Mestareiden cup ennakkossa top 4 arvioidut Oilers ja TPS pelasivat LeBan poikien kanssa samassa lohkossa. Toisen lohkon ennakkoon arvioidut kovimmat ErVi ja KRP.

Sunnuntaina LeBan pojat matkasivat Leaf-areenalle pelaamaan turnauksen alkusarjan ensimmäisen ottelun SBS Littoista vastaan. Ottelun alku meni jännittelyksi ja vastustajan isohkot pelaajat kävivät veivaamassa neljä maalia LeBan verkkoon. Valmennus meinasi jo tarttua aikalisään, mutta Vincent Vannisen ja Tuukka Piikin tärkeillä maaleilla kavennettiin eka erän tulokseksi 2-4. Ensimmäisellä erätauolla pojat kokosivat itsensä ja päättivät, että tässä turnauksessa ei anneta vastustajille mitään ilmaiseksi. Hieno nousu tasoihin 5-5 ottelun viimeisellä sekunnilla. Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui Steelers/SCU. Siitä ottelusta makea 10-1 voitto ja LeBan ylivoimalle hienoja maaleja.

Maanantaina ensimmäinen ottelu ja vastassa kotiturnauksessa pelaava TPS. Ottelu pelattiin Kupittaan palloiluhallin hienossa pääkentällä. LeBan pojat jatkoivat kurinalaista puolustuspelaamista joukkueena ja ottelu oli pelillisesti koko turnauksen parasta. Tehopelaajina Aatu ja Tuukka. Toinen ottelu Oilersia vastaan ja upea voitto 5-3 tuloksella. Lohko A:n voitto ja puolivälieräotteluun vastustajaksi Nurmon Jymy.

Tiistaiaamuna ottelu klo 9 ja puolivälieräottelu Nurmon Jymyä vastaan. Liekö ollut hieman unihiekkaa silmissä, kun LeBan pojat marssivat otteluun. Maaleja taottiin vuorotahtiin, mutta lopulta pojille 8-5 voitto ja tie mitalipeleille.

Välierä vastustajaksi tuli ennakkosuosikki Nokian KRP. Pojat pelasivat hyvin, mutta tällä kertaa KRP oli parempi ja vei voiton ansaitusti. Ottelun tulos 2-6.

Pronssiottelussa vastaan asettui OFBC Oulusta. Ottelu oli tasaista vääntämistä ja ratkaisu haettiin rankkikisasta. Siinä LeBan maalivahti Samuli Luukkanen oli aivan ylivoimainen ottamalla 6 vedosta 5 kiinni. Näin ollen kovatasoisen turnauksen kolmas sija Kontiolahdelle ja pronssimitalit kaulaan.

Turnauksen sijoitukset: 1 Nokian KRP, 2 ErVi, 3 LeBa96, 4 OFBC
Onnittelu Nokian KRP:lle P14-sarjan voitosta.

Kiitos turnauksen järjestäjälle mahtavista pelipäivistä ja järjestelyistä.