LeBaJosba P06 kahteen selkeään voittoon

LeBaJosban P06:n kauan odotetut ylemmän jatkosarjan pelit alkoivat voitokkaasti.

Voima Turbiinit – LeBa/Josba 2-14

D1-junioreiden ylialueellinen ylempi jatkosarja alkoi Imatralla isäntäjoukkuetta Voima Turbiineja vastaan. Pelaamaan saatiin kolme täyttä kentällistä eli karvaus pystyttiin pitämään aktiivisena ylhäältä asti. LeBa/Josba sai otteluun hyvän alun, kun Joni teki 0-1 Eliaksen syötöstä. Samassa vaihdossa Elias siirsi Eemilin syötöstä LeBa/Josban jo 0-2 johtoon. Seuraavaksi hyökkäyspäässä pelattiin pallo liian pieneen ja Voiman tuulennopea pelaaja kiihdytti yksin läpi ja laittoi pallon varmasti maaliin. LeBa/Josba ei tästä hätääntynyt vaan hyvän karvauksen päätteeksi Juuso viimeisteli Tiituksen syötöstä LeBa/Josban 1-3 johtoon. Erän lopussa vielä ketju Joni-Eemil-Elias teki taas samassa vaihdossa kaksi maalia. Ensin Eemil katkaisi vastustajan avauksen ja ampui pallon varmasti maalin ja tämän jälkeen Joni viimeisteli Eliaksen syötöstä eränumeroiksi 1-5.

Toisen erän alku oli aluksi tahmeampaa ja lopulta LeBa/Josba sai jäähyn mailaanlyönnistä. Alivoima lopulta ratkaisi pelin. Ensin Joni ampui rankkarin sisään. Sitten Miika P purjehti keskeen ja ampui Juuson syötöstä tilanteeksi jo 1-7. Välissä Voima sai hyvällä takakulmaan suuntautuneella vedolla kavennukseen 2-7:ään. Erän loppuun kuitenkin vielä kolme maalia. Ensin Lenni hassutteli pallon taitavasti rystyllä Elmerin syötöstä ylänurkkaan. Seuraavaksi Joni haki syötön laitaan, johon Joonas avasi ja heti puolen kentän jälkeen lähtenyt Jonin kova laukaus upposi takakulmaan. Seuraavassa vaihdossa Valtteri viimeisteli Juuson syötöstä numeroiksi 2-9 kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä Elias toi pallon yli ja ujutti pallon maalin takaa etukulmasta sisään. Seuraavaksi samassa vaihdossa iski Miikat. Ensin Pesonen ampui Borgströmin syötöstä ja samassa vaihdossa Borgström ampui pakin paikalta Tiituksen syötöstä tilanteeksi jo 2-13. Seuraavassa vaihdossa peli vihellettiin poikki, kun kahdentoista maalin ero tuli täyteen Elmerin kovan rannelaukauksen löydettyä verkon perukoille. Avaavan syötön läpi kentän antoi Nils.

Maalilla Eetulle tuli muutama vaarallinen tilanne torjuttavaksi, mutta Eetu selvitti ne hienosti. Puolustuspäässä Tiitus osallistui aktiivisesti karvaukseen ja avauspeliin ja käänsi kaksinkamppailut nopeudellaan itselleen. Hyökkäyksessä Eemil tuki tehokaksikko Jonia ja Eliasta pelaamalla vahvasti alaspäin, jos hyökkäyspäässä tuli pallonmenetys. Miika P pelasi ensimmäisen pelin tällä kaudella sentterinä ja paluu tutulle paikalle toi onnistumisia muun muassa maalien merkeissä.

LeBa/Josba – Sudet SB 13-3

Tunti väliä ja vastaan asteli Sudet Kouvolasta. Viime kaudella Leba-96:n pojat kärsivät kauden ainoan 06-sarjassa tappion juuri Susia vastaan. Ottelu alkoi heikosti, kun Sudet siirtyi 17 sekunnin jälkeen johtoon. Susien maalivahti avasi nopeasti maalin takaa huolimattomasti annetun syötön suoraan hyökkääjille ja siitä seuranneen 2>1 hyökkäys päättyi takatolpalle, josta Susien hyökkääjä pääsi puttaamaan pallon tyhjään maaliin. LeBa/Josban kaksi seuraavaa maalia teki Joni ensin Eliaksen ja sitten Taavin syötöstä. Seuraavassa vaihdossa muurin tekeminen epäonnistui ja tasoitus oli tosiasia. Joni viimeisteli hattutempun Eliaksen syötöstä ja LeBa/Josba siirtyi jälleen johtoon. Susilla oli mahdollisuus tasoittaa peli rangaistuslaukauksesta, mutta Jesperi veti jälleen pidemmän korren ja nollasi Susien yrityksen. Erän loppuun Joni iski erän neljännen maalin Eliaksen syötöstä ja seuraavassa vaihdossa Miika P viimeisteli Juuson syötöstä erätilanteeksi 5-2 LeBa/Josballe.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali. Joni pudotti pallon pakille ja Taavin rannelaukaus upposi etukulmasta maalin perukoille.

Kolmannessa erässä LeBa/Josba teki maaleja tasaiseen tahtiin. Ensin Elias teki maalin Eemilin syötöstä. Seuraavat kolme maalia viimeisteli kentällinen Juuso-Miika P – Valtteri – Tiitus – Miika B. Välissä maalin makuun pääsi neljännen kerran ottelussa Joni ennen kuin oli Miika B:n vuoro ampua pallon hyvän Miika P:n pudotuksen jälkeen maaliin pakin paikalta. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Oskari koko kentän hienon syöttöketjun päätteksi Lennin syötöstä.

Maalilla Jesperi pelasi taas hyvän pelin ja esitteli useita hienoja lähitorjuntoja. Puolustuspäässä pakkipari Joonas-Taavi malttoi syötellä avauksessa rauhallisesti palloa ja näin hyökkääjät saivat pallon ylös pyörimään hyvien syöttäjen ansiosta. Juuso ja Valtteri karvasivat oikea-aikaisesti ja aktiivisesti palloa hyökkäyspäässä ja varsinkin kolmannessa erässä lähes joka vaihdossa kentällisellä oli maalintekopaikkoja ja kentällinen tekikin neljä maalia erässä.

Ensimmäinen turnaus on nyt takana ja turnaukseen saatiin tähän mennessä kauden parhaat pelit. Varsinkin ensimmäisessä pelissä pallo liikkui hienosti ympäri kenttää.