P16-pojat katkaisi tappioputken maalijuhlassa

LeBaJosba-yhteisjoukkue pääsi kuukauden tauon jälkeen pelaamaan kotihallissa Kontiolahdella. Vastaan asteli Classic, jolle LeBaJosba oli aiemmin kärsinyt kaksi tappiota runsasmaalisissa otteluissa. Kolmas ottelu ei poikennut kahdesta ensimmäisestä koitoksesta maalien määrässä. Ainut ero edellisiin otteluihin oli se, että LeBaJosba otti kauden ensimmäisen voiton Classicista numeroin 11-7.

Classic lähti otteluun hiukkasen vajaamiehisenä, mutta lopulta LeBaJosballa pelasi ottelussa vain yksi kenttäpelaaja enemmän. Lisäksi Classicilla taisi olla kaikki parhaat pelaajat yhtä pelaajaa lukuunottamatta matkassa ja aiemmissa kohtaamisissa Classic on surutta tiivistänyt kahteen kenttään, jos tilanne on pelissä sitä vaatinut.

Kaksi ensimmäistä erää oli hyvinkin tiukkaa pelaamista puolin ja toisin. Classic pyrki purkamaan LeBaJosban karvauksen ja hakea vetopaikkoja keskustaan. LeBaJosba pääsi näistä yrityksistä kääntämään peliä hyökkäykseen useasti ja ykköskenttä teki kahteen ensimmäiseen erään näistä käännöistä viisi maalia. Classic onnistui kertaalleen omassa vastahyökkäyksessään ja tarkka laukaus alanurkkaan toi lukemiksi 5-1 LeBaJosballe kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä alkoi kummallakin joukkueella näkymään vajaalla rosterilla pelaaminen. Viimeisessä erässä väsyneiden pelaajien ratkaisut kentällä aiheuttivat avoimet ovet kummassakin päässä. Classic sai nopeasti kavennettua tähtipelaaja Arttu Tapion maaleille tilanteeksi jo 5-3. Tämän jälkeen Classic tuli jo maalin päähän alivoimalla. LeBaJosban kolmoskenttä kuitenkin ratkaisi pelin seuraavassa vaihdossa. Tiitus teki komealla rannelaukauksella ensimmäisen SM-sarjamaalin. Seuraavassa vaihdossa Elias vei LeBaJosban kolmen maalin johtoon ja, kun samalla minuutilla Tiitus onnistui toisen kerran lyhyen ajan sisään, alkoi pelissä olla ratkaisun makua. Tämän jälkeen kumpikin joukkue teki kolme maalia vuorotellen melkeinpä suoraan aloituksesta edellisen maalin jälkeen ja loppunumerot olivat lopulta 11-7 LeBaJosballe.

LeBaJosba juhlii 11-7 voittoa Classicista.

Puolustuspäässä Jesperi piti joukkuetta pystyssä maalilla kriittisillä hetkillä, kun Classic heräsi taistelemaan ottelun voitosta. Valtteri ja Matti olivat tehokkaina pakin paikalta puolustusvelvoitteen lisäksi. Hyökkäyspäässä Joni paukutti tehot 4+3. Jonilla oli alla Suomi-sarjan peli, joten hyvin on Joni peruskuntokaudella itsensä kuntoon laittanut. Tiitus teki kauden avausmaalit ja viime viikkojen hyvä treenaaminen näkyi vihdoin myös tulostaululla.