P16:lle taistelun jälkeen tappio

P16-yhteisjoukkeen historian ensimmäinen vieraspelireissu Etelä-Suomeen alkoi haastavista lähtökohdista. Kentällinen poikia oli pelaamassa oman pääjoukkueen pelejään ja kolmea kenttää ei saatu kasaan, kun yhdelle pelaajalle asetettiin korona-altistumisen vuoksi harrastuskielto ja flunssa verotti ennen peliä yhden pelaajan. Tänään SM-sarja-avauksen saivat Aatu, Eerik ja Miika B ja kaikki täyttivät oman roolinsa mallikkaasti.

Ottelun alkoi LeBaJosban kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun heppoinen jäähy kostautui ja EräViikingit Itä siirtyi johtoon. Ottelun ensimmäinen viisiminuuttinen oli varsinaista ilotulitusta, kun virheet seurasivat toisiaan kummallakin joukkueella. Viiden minuutin jälkeen ErVi johti peliä 3-2. Seuraava virheiden suma LeBaJosballe tuli 13 minuutin jälkeen, kun ErVi paukutti neljä maalia ja LeBaJosba ainoastaan yhden. Erätauolle LeBaJosba joutui miettimään syntyjä syviä tappiolukemin 7-3.

LeBaJosba P16-joukkue osoitti taas toisesta erästä eteenpäin, että pojat kuuluvat SM-sarjaan ja joukkue on sitkeää tekoa. ErVin karvausta vastaan keksittiin erätauolla lääkkeitä eikä keskialueella tullut enää samaa määrää pallonmenetyksiä. Kumpikin onnistui maalinteossa toisessa erässä kahdesti, joten kahden erän jälkeen peli oli ErVille 9-5.

Kolmanteen erään LeBaJosba lähti hakemaan erävoittoa ja katsomaan saataisiinko Classic-pelin tapainen loppukiri aikaiseksi. Erän alkuun ErVi siirtyi jo tavoittamattoman tuntuiseen viiden maalin johtoon. Välissä Jesperi kävi torjumassa ErVin rankkarin, jonka jälkeen oli edessä ns. pelimiesten kymppi. Viimeisellä kympillä LeBaJosba laittoi vuorostaan ErVin tiukoille ja kavensi kolmella maalilla loppunumeroiksi 10-8. Hyvät kaksi erää viimeistä erää antavat uskoa siihen, että tammikuussa Kontiolahdella ErVi voidaan haastaa jo ottelun alusta saakka.

Pelimiesten kympillä LeBaJosba pääsi kahden maalin päähän, mutta voitto jäi tällä kertaa haaveeksi.

Puolustuspäässä Eetu torjui maalilla varmasti eikä mahtanut ensimmäisen erän ErVin pyörityksessä takaiskumaaleille mitään, sillä sen verran vapaista paikoista pääsivät hyökkääjät maaleja tekemään. Eerik pelasi mallikkaan debyytin SM-sarjassa ja Anton väänsi kaksinkamppailut itselleen, mitä pidemmälle ottelu eteni. Hyökkäyspäässä saatiin laajalta rintamalta onnistumisia, kun edellisten pelien tehomiehet olivat omilla peleillään. Miika P ja Miika B kunnostautuivat maalintekijöinä ja Petteri antoi pelissä kolme maalisyöttöä.