D1 Hearts taisteli pronssille alueloppuhuipentumassa

D1 Hearts suuntasi kauden huipentavaan aluelopputurnaukseen Kuusankosken parketille. LeBa pääsi turnaukseen täydellä rosterilla ja mukaan saatiin myös äänekäs kannustusjoukko.

Sudet SB – LeBa-96 Hearts 8-4 (2-1, 5-0, 1-3)

Välierissä vastassa oli isäntäjoukkue Sudet SB. Peli sai heikon alun, kun Sudet onnistui heti ensimmäisissä vaihdossa. LeBa kuitenkin heräsi peliin ja erä eteni tasaisesti, vaikka vastustaja hallitsi hienoisesti palloa. Sudet onnistuivat vielä toistamiseen ennen kuin LeBa sai maalihanat auki Oskarin maalilla. Toisen erä LeBan kannalta synkempi, kun vastustaja niittasi kaikkiaan viisi maalia LeBan jäädessä nollille. Yrittäminen oli kohdallaan, mutta vastustaja oli terävämpi pallolla ja erityisesti maalipaikoilla. LeBa paransi huomattavasti kolmanteen erään ja vei kolmannen erän 1-3. Vastustajakin ehkä hölläsi jalkaa kaasulta.  LeBan maalit tekivät Joonas, Miska ja Aleksanteri. Sudet eteni finaalin 8-4 lukemin ja LeBa suuntasi pronssipeliin.

SB Welhot Stars – LeBa-96 0-6 (0-2, 0-1, 0-3)

Pronssiottelu lähti liikkeelle tasaisesti ja molemmat saivat muutamat maalipaikat ennen kuin LeBa onnistui maalinteossa. Miska laukoi puolesta kentästä kohti ylänurkkaa ja torjunnan kautta pallo meni maaliin. Toista maalia ei tarvinnut kauan odottaa, kun Elias vapautti Eeron läpiajoon ja viimeistely oli vuoren varma. Näistä lukemista lähdettiin toiseen erään.

Toisessa erässä nähtiin yksi maali ja sen teki LeBa. Katkon jälkeen Simo meni väkisin ohi vastustajasta ja viimeisteli tarkasti takanurkkaan. Erässä oli omat paikkansa Welhoillakin, mutta maalissa mahtavan ottelun pelannut Nico piti nollat. Välillä pallokin katosi näkyvistä, mutta vastustaja ei saanut käytettyä paikkaa hyväkseen.

Kolmannessa erässä Welhot lähti korkealla karvauksella, jonka LeBa onnistui muutamaan kertaan purkamaan ja vastaiskuista tuli vaarallisia paikkoja Welhojen maalille.  Seuraavan LeBa maalin viimeisti Oskari ja maalin erinomaisen syötön tarjoili Joonas. LeBa onnistui muutaman minuutin päästä uudestaan, kun Joonas laukoi kantista tarkasti etunurkkaan. Loppulukemat viimeisteli Oskari tyhjään maaliin, kun Welhot hakivat kavennusta kuudella pelaajalla.

LeBa pelasi ehjän pelin ja onnistui hyvällä prosentilla maalinteossa. Maalissa loisto pelin pelannut Nico toimi voiton avainpelaajana. Pronssimitali kaulassa on mukava lähteä kotimatkalle. D1-joukkue kiittää kaikki joukkueen mukana toimineita.