C2-pojat ylempään jatkosarjaan

06-pojat pelasivat alkusarjan viimeisen turnauksen Rantakylässä ja saalisti kolme voittoa. Nämä kolme voittoa takasivat sen, että joukkueen pelit jatkuvat ylialueellisessa jatkosarjassa. Siellä sijoittuminen kahden joukkoon tarkoittaisi sitä, että keväällä olisi mahdollista tavoitella jopa playoff-paikkaa C2-SM-sarjaan saakka.

LeBa/Josba – Apassit 6-3

Ensimmäisessä erässä LeBaJosba pyrki aktiivisesti karvaamaan syvältä Apassien puolustuspäässä, mutta liukas kenttä aiheutti sen, että karvaus oli useasti hiukkasen myöhässä ja Apassit pääsivät vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Apassit siirtyivät ottelun alussa 0-1 johtoon, kun LeBaJosban avaus katkaistiin keskialueella ja vastahyökkäys tuotti tulosta. LeBaJosban tasoitusta saatiin odotella erän loppuun, kun ylivoimalla Oskari ampui terävästi ranteella Joonaksen syötöstä ansaitun kavennuksen.

Toiseen erään karvausta laskettiin hieman, joka aiheutti sen, että Apassien pitkä päätyyn ja perään taktiikka ei enää toiminut, kun puolustusmuodostelma oli LeBaJosballa valmiina odottamassa avauksia. Erän alkuun Valtteri pelasi pallon Markukselle keskeen ja tarkka sijoitus upposi Apassien maalin etukulmaan. Seuraavan maalin teki myös Markus, kun vaihtopenkillä piirretyn kuvion toteutus onnistui täydellisesti myös kentällä. Hienon syötön tarjoili Lenni. Seuraavan maalin teki vastustaja, kun omassa päässä tökättiin pallo suoraan vastustajalle parhaaseen vetosektoriin. Samassa vaihdossa äsken omassa päässä huolimattomasti pelannut kenttä kuitenkin kuittasi maalin, kun Eemil murtautui maalin eteen ja nosti pallon vastustamattomasti ylänurkkaan. Syöttöpisteen sai jälleen Lenni.

Kolmannessa erässä Apassit pääsivät jälleen maalin päähän, kun maalivahdin heitto tavoitti yksinään maalinedessä seisseen Apassi hyökkääjän. Ottelun ratkaisu tuli erän puolessavälissä, kun Niilo ampui terävän rannelaukauksen hyvän syöttelyn päätteeksi laidasta Antonin syötöstä. Loppunumerot viimeisteli Oskari Joonaksen syötöstä.

Puolustuspäässä onnistujiksi voi tässä pelissä nostaa Joonaksen ja Jesperin. Joonas pelasi ensimmäiset pelit selkävaivojen jälkeen ja voitti kaksinkamppailut poikkeuksetta itselleen. Lisäksi pari syöttöpistettä pakin paikalta on hyvä saldo. Jesperi pelasi normaalin maalivahdin paikan sijaan pakkina ja täytti ruutunsa mallikkaasti. Hyökkäyspäässä taas Markus pelasi ensimmäistä kertaa hyökkääjän paikalla ja muodosti Lennin ja Eemilin kanssa tehokkaan kolmikon. Muutaman maalin olisi kolmikko voinut värkätä lisää, mutta ehkä ne jätettiin sitten tuleviin koitoksiin odottamaan.

Josba musta – LeBaJosba 0-12

Toisessa ottelussa oli vastassa Josban 06-joukkue. Oletuksena oli, että LeBaJosba pitää palloa ja Josba musta saisi ottelussa muutaman vastahyökkäyksen ja sieltä jokusen maalipaikan. Ensimmäinen erä oli LeBaJosbalta aika tuskaista puskemista vastustajan sumppua vastaan. Ensimmäisen erän merkittäviä hetkiä oli Eetun ensimmäisessä pelissä kenttäpelaajana tekemä maali Antonin syötöstä. Tämän lisäksi maalinteossa onnistuivat Miika, Niilo ja Oskari.

Toisessa erässä palloa ryhdyttiin siirtelemään paremmin hyökkäyspäässä ja näin tulosta alkoi myös tulla. Erän nostoina voidaan ottaa esille Matin kauden ensimmäinen maali LeBaJosbassa sekä Eetun viimeistelemä hattutemppu, joka päätti ottelun ajassa 29.18.

Puolustuspäässä esille nousivat Matti ja Valtteri. Matti sai maalin lisäksi pari syöttöpistettä toiseen erään. Valtteri taas tuki hienosti hyökkäyksiä ja jatkoi samaa, mitä on viime viikot tehnyt treeneissä ja viimeisteli pari maalia näiden hienojen nousujen päätteeksi. Hyökkäyspäässä Eetu onnistui ensimmäisessä pelissä kentällä tekemällä tehot 3+1. Niilo viimeisteli taas eleettömästi hienoilla laukauksillaan pari maalia.

Josba/Leba 07 – LeBaJosba 0-7

Turnauksen viimeisessä pelissä kohdattiin vuotta nuorempien yhteisjoukkue. Otteluun 06:setpäättivät lähteä jälleen karvaamaan ns. päätylaudasta asti. Ottelusta muodostuikin vauhdikas peli ja vedot maalille asti ottelussa olivat lähes tasan. 06:set siirtyivät ottelun alussa johtoon, kun Miikan kova pystysyöttö tavoitti Eemilin, joka ampui nopeasti suoraan syötöstä pallon maaliin. Seuraava 06:sten maali oli lähes identtinen, kun tällä kertaa Jesperi nosti pakin paikalta ylös ja Aleksi sai pystysyötön lapaansa. Hieno harhautus ja pallo rystyltä sisään.

Toiseen erään 06:lla alkoi olla malttia syötellä hyökkäyspäässä pidempiä hetkiä ja näin päästiin paremmille vetopaikoille. Hyökkäyskenttä Lenni-Niilo-Nils viimeisteli kolme maalia peräkkäin ja peli alkoi ratketa. Lisäksi Aleksi tarjoili Eemilille kulmasta hienon syötön keskeen ja Eemil teki kahden erän jälkeen tilanteeksi 0-6.

Kolmannessa erässä ei nähty enää kuin yksi maali, kun Valtteri purjehti läpi kentän ja ampui pallon terävästi maalin heti erän alkuun Antonin antaman syötön jälkeen. Kolmannessa erässä 06:sten peli meni jälleen puskemiseksi ja yksinyrittämiseksi ja 07:at saivat useita katkoja keskialueella, joista avautui hyviä vastahyökkäyksiä 07:lle. Maalilla Eetu oli kuitenkin kuin muuri ja torjui useita pahoja tilanteita erän aikana. Lopulta Eetulle kauden ensimmäinen nollapeli hienon pelin päätteeksi.

Puolustuspään onnistujia olivat muun muassa Eetu, joka joutui kolmannessa erässä varsinkin suorastaan rumputuleen, mutta torjui kaiken. Anton väänsi nuorempiaan vastaan kaikki kaksinkamppailut itselleen ja avasi maltilla ja hyvillä perussyötöillä palloa hyökkääjille. Hyökkäyspäässä otteluun koottu ketju Aleksi-Miika-Eemil sai lähes joka vaihdossa pallon pyörimään hienosti. Samoin Nils-Niilo-Lenni ketju oli varsinkin toisessa erässä hyvä hyökkäyspäässä, kun malttoivat liikuttaa palloa tarpeeksi nopeasti.

Seuraavan kerran 06:set ovat tulessa kahden viikon kuluttua ylemmässä jatkosarjassa yhdessä Kaakkois-Suomen kolmen parhaan kanssa, jos vain korona-tilanne tämän sallii. Ennakkoa ylemmästä jatkosarjasta heti, kun sarjaohjelma valmistuu.