Poissaolot eivät hidastaneet D1-poikia

Turnaukseen jouduttiin lähtemään hieman varamiehisenä, kun peräti neljä poikaa oli poissa. Lisäksi jälkimmäiseen peliin tippui vielä yksi pelaaja pois. Onneksi pelaamaan saatiin varamiespalvelusta Miska ja toiseen peliin kentälle maalivahtina normaalisti pelaava Jesperi.

Voima Turbiinit – LeBa/Josba 3-8

Ottelu Voimaa alkoi LeBa/Josbalta kovalla karvauksella, jonka purkamista Voima oli selvästi harjoitellut. Ensimmäisessä vaihdossa Voima siirtyi 1-0 johtoon, kun karvaus petti. Elias tasoitti vastahyökkäyksestä, mutta aktiivisesti karvannut Voima siirtyi jälleen johtoon pallon riiston jälkeen. Seuraavassa vaihdossa Elias karvasi pallon pois ja Elias viimeisteli vanhanaikaisella tilanteeksi 2-2. 

Toisen erän alkuun 06-peleissä tällä kaudella ensimmäisen kerran debytoinut Miska syötti ja Johannes vei LeBa/Josban ensimmäistä kertaa johtoon. Seuraavan kerran kentällä ollessaan sama kenttä viimeisteli uudelleen ja Miskan syöttö löysi tällä kertaa Miika B:n, joka vei LeBa/Josban 2-4 johtoon. Välissä kumpikin ottivat jäähyt ja LeBa/Josba onnistui omalla ylivoimallaan tekemään maalin, kun Miskan rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille Elmerin syötöstä. Tästä kahdeksan sekuntia ja Voiman karvaus saatiin nopeasti purettua ja Valtterin kova syöttö takatolpalle Oskarille ja tilanne 2-6 kahden erän jälkeen.

Kolmanteen erään LeBa/Josba tiputti karvausta, sillä useampi poika pelasi pelissä toipilaana, joka näkyi karvauksessa terävyyden puutteena. Erän ensimmäisen maalin teki Miska ja syöttäjänä toimi Miika B. Erän puolivälissä Miika P sai katkon keskialueella ja muutaman askeleen kuljetuksen jälkeen terävä rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Voima, kun karvauksessa jäätiin hieman jälkeen ja Voiman pelaaja pääsi vetämään pallon varmasti maaliin.

Puolustuspään ykkönen oli maalilla hienosti torjunut Jesperi, joka takasi muutamalla tärkeällä torjunnalla LeBa/Josban karkumatkan toisessa erässä. Myös isot minuutit pelannut Elmeri jaksoi nopeudellaan tukea hyökkäyksiä ja olla ensimmäisenä myös puolustuspäässä. Hyökkäyspäässä Miskan debyytti oli onnistunut, sillä sen verran hyvin jalka liikkui ja myös pallo liikkui ketjukavereille nopeasti. Ensimmäisen erän harjoittelun jälkeen Miska oli selkeästi näkyvin pelaaja kentällä.

Miskan, Miika B:n ja Johanneksen kenttä oli vaarallinen hyökkäyspäässä kummassakin pelissä.

LeBa/Josba – Pelicans SB 9-3

Turnauksen toisessa pelissä kohdattiin viime kevään aluefinaalin uusinnassa Pelicans Lahdesta. Otteluun joukkue lähti latautuneena, vaikka kentällisen verran poikia oli poissa ja puolustajana debytoi maalivahtimme Jesperi. Pelicansin karvauspeli ei tuottanut yllätyksiä ja LeBa/Josban avauspeli toimi suunnitellusti koko ottelun ajan.

Ensimmäisessä vaihdossa Elias pelasi keskeen Jonille, jonka tulinen laukaus upposi maaliin. Ottelun alkuun Pelicans tuli tuoreella jalalla ja, kun karvaus oli alussa vähän hakusessa LeBa/Josballa, pääsi Pelicans tasoittamaan. Miskan murtautuminen keskeen ja rannelaukaus etukulmaan vei LeBa/Josban seuraavassa vaihdossa jälleen johtoon. Pelicansin tasoitus lähti pakin paikalta lähteneellä vedolla eikä peitto onnistunut, joten tilanteeksi tuli 2-2. LeBa/Josba siirtyi jälleen johtoon, kun Miskan edellisestä maalista identtinen rannelaukaus upposi etukulmasta sisään. Peli eteni tasatahtiin, kun LeBa/Josban vaihdon ollessa kesken, Pelicans toimitti pallon maalin eteen, josta oman puolustajan katkaisu yritys pomppi maaliin ohi Eetun. Maalirikas ensimmäinen erä päättyi kuitenkin LeBa/Josba johtoon 4-3, kun Miika B:n tarkka rannelaukaus löysi tiensä Pelicans maalin etuyläkulmaan. 

Toisessa erässä ei nähty kuin yksi maali, kun Elmerin hieno pallon tuonti ylös päättyi syöttöön Eliakselle, joka laittoi siirretyn rangaistuksen aikana tilanteeksi 5-3 LeBa/Josballe. 

Kolmanteen erään LeBa/Josba joutui vielä tiivistämään, kun yksi puolustaja sairastui lisää. Vaihdot pyörivät kuitenkin hyvään tahtiin ja rauhallinen avauspeli alkoi tuomaan tilanteita entistä enemmän LeBa/Josballe hyökkäyspäähän. Erän alkuun LeBa/Josba sai ylivoiman, mutta ei mitään merkittävää aikaiseksi. Heti ylivoiman päätteeksi LeBa/Josba siirtyi 6-3 johtoon, kun Jesperin vedon jälkeen pallo päätyi maalin kulmalle, josta Oskari laittoi jälleen etukulmasta pallon maaliin. Ottelu alkoi olla ratkaistu, kun Joni syötti Eliaksen maalintekoon. Ottelun loppuun LeBa/Josba teki kaksi hienoa maalia. Miska-Joni-Elias nautiskeli klip-klap-syöttelyllään maalin, jonka Joni pääsi iskemään Eliaksen syötöstä tyhjään maaliin. Seuraavassa maalissa Miika B teki laidassa nopean rytminmuutoksen ja murtautui keskeen. Samalla lähti niin nopea ja kova rannelaukaus, että harvoin näkee junnupeleissä noin tarkkaa ja kovaa laukausta. Eli kolmannen erän ilotulituksen päätteeksi LeBa/Josballe lopulta selvä 9-3 voitto kärkikamppailusta.

Puolustuspään ykkönen tässä ottelussa oli maalivahtimme Eetu. Ottelussa kauden ennätysmäärä torjuntoja ja joukkoon mahtui useita erinomaisia torjuntoja. Kahteen erään ei yhtään päästettyä maalia takasivat joukkueelle mahdollisuuden tehdä eroa vastustajaan. Puolustajat jaksoivat painaa kahdella oikealla pakilla(Anton ja Elmeri) fyysisiä Pelicans-pelaajia vastaan. Jesperi pelasi puolustajan paikalla ensimmäistä kertaa moneen vuoteen ja suoriutui erinomaisesti pakin paikalla. Hyökkäyksessä Elias ja Joni näyttivät nopeuttaan ja mailataitoaan kentällä vaihdosta toiseen. Miska toi tässäkin pelissä vahvuuksiaan esille. Armoton taistelu jokaisesta pallosta ja juoksu puolustamaan sytytti koko joukkueen taistelemaan ja antamaan parhaansa kentällä. Lisäksi Miskan tarkat rannelaukaukset maaliin heti, kun Pelicans oli saanut tasoituksen aikaan, auttoivat joukkueen voittoon. Miika B:n komeat rannelaukaukset löysivät vihdoin myös 06-peleissä tiensä maaliin ja auttoivat LeBa/Josban karkumatkalle vastustajasta.

Näyttävä ylivoimamaali sai koko ylivoimakentällisen juhlimaan.

Seuraavaksi LeBa/Josba P06 pelaa Kuusankoskella, jossa päästään hakemaan revanssia kauden ainoan tappion aiheuttanutta Ponovoa vastaan.