LebaJosba P06 palasi voittojen tielle

Vuoden ensimmäinen P06-poikien turnaus käytiin kotisalissa Kylmäojan koululla. Viime vuosi päätettiin tappion merkeissä, joten edessä oli kasvojen pesu ja paluu takaisin voittojen tielle.

LeBa/Josba – Josba punainen 7-2

Ottelu Josban 07:ja vastaan alkoi Leba/Josban kovalla karvauksella. Peli pyöri koko ottelun vahvasti Josban puolustuspäässä ja vain Josban maalivahdin hyvät torjunnat pitivät joukkuetta pelissä mukana. Ensimmäisessä erässä Leba/Josba sai neljästi ohitettua erinomaisesti pelanneen Josban maalivahdin. 

Toisen erän alkuun Josban taitava laituri iski varmasti pallon vastahyökkäyksestä ohi Eetun. Erän voitto kuitenkin Leba/Josballe, kun Elias ja Joni tekivät maalit mieheen erän loppupuolella. 

Kolmannessa erässä ei maaleilla enää juhlittu, sillä kumpikin onnistui erässä kertaalleen. 

Ottelun näyttävintä peliä esitti kolmoskentällinen. Varsinkin pakkipari Anton-Nils sekä hyökkääjäpari Johannes-Elias esittivät näyttävää syöttöpeliä hyökkäyspäässä.

Josban 07-porukka puolusti hienosti ja pyrki iskemään tällä kertaa pallollisesti vastaan eikä edellisten kohtaamisten tapaan pyrkinyt heittelemään kaaripalloa hyökköyspäähän. Tiukka vääntö ja ehkä ero tällä kertaa tuli vuotta vanhempien fyysisen edun ansiosta.

Welhot musta – LeBa/Josba 4-12

Toisessa ottelussa kohdattiin welhojen kilpajoukkue. Pojat halusivat otteluun aktiivisen karvauksen ja tätä sitten lähdettiin toteuttamaan. Ja hyvin pojat siinä onnistuivatkin. Kaikilla kolmella kentällä oli ottelussa vahvaa karvausta ja alaspäin juoksemista, jos pallo hyökköyspäässä menetettiin. Ottelussa alkoi olla jo ratkaisun makua viiden minuutin kohdalla. Leba/Josba iski kolme näyttävää maalia reilussa puolessa minuutissa. Joni, Oskari ja Tiitus iskivät maaliryöpyssä maalin mieheen. Erän lopulla vielä Miika P vei Leba/Josban 4-0 johtoon ensimmäisen erän jälkeen.

Toiseen erään Leba/Josban vauhti vain kiihtyi, sillä erään joukkue teki peräti viisi maalia. Erän alkuun Lenni F teki kolme maalia putkeen ja pakotti Welhot ottamaan aikalisän. Tämä ei Welhoja vielä herättänyt, vaan aikalisän jälkeisissä vaihdoissa Leba/Josba iski kaksi maalia. Ensin maalinteossa onnistui Joni ja tämän jälkeen Eemil. Erässä Welhot sai muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta nämä Jesperi torjui hienosti välillä jopa niin, että kypärä lähti torjunnassa päästä.

Lenni voitti kaksinkamppailut ja upotti hattutempun toiseen erään.

Kolmannen erän maalinteon aloitti Valtteri. Welhojen avausmaali tuli vastahyökköyksestä, kun pallo kimpoili takatolpalle, josta welholainen iski pallon ilmasta sisään. Ottelun viimeisellä viidellä minuutilla Welhot onnistui vielä kolmesti ja Leba/Josba kaksi kertaa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Joni ja Nils. Erävoitto meni siis Welhoille, mutta kaiken kaikkiaan koko joukkueelta kauden parasta tekemistä.

Puolustuspäässä Jesperi teki ottelussa monta hienoa torjuntaa. Hyökkäyspäässä liike oli joukkueelta kauden parasta. Varsinkin Lenni F oli erinomaisella pelipäällä. Toinen esimerkillinen pelaaja ottelussa oli Joni, joka oli monesti hyökkäyksissä ensimmäisenä päätämässä hyökköyksiä, mutta jaksoi juosta omaan päähän puolustajien avuksi myös ensimmäisten joukossa. Myös Eemil onnistui tekemään hyökkäyspäässä hyviä ratkaisuja. Rytminmuutokset ja suunnanvaihdokset saivat vastustajan välillä menemään väärään suuntaan. Saldona tällä kertaa yksi maali, mutta vähän varmemmalla viimeistelyllä hattutemppu olisi ollut helposti tehtävissä Lennin ja Jonin tapaan.

Nils, Johannes ja Elias juhlivat näyttävää maalia, joka päättyi Nilsin iskemänä tyhjään maaliin takatolpalta.

Leba/Josba nousi sarjassa toiseksi ja seuraavassa turnauksessa on edessä poikien koko kauden odottama viime kevään aluefinaalin uusinta, kun vastaan astelee Pelicans SB.