LeBa/Josba P05/06:lle kaksi maalirikasta voittoa

LeBa/Josba P05/06 jatkoi C2-poikien alempaa jatkosarjaa voitokkaasti Lieksassa. Sairastumisten vuoksi joukkue koostui lähes kokonaan 06-pojista ja 05-poikia paikkaamaan Lieksaan lähtivät 06-pojista Nils ja Tiitus. Lisäksi toisessa pelissä kentällä debytoi monen vuoden jälkeen maalilla normaalisti operoiva Jesperi.

LeBa/Josba – Into  12-4

Edellisestä kohtaamisesta LeBa/Josba kairasi niukan 3-2 voiton. Tänään voittajasta ei ollut, sillä sen verran hyvin pojat liikuttivat palloa, karvasivat ja viimeistelivät maalipaikoista. Ensimmäinen erä meni LeBa/Josballe numeroin 5-1.

Toisessa erässä maalitehtailu jatkui LeBa/Josballa ja tässäkin erässä vastustajan verkko heilui viisi kertaa. Into sai erässä aikaiseksi kaksi maalia ja näin tilanne oli 10-3 kahden erän jälkeen LeBa/Josballe.

Kolmannessa erässä maalitehtailu hiljeni, vaikka paikkoja vielä siunaantui LeBa/Josballe runsaasti. Erävoitto kuitenkin 2-1 ja näin ansaittu voitto numeroin 12-4 hyvän esityksen jälkeen LeBa/Josballe.

Puolustuspään ykkönen oli Nils, joka puolustusvelvoitteen lisäksi oli tehokas myös hyökkäyspäässä tehden pari maalia ja antaen näiden päälle myös kaksi syöttöpistettä. Hyökkäyspään ykkösinä toimivat tässä pelissä Valtteri ja Johannes. Valtteri on ollut terävä harjoituksissa ja nyt hyvät harjoitukset näkyivät onnistuneina suorituksina hyökkäyspäässä. Johannes on suorittanut myös harjoituksissa hienosti ja tämä näkyi saumattomana yhteispelinä Valtterin kanssa. Kummallekin viisi tehopistettä pelissä.

LeBa/Josba – NST II  13 – 1

Tunti väliä ja toisessa pelissä LeBa/Josba kohtasi NST:n II-porukan. Vastustajalla oli useita 06-pelaajia eli mahdollisia vastustajia ensi kauden C2-sarjassa ja tämä laittoi LeBa/Josban poikia esittämään kentällä parastaan. Heti ensimmäisessä vaihdossa pallo liikkui liukkaasti ja Kinnusen veljekset juonivat LeBa/Josban 1-0 johtoon. Anton syötti ja Eemil laittoi pallon tarkalla vedolla yläkulmaan. Anton oli tehokkaalla päällä ensimmäisessä erässä, sillä seuraavaksi Miika P syötti hienosti hyökkäysalueelle juosseelle Antonille ja tarkka veto alakulmaan siirsi LeBa/Josban 2-0 johtoon. Seuraavassa maalissa Anton toimi syöttäjänä, kun Lenni laittoi Antonin vedon reboundin maalin edestä varmasti maaliin. Kun seuraavassa vaihdossa LeBa/Josba sahasi NST:n puolustuksen puhki ja Tiitus pääsi ampumaan Johanneksen poikittaissyötön maaliin, oli NST pakotettu ottamaan aikalisän. Tämä rauhoitti LeBa/Josban maalitehtailua ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne 4-0 LeBa/Josballe.

Toisen erän alkuun sattui ja tapahtui. Turnauksessa aluerikkomuksia viheltämään keskittyneet tuomarit onnistuivat samassa tilanteessa antamaan siirretyn rangaistuslaukauksen ja hylkäämään siirretyn rankkarin aikana tehdyn maalin alueelta tehtynä, vaikka LeBa/Josban pelaaja ei ollut aluetta lähelläkään. Ottelussa vihellettiin n. 10 vapaalyöntiä joista puolet olivat hyökkäyspään aluerikkomuksia ja videolta, kun tilanteita jälkeenpäin tarkastelee, niin alueella pelaajat eivät olleet. Erässä LeBa/Josba onnistui kuitenkin tekemään neljä maalia ja NST:n onnistuttua rikkomaan kuparisen ylivoimalla oli tilanne 8-1 LeBa/Josballe kahden erän jälkeen.

Viimeiseen erään jäi jännitettävää saadaanko kahdentoista maalin ero aikaiseksi ja saako kentällä ensimmäistä kertaa isolla kentällä pelannut Jesperi tehtyä maalia. Kumpikin toteutui, sillä Jesperi viimeisteli LeBa/Josban 12-1 maalin kolmannen erän lopussa. Elmeri viimeisteli Lennin syötöstä loppunumeroiksi 13-1 pari minuuttia ennen otteluajan täyttymistä.

Puolustuspään onnistujat olivat Anton ja Tiitus. Kumpikin olivat tehokkaana hyökkäyspäässä. Antonin nopeat ensimmäiset syötöt eteenpäin avaavat jatkuvasti hyökkääjille mahdollisuuksia tehdä tuhojaan hyökkäyspäässä. Anton johtaakin pakin paikalta sarjan syöttöpörssiä ja se on aika hyvin pakille. Tiitus paukutti hattutempun hyvillä ja oikein ajoitetuilla nousuillaan hyökkäyspäähän. Hyökkäyspäässä kentällinen Lenni – Eemil – Miika B viimeisteli kuusi maalia ja onnistuivat tekemään treeneissä harjoiteltuja asioita kentällä. Jesperi pelasi tasapainoisen pelin hyökkääjänä ja sai useita maalipaikkoja kovalla yrittämisellään aikaiseksi. Jesperi on joukkueen nopeimpia pelaajia ja varsinkin karvauksessa Jesperi käytti nopeuttaan erinomaisesti hyväkseen. Jos vastaisuudessa on kenttäpelaajia poissa, niin Jesperin näytöt olivat sen verran vahvat, että paikka myös kenttäpelaajana on mahdollista.