D2-juniorit aluemestareiksi

Leba-96:n D2-juniorit kruunasivat hienon kauden voittamalla 06-junioreiden itäisen-Suomen aluemestaruuden kotiturnauksessa Kontiolahdella.

Leba-96 – Josba punainen 14-2

Välierässä vastaan asettui paikallisvastustaja Joensuusta. Leba-96 sai otteluun hyvän alun, kun Eemil pääsi laittamaan Miskan syötön lähes tyhjään maaliin. Seuraavat kaksi maalia teki tehokaksikko Joni ja Elias. Ensin Joni Eliaksen syötöstä ja sitten Elias Jonin syötöstä 3-0:aan. Erän loppuun Josbalta kavennus, kun hyökkääjä pääsi vapaasti etenemään hyökkäysalueelle ja sai katsoa mihin laukauksen sijoittaa.

Toisen erän alkuun Nilsiltä veto pakin paikalta maaliin Miskan syötöstä. Peli pysyi tasaisena, kun hyvän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi vastustajan hyökkääjä jäi yksin maalin eteen ja hieno syöttö maalin takaa Josban hyökkääjän löysi ja siitä oli helppo laittaa tilanteeksi 4-2. Seuraavan maalin teki Leballe Joni ylivoimalla Miskan toimiessa syöttäjänä. Erän loppuun Elias vei Leban 6-2 johtoon Jonin syötöstä.

Kolmannen erän alussa alkoi lebalaisten varsinainen ilotulitus. Viisi vaihtoa ja viisi maalia. Ensin Miika sijoitti Lenni H:n hienosta syötöstä pallon takayläkulmaan. Seuraavaksi Joni teki maalin Eliaksen syötöstä. Sitten Eemil sijoitti pallon tarkalla laukauksella maaliin Miskan syötöstä. Kun vielä Joni ampui pallon Anttonin syötöstä vapaalyönnistä yläkulmaan ja heti aloituksen jälkeen Joni teki taas maalin Eliaksen syötöstä oli peli kahdessa minuutissa vaihtunut 6-2 tilanteesta 11-2 tilanteeksi. Seuraava kolmen maalin ryöppy tuli 40 minuutin jälkeen. Elias teki 12-2 Jonin syötöstä ja sitten Lenni H karvasi pallon pois Josban puolustukselta ja Miika ampui hienon maalin alakulmaan. Ottelun päättävän maalin ajassa 42.44 teki Elias läpiajosta.

Hyökkäyspään onnistujia pelissä oli erityisesti hyökkäysketju Miska-Eemil-Eino, joka sai pelin pyörimään ajoittain näyttävästi ratkaisuhetkillä tehokkaasti Eemilin maalien ja Miskan syöttöjen muodossa. Myös Miikan hienot vedot Lenni H:n syötöistä olivat maininnan arvoisia. Puolustuspäässä kaksinkamppailut kääntyivät lebalaisille ja esim. Tiitus ja Antton voittivat juoksukilpailut löhes poikkeuksetta itselleen.

Finaalijoukkueet valmiina tiukan loppuottelun kolmanteen erään.

Leba-96 – Pelicans Lahti 3-2 (ja)

Ylemmässä jatkosarjassa Pelicansien kanssa oli väännetty kahdesti tiukasti ja edellinen ottelu päättyi vain neljä sekuntia ennen loppua lebalaisten voittoon. Tämäkin ottelu oli tiukka, kun Pelicans sumputti oman pään mökillä ja pyrkivät iskemään vastaan lebalaisten pallonmenetyksestä. Ensimmäisessä erässä ainoastaan yksi tilastomerkintä, kun lebalaiset saivat mailaanlyönnistä jäähyn. Jesperille erässä viisi torjuntaa ja muutama niistä oli todella tärkeitä, kun esim. yhteen vapaalyönnistä lähteneeseen vetoon Jesperi sai kypärän väliin.

Toisen erän alkuun Leba sai unelma-alun, kun Joni veti pallon laidasta maalille ja maalinedessä Lenni K teki hienoa maskia ja pallo painui etukulmasta sisään. Pelicansin tasoitus tuli vastahyökkäyksestä, kun keskialueen jättö epäonnistui ja tarkka laukaus laidasta upposi ohi Jesperin. Torjuntoja tässäkin erässä enemmän Jesperille.

Kolmanteen erään Leba-96 laittoi ison vaihteen päälle. Heti erän alkuun Leba-96 sai rangaistuslaukauksen, mutta tällä kertaa Pelicansin maalivahti torjui Eliaksen yrityksen. Parin minuutin päästä Leba sai ylivoiman ja mahdollisuuden tehdä johtomaalin. Muutaman hyvän paikan Leba sai aikaiseksi, mutta johtomaali tuli vasta ylivoiman päätyttyä, kun Eemil syötti Antonille ja Antonin rannelaukaus pakin paikalta keskeltä upposi etukulmaan. Pelicansin tasoitus tuli, kun puolustajan laukaus pudotuksen jälkeen muutti maalinedessä suuntaa Leban pelaajasta ja yllätti Jesperin. Enempää ei varsinaisella peliajalla maaleja nähty. Torjuntoja tuli tässä erässä Pelicansin maalivahdille 8 ja Jesperille enää kaksi joten kolmas erä oli jo paremmin Leban hallinnassa.

Jatkoerää ehdittiin pelata vajaa kaksi minuuttia, kun lebalaisten voittojuhlat pääsivät valloilleen. Jonilla ja Miskalla oli vuorollaan maalin edessä paikka laittaa pallo maaliin. Ratkaisevan maalin teki lopulta Joni Eliaksen syötöstä.

Jonin jatkoaikamaali sai voittojuhlat käyntiin.

Hyökkäyspään ykkösonnistujaksi tässä pelissä nostetaan Joni, joka teki kaksi maalia ja ratkaisi aluemestaruuden jatkoajalla. Puolustuksen ykkönen ottelussa oli Anton, joka maalin lisäksi katkoi vastustajan hyökkäyksiä, ohjasi muun viisikon peliä ja avasi varmasti palloa eteenpäin hyökkääjille. Kolmas erottuva pelaaja finaalissa oli maalivahti Jesperi, jonka taakse oli vastustajien niin kauden kuin tänään lopputurnauksen aikana suuria vaikeuksia tehdä maaleja.

06-porukalla on nyt kolmen kauden ajalta kolme mitalia ja värisuora täydentyi kultaisella mitalilla. Ehkä voidaan sanoa, että tällä kaudella se oli ansaittu, sillä kauden aikana joukkue hävisi vain yhden ottelun.

06-pojat pitävät nyt kuukauden taukoa salibandysta ja ensi kautta ryhdytään rakentamaan tämän jälkeen.

Kiitokset kaikille vastustajille tiukoista ja reiluista väännöistä. Isot kiitokset kaudesta myös poikien vanhemmille ja muille tukijoukoille.

Erikoiskiitokset Henkalle, jonka valmennustyö 06:sten kanssa päättyy tähän kauteen(toivottavasti väliaikaisesti) työelämän kutsuessa Henkkaa tässä vaiheessa.

Iso kiitos kaikkien 06:sten poikien vanhempien puolesta joukkueenjohtajalle ja rahastonhoitajalle Juhanille, joka tekee 06:sten eteen hommia tunteja ja Punton kilometrejä laskematta.