D1 Spades onnistuneella vierasreissulla Kuopiossa

D1 Spades lähti Kuopioon hieman haastavista asetelmista. Mukaan saatiin kaksi kentällistä, joista 04-ikäisiä oli paikalla ainoastaan 3 pelaajaa plus maalivahti. Koutsit ja huolto oli hommattu varamiespalvelusta. Lisäksi bussia ei kuulunut sovittuun lähtöaikaan, vaan oli tulossa vasta seuraavana päivänä. Niinpä päätettiin hypätä henkilöautoihin ja lähteä haastamaan sarjan kahta kärkiporukkaa vähän kaikki tai ei mitään- ajatuksella.

 

Leba-96 D1 Spades – Flanels 3-4

 

Vaikka bussilla ei päästy Kuopioon, niin päätettiin käyttää kuuluisaa bussitaktiikkaa pelissä. Koko viisikko puoleen kenttään ja vastaiskuilla pyrittiin pääsemään maalipaikoille. Flanels olikin kapealla kentällä koko pelin lirissä Leban nöyrän puolustuksen kanssa. Spades siirtyi yllätysjohtoon, kun Anton avasi vaparista vasempaan laitaan, josta Jonne vetäisi pallon maalille. Ensimmäisenä pallossa oli Ahti, joka siirsi tilanteeksi 1-0. Seuraavasta maalista vastasi jälleen Spades, kun Miska avasi keskestä ilmassa Petruksen yksin läpi ja Petrus iski varmasti pallon ilmasta ylänurkkaan. 2-1 kavennus tuli, kun Flanels pyöräytti maalin takaa pallon siipeen, josta unelmaveto ohitti huippupelin pelanneen Nicon.

Toisessa erässä Spades siirtyi hienolla maalilla 3-1 johtoon. Anton levitti Miikalle oman maalin takaa, josta Miika avasi suoraan keskeen täydessä juoksussa olleelle Jaakolle. Jaakko purjehti läpi kentän ja veti pallon varmasti ohi maalivahdin. Valitettavasti samassa erässä isommat Flanelsin pelaajat pääsivät käyttämään kokoonsa ja saivat kaksi maalia aikaiseksi, kun ei yletetty peittoihin mukaan.

Kolmannen erän ainoan maalin viimeisteli Flanels valitettavan merkkausvirheen jälkeen, kun vaparista kimmonnut pallo pomppi vapaana olleelle Flanelsin pelaajalle, joka hyvällä vedolla vei Flanelsin 3-4 johtoon. Lopussa Spades yritti saada peliä tasoihin ilman maalivahtia 6 vs 4 vastaan, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta voitto Flanelsille.

Huippupeli kaikilta ja pelin jälkeen kaikki olivat sitä mieltä, että Spades pelasi kauden parhaan pelinsä. Puolustus toimi ja avauksessa oli kaikilla pallollista rohkeutta, vaikka vastassa oli jopa neljä vuotta vanhempia ”korstoja”.

 

Leba-96 Spades – Pisaba 1-9

 

Tunti väliä ja vastassa ehkä vielä kovempi haaste. Pisaballa oli kolme liikkuvaa kentällistä ja ehkä enemmän ideaa pelissä. Ensimmäinen erä jaksettiin kuitenkin vielä taistella ensimmäisen pelin tapaan. Spades siirtyi johtoon, kun Ahti haastoi laidasta keskeen ja maalivahdin torjunnasta kimmonneen pallon siirsi verkon perukoille Jonne. Ensimmäinen erä Spadesille 1-0.

Toisessa erässä Pisaba alkoi saada entistä enemmän vastahyökkäyksiä ja he malttoivat siirtää vielä yhden kerran sivuun, jolloin Nicolla ei ollut mahdollisuuksia torjua näitä vetoja. Erä puhtaasti 0-4 Pisaballe, vaikka omat paikkansa oli Spadesilläkin.

Kolmannessa erässä Spades taisteli loppuun saakka. Viimeisellä kolmella minuutilla yritettiin karvata ylhäältä saakka ja paikkojakin saatiin aikaiseksi. Pisaban maajoukkuetiellä Welhojen mukana olleet pelaajat saivat näin runsaasti vastahyökkäyspaikkoja ja numerot repsahtivat pelitapahtumiin nähden liian suuriksi. Lopputulos 1-9.

Kaiken kaikkiaan onnistunut turnaus, vaikka pisteitä ei tällä kertaa sarjataulukkoon tullutkaan. Kaikille pelaajille turnaus toi onnistumisia ja kärkijoukkueita pystyttiin haastamaan tosissaan puolitoista peliä.