D1-04 Spades päätti kauden parasta esittäen

04:sten alemman jatkosarjan viimeinen turnaus pelattiin Joutsassa. Mukaan saatiin iskujoukko, jossa oli 04-06 syntyneitä poikia kahdentoista kenttäpelaajan verran ja valmentajat varamiespalvelusta, kun varsinaiset valmentajat olivat estyneet.

Leba-96 Spades-04 – Josba 10-5

Leba-96 sai otteluun unelma-alun, kun joukkueen karvaus- ja avauspeli toimi erinomaisesti. Miska Pennanen viimeisteli kolmessa ensimmäisessä vaihdossaan maalin ja yhden viimeisteli Miika Pesonen. Hyökkäysten käynnistäjänä toimi varsinkin Oskari Uimonen, joka syötti kolme maalia ensimmäisestä neljästä. Josba punainen kavensi vastahyökkäyksestä 4-1 yhteen, mutta Leba-96 Spades viimeisteli hienojen kuvioiden päätteeksi 6-1 ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä Leba-96 Spades siirtyi jo 8-1 johtoon, kun hienosti tehdyt hyökkäykset päättyivät maaleihin. Muun muassa Jaakko ja Emil viimeistelivät samassa vaihdossa 1+1, kun sahasivat kahdesti Josban puolustuksen auki. Tässä vaiheessa Josba nosti karvaustaan ja avauspelaaminen vaikeutui. Josban taitava numero 9 viimeisteli yksilösuorituksillaan pari maalia ja yksi lisämaali toi tilanteeksi 8-4 kahden erän jälkeen.

Kolmanteen erään Leba-96 Spades sai jälleen peliä paremmin auki, kun maltettiin liikuttaa palloa ajoissa laitaa pitkin ylöspäin. Varsinkin Aaron hienot nostot laitaa pitkin ja rohkeat syötöt keskeen avasivat Josban aggressiivista karvausta. Viimeinen erä Spadeseille 2-1 ja loppunumerot 10-5.

Puolustuspäässä onnistuivat varsikin Oskari ja Juho, jotka avasivat peliä omia vahvuuksiaan hyväksikäyttäen. Hyökkäyksessä Miska oli alussa ja tehokas ja vaarallinen. Eemil tehoili myös kuin huomaamatta 1+3 ja Miika pelatessaan ensimmäistä kertaa kaudella laituria teki tehot 2+1 hyvien haastojen jälkeen.

Pisaba- Leba-96 Spades 5-5

Kauden viimeinen peli 04-sarjassa ja vastassa sarjakakkonen Pisaba. Maaliin Aaro ja Onni laituriksi, kun Miika tippui pakiksi Antonin kaveriksi. Ohjeeksi annettiin vain, että viisikko tiiviinä ja siten katkoja keskialueelle. Vastustajan ykköstykki Juhani pääsi aluksi rokottamaan vastahyökkäyksestä, mutta tämän jälkeen peli tasoittui ja ansaittu 1-1 tasoitus vaparista, kun Onni kanttasi Miikan syötöstä pallon maaliin Emil Turusen tehdessä hyvää maskia.

Toisen erän alkuun kylmäsuihku, kun Pisaba teki kaksi nopeaa maalia, joista toisen rankkarista. Pian tämän jälkeen Leba-96 Spades heräsi. Ensin Ahti pyöräytti tahtomaalilla vanhanaikaisella Jaakon syötöstä pelin 2-3:een. Seuraavaksi Miska nosti oikeaa laitaa pitkin ja tasoitti Onnin syötöstä. Välissä Juhani vei Pisaban johtoon, mutta seuraavat kaksi maalia viimeisteli tutkapari Onni ja Miska. Ensin Onni laittoi rystyltä syötön takakulmalle Miskalle, joka sai laittaa pallon tyhjään maaliin. Seuraavaksi osat vaihtui ja Onni sai maukkaan syötön Miskalta, joka näytti kiertävän vastustajan maalia, mutta syöttikin takaviistoon jääneelle Onnille, joka vuorostaan pääsi kuittamaan pallon tyhjään maaliin. Kahden erän jälkeen siis Leba-96:n yllätysjohto 4-5.

Viimeisen erän alkuun harmillinen merkkausvirhe puolustuspään vaparissa toi 5-5 tasoituksen. Tästä eteenpäin kummallakin oli omat paikkansa tehdä voittomaali, mutta Leba-96:n maalilla ei Aaro ollut yllätettävissä ja puolustajat pitivät vastustajan hyökkääjät pois maalinedestä, jos Aaro ei jotain palloa saanut liimattua heti. Lopussa oli Leba:lla pari herkullista paikkaa tehdä jopa voittomaali. Ensin Juho ampui hienon rannelaukauksen Jonnen tehdessä maskia, mutta maalivahti torjui laukauksen yläkulmasta sormenpäällä. Yhdeksän sekuntia ennen loppua saatiin ylivoima ja seuranneesta vaparista Ahti kanttasi hienosti sisään, mutta siinäkin Pisaba sai viime hetkellä peiton eteen.

Puolustupään onnistujat tässä pelissä löytyivät pakkiparista Miika ja Anton, jotka väänsivät kulmissa useita palloja itselleen kahta vuotta vanhempia vastaan ja malttoivat  rauhassa avata peliä laitoja pitkin ylöspäin. Hyökkäyspäässä kentälle siirtynyt Onni oli ilmiliekeissä niin laiturin kuin sentterin paikalla. Samoin Miska oli tehokkaalla ja työteliäällä päällä hänelle vieraalla oikean laiturin paikalla. Varsinainen työmyyrä oli Ahti, joka käytti hyödyksi nopeuttaan ja kokoaan hyödyksi haastaessaan vastustajia.

Turnaus kaikkiaan oli kaikilta onnistunut ja kauden mittaan kaikki ovat menneet eteenpäin. Varsinkin omassa sarjassaan pelanneet Petrus, Jaakko ja Juho ovat kehittyneet isoin harppauksin ja antoivat esimerkkiä 05- ja 06-sarjoja normaalisti pelaaville pojille. Viimeinen turnaus antoi varmasti onnistumisia, joita on kiva muistella, kun ryhdytään valmistautumaan seuraavaan kauteen.