D2-juniorit sarjajohdossa joulutauolle

Vuoden 2018 viimeinen turnaus 06:sten osalta pelattiin Joensuussa. Poissaolijoita oli Taavi N (yläraajavamma), Taavi I (flunssa) ja Eino (ampumahiihtokilpailut). Paikalle saatiin siis kolme hyökkäyskenttää ja kaksi pakkiparia. Vastustajiksi saapuivat Kaakkois-Suomesta uudet tuttavuudet Ponovo Lappeenrannasta ja SB Pelicans Lahdesta.

Leba-96 – Ponovo 07   5-2

Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli 07-syntyneiden Ponovo, joka etukäteen oli nopea ja tekninen porukka, mutta vaikeuksissa ehkä vuoden ikäeron aiheuttaman fyysisen eron vuoksi verrattuna lebalaisiin. Ponovo malttoi siirrellä palloa omassa avauksessaan eikä lebalaiset päässeet pelissä liiemmin vastahyökkäyksiin. ottelun alku näytti hyvältä, kun Elias siirsi reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Jonin esityöstä Leban 1-0 johtoon. Muutama minuuttia myöhemmin Nils veti tarkasti pallon takayläkulmaan Tiituksen hienon katkon jälkeen. Reilun kymmenen minuutin jälkeen peli jo 3-0 Leballe, kun Lenni K syötti Jonille ja Joni veti pallon varmasti maaliin.

Toisessa erässä lebalaisten karvauspeli passivoitui ja Ponovokin pääsi paikoille. Erän alkuun Ponovolle kavennus 3-1:een. Erän lopussa pallo menetettiin omassa päässä ja tarkka laukaisu kavensi pelin jo tilanteeksi 3-2.

Kolmannessa erässä Leban karvaus saatiin aktiivisemmaksi ja tilanteita alkoi tulla taas Ponovon päähän. Elias pääsi yksin läpi ja nosti varmasti pallon maalin edestä ylänurkkaan ohi maalivahdin. Seuraavassa vaihdossa Elias oli jäänyt pakin paikalle yksin keskeen ja latasi pallon maaliin, kun Miska syötti suoraan kulmapisteeltä pallon Eliakselle. Lopussa kummallekin jokunen paikka, mutta ei kummallekaan lisäosumia. Leba-96:lle siis ansaittu voitto 5-2, vaikka toisessa erässä peliin sattui hiukan huonompaa tekemistä. Vastustaja kuitenkin pelasi myös hyvin eikä Leba päässyt pelissä kunnon vastahyökkäyksiin.

Hyökkäyspään onnistujia olivat muun muassa Nils ja Matias. Nilsin tarkka laukaisu yläkulmaan oli ottelun komeimpia tapahtumia. Matias malttoi pitää palloa hyökkäyspäässä ja syötti sitä hienosti omilleen ja näin saatiin hyökkäyspään hyökkäys pyörimään. Samoin Matias jaksoi tehdä kovasti hommia alaspäin, kun puolustajat olivat osallistuneet aktiivisesti hyökkäyspelaamiseen. Puolustuspäässä Elias osallistui aktiivisesti hyökkäyspeliin mukaan ja osoituksena tästä hattutemppu pakin paikalta.

Leba-96 – Pelicans SB  5-3

Kaksi tuntia taukoa ja toisessa ottelussa vastaan asteli Pelicans SB, joka ei Leba-96:n tapaan ollut hävinnyt vielä yhtään peliä ylemmässä jatkosarjassa. Ottelusta kehkeytyikin tiukka ottelu ja ehkäpä kovin ottelu 06:lle koko joukkueen historiassa. Ensimmäisessä erässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Leba-96 pyrki avaamaan maissa palloa eteenpäin, kun taas Pelicans SB avasi peliä lähinnä kaaripalloilla kulmiin. Tämä tiesi tiukkoja paineja kulmissa ja niitä enemmän voittanut joukkue oli vahvoilla ottelussa. Leba-96 sai otteluun hienon alun, kun Nils siirsi Jonin syötön maaliin maalinedestä. 2-0 maali tuli hienolla tavalla: Tiitus voitti kulmassa oman kaksinkamppailun, nosti palloa vauhdilla ylöspäin ja syötti Jonille laitaan, josta Jonin viuhuva lämäri upposi ohi Pelicans SB:n maalivahdin.

Toisessa erässä Leba-96:n peli parani entisestään. Varsinkin hyökkäyspäässä tapahtui hyviä ja harjoiteltuja asioita. Palloa liikuteltiin päädyssä puolelta toiselle ja jos pallo jäi pelattavaksi, niin lähes poikkeuksetta lebalainen oli ensimmäisenä pallossa. 3-0 maalin teki Joni, kun Lenni H katkaisi hienosti keskialueella vastustajan hyökkäyksen, otti pallon haltuun ja syötti Joni puolittaiseen läpiajoon, jonka Joni päätti rannelaukauksella maaliin. Erän loppuun myös ottelussa kolmoskenttänä pelannut kenttä sai onnistumisen. Hienon pallon liikuttelun jälkeen Miska pudotti takaviistoon Antonille, jonka komea rannelaukaus upposi yläkulmaan ja kerrankin maalille ehtinyt maskipelaaja auttoi komean maalin syntymiseen.

Kolmas erä alkoi mahdollisimman epäonnisella tavalla, kun jo kertaalleen voitettu pallo pomppi maalinedustalla Pelicans SB:n pelaajalle, jonka sutaisu kavensi tilanteeksi 4-1. Tässä vaiheessa 06:sten peliin alkoi tulla ylimääräistä hätäilyä ja palloa meneteltiin pahoissa paikoissa keskialueella. Yhdestä tällaisesta puskemisesta pallo menetettiin ja tarkka laukaisu upposi Jesperin ohi yläkulmaan. Eikä tässä vielä kaikki, sillä seuraavassa vaihdossa yli-innokas hyökkääminen kostautui pallon menetyksenä ja merkkaus maalinedessä epäonnistui ja Pelicans SB:n pelaaja pääsi upottamaan pallon tyhjään maaliin. Peicans SB:n päästessä maalin päähän Leba-96:n pelaaminen rauhoittui jälleen omalle hyvälle tasolleen. Palloa maltettiin jälleen liikuttaa omassa päässä ja, kun Pelicans SB oli juossut turhaan syöttöjen perässä, niin kaikki kolme kenttää sai pallon pyörimään hyökkäyspäähän varmojen keskikentän ylitysten jälkeen. Yhdestä tällaisesta rauhallisesta avauspelaamisesta Elias pääsi nousemaan pakin paikalta ja upotti Miikan syötöstä pallon maaliin laitureiden tehdessä hienoa maskia maalin edessä. Peli oli tiukka ja kovavauhtinen, josta ansaittu voitto Leballe. Kaksi erää Leba-96 oli selvästi niskanpäällä. Kolmannen erän ensimmäinen puolikas oli selvästi taas Pelicans SB:n hallintaa, mutta lopun hyvällä ja varmalla pallonhallinnalla voitto kärkiottelusta Leba-96:lle.

Hyökkäyspään onnistujat löytyivät erinomaista hyökkäyspään pelaamista palloa liikuttamalla tehneelle ketjulle Lenni K – Miika – Oskari. Lisäksi Lenni H teki hienosti töitä karvauksessa ja puolustuksen auttamisessa juoksemalla vauhdilla puolustukseen. Myös hieno syöttö Jonin maaliin tuli juuri tällaisen hienon puolustuksen auttamisen seurauksena. Puolustuspäästä löytyivät ottelun tiukimmat raatajat. Antton voitti jälleen lukuisia kaksinkamppailuja nopeudella ja hyvällä sijoittumisella. Myös hyökkäyksiin osallistuminen oli aktiivista ja Antton hakeutui hienosti vetopaikoille. Veilä ei verkko heilunut, mutta tämä ei ole kuin ajankysymys. Tiitus on ollut kaksi viimeistä turnausta, sillä tasolla, mihin hän parhaimmillaan pystyy. Joukkueen nopein pelaaja voittaa kaksinkamppailut kulmissa, ottaa pallon haltuun ja kiihdyttää pallon kanssa vauhdilla yli keskialueen. Nyt näistä nousuista tuli useampi maali ja Tiitus osallistui myös hyökkäyksiin tarjoten rightin puolen uhan pakin paikalta. Tiituksen nousuja paikkasi hienosti Anton, joka sai vihdoin palkinnon maalin muodossa, kun sai pallon hienosti pakin paikalle ja antoi viuhuvan rannelaukauksen puhua.

Kaikkinensa kaikilta hieno peli ja vaihtopenkillä kannustettiin kaveria ehkä parhaiten koko kaudella. Kaikki kolme hyökkäyskenttää pystyivät painamaan pelin hyökkäyspäähän ja onnistuivat tekemään kentällä sovittuja ja harjoiteltuja asioita. Pelien jälkeen 06:set suunnistivat pikkujouluaterialle. Ensi viikolla 06:set pelaavat vielä odotetun Pojat vs Vanhemmat- pelin ja sitten joululomille.