E1:set pronssille alueloppuhuipentumassa

Välierässä kohdattiin NST Lappeenrannasta. Viime vuonna Leba-96 06:set hävisivät alueloppuhuipentumassa NST:lle, joten edessä oli revanssin paikka.

Leba-96 E1 – NST 2-3

Ensimmäisessä erässä peli oli puolin ja toisin varovaista, kun kohdattu oli vastakkain vain kertaalleen viime keväänä aluefinaalissa ja silloin NST voitti selvin numeroin 8-2. Toisella minuutilla Leba-96 siirtyi 1-0 johtoon, kun Elias K ja Joni pelasivat hienosti yhteen ja Jonin suoraan syötöstä lähtenyt veto vei 06:set johtoon. NST:n tasoitus tuli omanpään pallon menetyksestä maalin takana, josta syöttö maalille ja NST:n pelaaja pääsi vetämään pallon tyhjään maaliin. 1-2 maali tuli NST:lle maalin edestä ylivoimalla, kun pallo hävisi näkyvistä lebalaisilta.

Toisen erään Leba-96 sai ylivoiman, mutta kuten monesti junnuissa, maalin tekikin alivoimalla NST vetämällä pallon hyökkäyspään vaparista ohi pahassa maskissa olleen Jesperin. Painopiste pelissä siirtyi pikkuhiljaa NST:n puolustuspäähän ja yhdestä vastahyökkäyksestä Elias K kavensi Jonin syötöstä.

Kolmanteen erään Leba-96 tiivisti kahteen kenttään ja pelin kuva muuttui täysin. Karvaus alkoi purra ja maalipaikkoja alkoi tulla liukuhihnalla. Vuorollaan NST:n ilmiömäistä maalivahtia yritti ohittaa Miika, Otso, Joni ja Elias K, mutta ylärimaa, tolppaa ja maalivahdin yläkulmaan heilahtanutta jalkaa lähemmäksi ei päästy. NST:llä ei montaa paikkaa ollut, mutta yhden kerran pallo kävi Leba-96:n maalissa, mutta tällä kertaa tuomarit eivät sitä nähneet. Lopussa vielä ilman maalivahtia Leba-96 sai armottoman mylläkän aikaiseksi, mutta NST:n puolustustaistelu kesti ja NST finaaliin. Viimeinen erä oli parasta hyökkäys- ja karvauspeliä, mitä 06:set ovat pelanneet, mutta tällä kertaa ei vaan saatu tarvittavia maaleja aikaiseksi.

Puolustuspäässä Anton raatoi ja väänsi kaksinkamppailut omilleen. Avauspeli oli myös virheetöntä. Maalilla Jesperi pelasi varmasti ja torjui NST:n vaaralliset vedot keskeltä. Hyökkäyspäässä Joni ja Elias K loivat tututtuun tapaan maalipaikkoja solkenaan, mutta tällä kertaa ei onnistumisia niin paljon tullut. Miika haastoi sentterin paikalla hienosti pallollisena ja yhdestä tällaisesta tilanteesta NST joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti.

SB Welhot – Leba-96 E1 1-9

Pettymys purettiin tunnin aikana. Toisia harmitti enemmän ja toisia vähemmän, mutta hyvä lataus saatiin aikaiseksi heti ensimmäiseen erään. Ensimmäisen maalin teki maalin edestä Lenni, joka seurasi Nilsin vetämän vapaalyönnin reboundin ja vei E1:set 0-1 johtoon.

Toisen erän alkuun Niki sai Jonilta vapauttavan syötön ja harhautteli maalivahdin pihalle ja vei Leba-96:n 0-2 johtoon. Seuraavassa vaihdossa Elias P vei maalin edestä Miikan katkon ja syötön jälkeen Leba-96:n 0-3 johtoon ja päälle asiaankuuluvasti hienot tanssimuuvit päälle. Elias K:n 0-4 maali osui oikealle herralle, kun edellisessä pelissä ei pallo uponnut sisään mistään, niin varma viimeistely ilmasta Jonin laukauksen reboundiin siirsi Leba-96:n neljän maalin johtoon. SB Welhojen aikalisä rauhoitti maalintekoa ja 1-4 kavennus tulikin maalin edestä, kun sinne oli unohtunut yksinäinen Welho-pelaaja. Ratkaisun makua oli ilmassa, kun Joni ampui rankkarista paloon varmasti maaliin toisen erän loppuun.

Kolmannessa erässä ei ollut voittajasta epäselvyyttä varsinkaan, kun ensimmäisessä vaihdossa Elias K viimeisteli Miikan syötöstä 1-5:een. Elias K. viimeisteli erään puhtaan hattutempun viimeistelemällä maalit 1-6, 1-7 ja 1-8. Viimeisen maalin teki Joni kolme minuuttia ennen loppua. Varman ja tasapainoisen esityksen jälkeen pronssimitalit kaulaan numeroin 1-9.

Tämän pelin nostot löytyvät harvoin maalitilastoissa esiintyvistä, mutta tänään ottelun ratkaisuhetkillä maalinteossa onnistuneet Lenni, Niki (voittomaali) ja Elias P siivittivät maaleillaan Leba-96 E1:set onnistuneeseen kauden päätökseen. Kun kauden viimeisen pelin voittaa ja siitä saa vielä mitalin kaulaan, niin voidaan olla kaikki 06:set tyytyväisiä kuluneeseen kauteen.

Kiitokset kaudesta pojille, heidän vanhemmilleen ja kaikille kannustajille sekä tukijoille. Lisäksi kiitos 07:lle yhteisistä treeneistä ja tiistaisista treenipeleistä.

Jos joku 06-syntynyt lukee tämän jutun ja innostuu treenaamisesta hyvässä porukassa, niin katsokaa Leba-96:n sivuilta 06:sten harjoitusajat ja tule tutustumaan.