E1-juniorit loppuhuipentumaan lohkovoittajana

Varkauden turnaukseen lähdettäessä oli SB Welhojen ja Josban kilpaporukat sekä Leba-96 E1-juniorit tasapisteissä kilvoittelemassa kahdesta paikasta loppuhuipentumaan. Leba-96 hoiti Josban lopulta 11-9 lopun sulamisesta huolimatta ja, kun Leba-96 07 varasti SB Welhoilta yhden pisteen tasurilla, niin E1:set voittivat kevään loppukirillä koko ylemmän jatkosarjan. Loppuhuipentuma pelataan Kaakkois-Suomessa 7.-8.4. viikonloppuna, mutta päivä ja paikka ratkeaa ensi viikon alussa.

Josba punainen – Leba-96 E1 9-11

Pelissä Josba punaista vastaan ratkaistiin toinen loppuhuipentumaan menijä, sillä ottelun voittaja sinne varmasti pääsisi. Ottelu alkoi räväkästi, kun toisessa vaihdossa tutkapari Joni ja Elias P. onnistuivat kahdesti. Ensin Jonin rystylämäri upposi maaliin, jonka jälkeen aloituksesta suoraan Joni vapautti Eliaksen maalintekoon. Seuraavassa vaihdossa paljastui pelin kuva: kolmoskentällä oli suuria vaikeuksia pelin avaamisessa ja palloja menetettiin oman maalin takana ja vastustaja rokotti niistä armottomasti. Kuuden minuutin pelin peli oli 2-2 juuri tällaisen pallon menetyksen jälkeen. Erätauolle kuitenkin Leba-96:n 3-2 johdossa Joni onnistuessa maalinteossa.

Toisessa erässä näytti, että Leba-96 lähtee karkuteille, kun ensin Joni Antonin syötöstä vei E1:set 4-2 ja Oskari veti taidokkaasti suoraan vaparin maaliin, kun josbalaisten muurin tuli aukko, kun he lähtivät ottamaan sivuvetäjiä kiinni. Elias K. vei E1:set 6-2 johtoon ennen josbalaisten kavennusta, joka tapahtui jälleen pallon menetyksen jälkeen oman maalin takana. Joni toi helpotusta tilanteeseen, kun joukkue siirtyi 7-3 johtoon erätauolle.

Kolmanteen erään Leba-96 sai unelma-alun, kun minuutilla 33 Joni onnistui kahdesti ja Elias K. kertaalleen. Tässä vaiheessa josbalaisten käyttämä aikalisä käänsi pelin päälailleen. Eemil oli joutunut jäämään pois jalkavaivojen vuoksi ja kahdella sentterillä pelannut Leba-96 jäi hurmoksen päälle saaneen Josban jyrän alle. Ensin jälleen yksi pallon menetys maalin takana ja tilanne 10-4.

Sitten minuutilla 38 alkoi soimaan kunnolla. Seuraavan kahden minuutin aikana omissa soi neljä kertaa hyvien josbalaisten vetojen seurauksena. Leba-96:n pojat eivät päässeet laittamaan hyvin kanttaavien josbalaisten lapojen eteen mailoja, vaan he pääsivät vapaasti ampumaan palloa maalille. Osa maaleista tuli muun muassa niin, että voitetun keskialoituksen jälkeen syötettiin pallo suoraan vastustajalle, joka kanttasi pallon maaliin. Liekö osaa pojista jännittänyt tilanne, kun pelattiin paikasta alueloppuhuipentumassa.

Tässä vaiheessa Leba-96:n aikalisä ja pojat saatiin rauhoitettua. Pallonhallinta saatiin takaisin Leba-96:lle ja helpottava 11-8 maali saatiin, kun Lenni tehtyään arvokasta maskia maalilla, hän suti maalin edestä Jonin laukauksen reboundin maaliin. Puolitoista minuuttia ennen loppua vielä yksi maali Josballe, mutta voitto ei ollut enää uhattuna missään vaiheessa ja voitto 11-9 Leba-96:lle.

Hyökkäyspään onnistujia ei ole vaikea etsiä, kun Joni tai Elias K. olivat syöttäjinä tai maalintekijöinä kymmenessä maalissa yhdestätoista. Lisäksi Elias P ja Lenni tekivät tututtuun tapaan kovasti töitä hyökkäyspään karvauksessa ja oman pään puolustuksessa eikä heidän ollessa kentällä tainnut Josba maaleja hyvin montaa tehdä.

Puolustuspään onnistujia olivat pakkipari Anton ja Santeri, joille taisi mennä yksi maali vastustajan yhdeksästä. Varsinkin Antonin vahva avauspeli siivitti Joni Elias K:n kovaan lentoon. Maalilla Jesperi piti toisessa erässä joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoilla eikä hän mitään kolmannen erän rumputulessa, kun josbalaiset pääsivät vapaasti vetämään palloa kohti maalia.

Leba-96 E1 – Apassit 8-2

Toiseen peliin tuli kuin tulikin panosta, kun Leba-96:n pikkujunnut yllättivät SB Welhojen kilpaporukan viemällä heiltä ansaitun tasuripisteen. Eli voitolla Leba-96 varmistaisi ylemmän jatkosarjan voiton, vaikka tammikuussa taidettiin olla viisi tai kuusi pistettä SB Welhoja perässä.

Ottelu alkoikin mallikkaasti, kun Joni vapautti Elias K:n läpiajoon alivoimalla seitsemännellä minuutilla eikä Elias erehtynyt. Apassien otettua kaksi jäähyä yleisö odotteli lebalaisten maaleja, mutta jälkimmäisen jäähyn aikana kumpikin onnistui maalinteossa. Ensin Apasseille läpiajo alivoimalla, jonka jälkeen Joni vapautti jälleen Eliaksen maalintekoon ja tilanne 2-1. Erän loppuun Elias K:lle hattutemppu täyteen ja syöttäjänä jälleen Joni.

Toisessa erässä Apassit peloittelivat Leba-96:tta tasoittamalla pomppupallolla 2-2:een. Seuraavissa vaihdoissa Leba-96 karkasi 6-2 johtoon, kun ensin Joni Eliaksen syötöstä ja perään Elias Jonin syötöstä muutti tilanteen 5-2:een. Seuraava maali sovittiin vaihtoaitiossa Jonin, Eliaksen ja Antonin kesken. Jonia ja Eliasta pidettiin useammalla pelaajalla kiinni hyökkäyspäässä. Näin tilaa jää puolustajille ja soviittin, että Elias pudottaa pallon Antonille, joka käyttää hyvää rannelaukastaan ja tekee maalin. Näin kävikin ja tilanteeksi 6-2 Anton maalintekijänä ja Elias syöttäjänä. Erän loppuun vielä 7-2 Jonin yksilösuorituksella.

Kolmas erä pelailtiin pois ilman suurempia tilastomerkintöjä. Apassit saivat joitakin vastahyökkäyksiä, mutta viimeistään Jesperin varmat torjunnat estivät Apassien maalinteon. Yhden kerran Apassien maali näytti varmalta, mutta Jesperin nopea käsitorjunta esti maalin syntymisen. Vielä viimeisellä minuutilla Nils ampui 8-2 loppunumerot vapaalyönnistä Oskarin syötöstä.

Hyökkäyspään näyttävimmät suoritukset menivät taas Jonin ja Elias K:n piikkiin, kun olivat lähes kaikissa maaleissa mukana. Kaksi maalia omiin pelissä tarkoittaa, että puolustuspäästä löytyi useampia onnistujia. Elias P. pelasi hienosti itselle vieraammalla sentterin paikalla. Samoin koko pelin jalkikivuista kärsinyt Eemil pelasi sentterin paikan puolustuspäässä varmasti. Pakeista Tiitus ja Miika saivat peliä auki paremmin ja paremmin, mitä pidemmälle ottelu eteni, kun malttoivat lähteä pallon kanssa liikkeelle ja laittaa palloa liikkeelle pää ylhäällä.

Ylempi jatkosarja on nyt pelattu ja alueloppuhuipentumassa lähdetään välierissä hakemaan revanssia NST:stä, jolle viime vuonna hävittiin loppuottelussa selvin numeroin. Pelit pelataan 7.-8.4. viikonloppuna jompana kumpana päivänä todennäköisesti Imatralla. Kiitokset ylemmän jatkosarjan kaikille vastustajille tiukoista ja reiluista peleistä.