E2 -pojat tiukkojen taistojen jälkeen neljänneksi alueloppuhuipentumassa

E2 -pojat taistelivat kauden viimeiset pelit viikko sitten lauantaina alueloppuhuipentuman merkeissä. Pelipaikkana toimi kotoinen Kontiolahden liikuntahalli, jonne saatiin vieraita Luumäeltä, Kouvolasta ja Nilsiästä.

Isäntäjoukkue pelasti alku- ja jatkosarjan kahdella joukkueella, joista Spades onnistui naaraamaan lohkokakkosena loppuhuipentumapaikan itselleen. Kauden kliimaksiin haluttiin kuitenkin ilman muuta kaikki pojat peleille ja näinpä molempiin otteluihin lähdettiin täydellä kokoonpanolla (2+15), jotta jokaiselle pojalle saatiin vähintään yksi peli vyölle.

LuFT – LeBa-96 Spades 7-3

Välieräottelussa vastaan asettui uusi tuttavuus LuFT Luumäeltä. Tiivillä kahden kentän nipulla liikkeellä ollut LuFT osoittautui erittäin tasaiseksi ja juoksuvoimaiseksi nipuksi. LeBa oli pallollisessa pelissä aavistuksen niskan päällä koko ottelun, mutta aktiivisesti haastanut luumäkeläisryhmä käytti sinipaitojen pienetkin virheet hyväkseen ja laukaisuvoimaiset hyökkääjät pistivät pallot maalipaikoista varmasti pussiin.

LuFT kerkesi siirtyä jo 4-0 johtoon, ennen kuin Veeti sai vihdoin isäntäjoukkueen kuparisen rikki läpiajonsa päätteeksi toisen erän lopulla. Kolmannen erän alkupuoliskon pari pikamaalia katkaisi kuitenkin sinipaitojen selkärangan ja Nuutin & Lukan kavennusmaalit viimeisellä vitosella olivat enää laiha lohtu. Ei mikään huono esitys, mutta tulostaulu oli tänään yhtä armoton kuin vastustajakin. Tehomiehet: Veeti 1+0, Nuutti 1+0, Luka 1+0, Aatu 0+1, Rasmus 0+1 ja Akseli 0+1

LeBa-96 Spades – Kouvolan Sudet

Pronssiottelun tanssipariksi saatiin niin ikään uusi tuttavuus Sudet Kouvolasta. Sudet olivat hävinneet oman välieräpelinsä sangen suurinumeroisesti Apasseille, mutta tästä nyt ei kannattanut kovin suuria johtopäätöksiä tehdä. Surkean alun jälkeen LeBa sai pelin rullaamaan mallikkaasti ja varsinkin toisen erän esitys oli ehkä kauden vakuuttavinta antia. Lukemat olivatkin kahden erän jälkeen 4-3 kotijoukkueelle, mutta valitettavasti kolmannen erän alussa kävi samoin kuin niin monta kertaa aikaisemminkin tällä kaudella. Pieni herpaantuminen, ote hetkellisesti vastustajalle ja kappas vaan, kohta oltiin takaa-ajajan roolissa. Hyökkäyksiä vyörytettiin loppuun saakka joka suunnalta, mutta niin vain nappasivat Sudet pronssimitalit LeBan poikien nenän edestä lukemin 7-5. Tehomiehet: Luka 2+0, Aatu 1+1, Vennu 1+1, Jimi 1+0, Miska 0+1, Nuutti 0+1 ja Rasmus 0+1.

Hieman mukavamman päätöksen olisi kaudelle toki suonut, nyt oli pakko seurata hartiat kyyryssä ja kyyneleet silmissä koppiin laahustavia poikia. Mutta sellaista se urheilu on ja jälkikäteen ajateltuna koko porukka saa olla todella ylpeä kauden edesottamuksista. Molemmat joukkueet nappasivat paikan ylempään jatkosarjaan, jonne päästiin myös 06-ikäluokan puolen taistoissa. Kehitystä tapahtui niin yksilö- kuin joukkuetasollakin hurjasti ja sisäiset tasoerot pienenivät entisestään. Kauden suoritusta ei missään nimessä vähennä se, että viiden joukkueessa vakituisesti pelaavan 08-ikäluokan pelaajan lisäksi turnauksissa käytettiin mukana neljää muutakin vuotta nuorempaa poikaa. Tästä on erittäin hienoa lähteä valmistautumaan tulevaan kauteen ja uusiin haasteisiin. 07 -ikäluokka kiittää kaikkia taustajoukkoja, vastustajia, tuomareita ja yhteistyökumppaneita hienosta salibandykaudesta 2017-2018!