Nuorta voimaa LeBan edustusjoukkueeseen

Edarin kauden päättymisestä on alle viikko aikaa, mutta uutta kautta pohjustetaan kulisseissa jo täyttä häkää. Rakentaminen onkin ajankohta huomioiden jo varsin hyvällä mallilla. Ainoa varma menetys on Simo Leppänen, joka palaa pelaamaan Kajaanin Papakseen. ”Lepi” toimii jatkossakin Papaksen valmennuspäällikkönä. LeBa kiittää Simoa hienosta kaudesta ja toivottaa menestystä jatkoon! LeBan valmennuspäällikkö Jani Ruotsalainen ei myöskään jatka edustusjoukkueessa pelaajana, mutta toivottavasti ”Rute” nähdään vielä jonkun LeBan joukkueen mukana kenttäpelaajana.

LeBan ensimmäiset kiinnitykset kaudelle 2018-2019 ovat seuran oma kasvatti, tuulennopea laitahyökkääjä Arttu Vaarala (s. 1999). ”Ara” otti menneellä kaudella isoja kehityssteppejä pelaajana ja mikä tärkeintä, pysyi terveenä! Ensi kaudella on lupa odottaa entistä tehokkaampaa pelaamista.

Toisena esitellään puolustaja Santeri Niemeläinen (s. 1998), joka siirtyy LeBaan Josba Akatemiasta. Hyväjalkainen Niemeläinen on pari edelliskautta pelannut 2. divisioonassa ja A-junioreissa. Parhaillaan Santeri suorittaa varusmiespalvelusta Onttolassa. Niemeläinen on kaivattu vahvistus, koska pakkiosastolla poistuivat ainakin Leppänen ja Ruotsalainen.

Seuraavakin vahvistus on ensisijaisesti puolustaja, mutta monikäyttöisyyden vuoksi tämä mies voi pelata paikkaa kuin paikkaa. Kyseessä on Viljam Partanen (s.1995), joka siirtyy LeBaan Savonlinnan Top Teamista. Partasen siirron taustalla on opintojen siirtyminen Joensuuhun. Monipuolinen Partanen asetetaan siis alustavasti puolustukseen, mutta tarpeen mukaan pelipaikka voi löytyä hyökkäyksestäkin. Näitä kavereita joka joukkue kaipaa!

Ja viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä LeBaan siirtyy laitahyökkääjä Joona Mononen (s. 1999) Josba Akatemiasta myöskin. Väkkärämäinen Mononen on Niemeläisen tavoin ollut pari viime kautta Josba Akatemian 2. divisioona- ja A-juniorijoukkueen kantavia voimia. Nyt LeBassa Monoselta voidaankin odottaa vieläkin kovempia teholukemia. Mikä parasta Mononen ja Niemeläinen vahvistavat myös LeBan A-junioreita ensi kaudella.

Lisää sopimuksia julkaistaan sitä mukaa, kun niitä varmistuu.