Haastattelussa Markus Tuomisto

Haastattelussa Markus Tuomisto

Viikko startataan Tohmajärven oman karhun kaatajan haastattelulla. Edarin piinapenkkiin on tällä kertaa päätynyt Markus Tuomisto. Joka äipän unelmavävy on rautaisessa kunnossa, viimeisen päälle herrasmies, kaataa karhut¨, tuo ruuankin vaikka omin käsin pöytään ja suojelee Isänmaata! Sen lisäksi ja meidän onneksemme riittää aikaa vielä reikäpallollekin.
Tohmajärven Urheilijoiden kasvatin mietteitä seuraavassa:

Miten on edarin mukana meininki erottunut edellisestä joukkueesta?
-Heh, no aika paljonkin. Rupesin pelaamaan vasta vanhemmalla iällä enemmän reikäpalloa, kun nuoruus tuli vietettyä sukset jalassa latusella. Oma kotikylän porukka Tohmajärvellä oli silloin luontainen valinta harrastella lajia. Tavoitteelliseen urheiluun tottuneena kaipasin kuitenkin haastetta ja kunnon treenejä, että kehittyisi vielä tässäkin lajissa paremmaksi. Leba tarjosi tähän kehittymiseen ensiluokkaiset puitteet. Edustuksessa on motivoivaa pelata hyvällä joukkuehengellä, ammattitaitoisen valmennuksen alaisena.

Miten kuvailisit edustusjoukkuetta?

-Suorituskykyinen, kurinalainen ja voittava joukkue.

Mitä tuot joukkueeseen?

-Peliälyä ja rauhallisuutta!… No vitsi vitsi.. kyllä ne vahvuudet taitaa olla selkästi tuolla alapään alueella. Pyrin siis tuomaan liikettä ja fyysisyyttä hyökkäyspäähän.

Edustus joukkueessa sinut tunnetaan myös karhunkaatajana, viittaako tämä mallasjuomiin vai mistä nimi juontaa juurensa?

-Taitaa tämä nimitys tulla enemmän tuolta jahtipuolen meriiteistä. Syksyisin tulee metsästettyä vapaa-ajalla paljon, joskus tuuriakin on matkassa riittävästi. Talja on vielä muokkauksessa, mutta kunhan se valmistuu, niin pitänee sitten pelien alkulämmöille ottaa vähän uudenlaista pukinetta päälle.

Mitäs muuta touhuilet salibandyn ohella?

-Vaimo, koira, työt, omakotitalo ja muut harrastukset takaavat vapaa-ajalla sen, ettei tylsiä hetkiä tule.

Jos saisit valita jonkin ominaisuuden joltakin edustuksen pelaajalta niin mikä se olisi ja minkä takia?

-PeeVeeltä taitaa olla jo kaikki ominaisuudet viety, joten en kajoa tällä kertaa meidän ykköstykkiin. Voisin Peksiltä ottaa hyvät jutut, samoja tarinoita se viljelee varmaan vastustajallekin kentällä, kun pakit aina kaikkoaa sen ympäriltä ja jättää ukon vapaaksi. Andylta voisin lainata pitkiä hiuksia pelien ajaksi, onhan ne mageet ja tehokkaat. Utilta ja Rutelta voisin ottaa ne polvituet, niillä näkyy tulevan suoritusvarmuutta kentälle.

Kerro jokin asia itsestäsi mitä muut eivät tiedä..?

-Asuin nuoruuden Rädyn Sepin naapurissa ja hain siltä pikkupoikana tasaisin väliajoin uuden nimmarin.

Revolveri:
Karhu, hirvi vai karjala? -Karhu tietenkin.
Presidentti vai pääministeri? -Presidentti on ykkönen.
Tuksu vai Anita Hirvonen? -Aika paha, Anitalla on kyllä lesot hiukset.
Äiti vai tytär? -Ilman äitiä ei olisi tytärtä.
Joel Hallikainen vai Timo Koivusalo? -Timppa, Pekko oli loistokas hahmo.
Ylä- vai alamummo? -Yläpörsä.