Edustusjoukkueella tiedossa kiireinen viikonloppu

Perjantaina kolistellaan sapeleita paikallistaistossa KCK:n kanssa ja sunnuntaina on luvassa Suomen Cupin 5.kierroksen ottelu Mikkelin Hatsinaa vastaan.

”Nämä ovat koko joukkueelle hienoja viikkoja. Tuplapeliviikonloppuun pitää aina valmistautua hieman eri tavalla ja toki tällä kertaa molemmissa peleissä on vielä mukavasti extrapanosta. Paikallistaisto sytyttää kaikkia ja sunnuntain pelissä taistellaan tiketistä Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle sekä itäisen alueen mestaruudesta.”, edustuksen päävalmentaja Sakari Salmela pohdiskelee.

LeBa-96 KCK – LeBa SB

Edustusjoukkue ja KCK lähtevät perjantain paikallistaistoon hieman erilaisista lähtökohdista. LeBa SB on puhtaalla pelillä sarjan piikkipaikalla, kun taas KCK:n kausi on lähtenyt käyntiin hieman nihkeästi ja joukkue majailee kolmen sarjapisteen turvin sijalla 9. ”Sijoituksia jos lähdetään tuijottelemaan, niin huonosti käy. KCK oli meille viime kaudella erittäin hankala vastustaja ja joukkue on edelleen täynnä kovan tason pelimiehiä. Lisäksi paikallisvastus sai kauden kynnyksellä kovan luokan vahvistuksen, kun Nurmelan Jarkko saapui vahvistamaan Kasseja. Nurmela pelasi pari viime kautta Sveitsin pääsarjaa ja paukutteli sitä ennen parinkymmenen maalin kausia Salibandyliigassa. Tämän tason meriittejä omaavia pelaajia ei Savo-Karjalan kakkosdivarista montaa löydy”, Salmela jatkaa.

”Toivotaan, että tunnetta riittää niin kentällä kuin katsomossakin. Mukava on myös päästä katsomaan miten viime kaudella edustusjoukkueessa pelannut Pölösen Heikki saa heitettyä kapuloita meidän rattaisiin ja kuinka juniori-ikäiset omat kasvatit Jere Mäki, Tuukka Hämäläinen ja O-V Piiroinen saavat vastuuta. Mekin otamme viikonlopuksi käyttöön hieman laajemman rosterin, kun loukkaantumisesta pikku hiljaa toipuva Kimi Honkanen sekä LeBa Akatemian riveissä alkukauden pelannut Antti Nuutinen pukevat edustuksen sotisovan ylleen”, Salmela hehkuttaa.

Ottelu pelataan perjantaina Kontiolahden liikuntahallilla klo 19 alkaen, isäntäjoukkueena toimii LeBa-96 KCK.

LeBa SB – Hatsina

Sunnuntaina pelataan sitten isoista panoksista, kun edustusjoukkue kohtaa Mikkelin Hatsinan Suomen Cupin viidennellä kierroksella. Joukkueet olisivat kohdanneet vielä erikseen Suomen Cupin Itäisen alueen finaalissa, jonne pääsee alueelta aina kaksi pisimmälle edennyttä ei-pääsarjajoukkuetta. Seurat sopivat kuitenkin yhteistuumin, että jatkoon menijä ja aluemestari ratkaistaan samalla kertaa. Edustusjoukkue puolustaa aluemestaruutta, viime kauden finaalissa kaatui SB Heinola.

”Cup on tärkeä osa meidän tämän kauden matkaa ja viime vuonna taival katkesi juurikin viidennelle kierrokselle. Nyt on oiva mahdollisuus mennä yksi askel pidemmälle ja saada lisää kovia pelejä. Ja toki aluemestarille tiedossa oleva 1000 euron palkinto kiinnostaa aina.” Salmela miettii.

”Saamme paikallistaiston jälkeen yhden lepopäivän, joka riittää vallan mainiosti. Harmi, että peliä ei saatu kotihalliin, mutta toki Liikuntakeskus Energy on meille lähes toinen koti ja alusta&puitteet muutenkin tutut. Mukava päästä pelaamaan taas toisen lohkon joukkuetta vastaan.”, Salmela jatkaa.

Hatsinan ehdoton syömähammas niin Cup- kuin sarjapeleissäkin on ollut maaliahne hyökkääjä Mikko Ikonen. Mikkeliläiset majailevat tällä hetkellä Kaakkois-Suomen lohkon keskikastissa ja Ikonen on sarjan maalipörssin jaetulla kärkisijalla. Hatsina on raivannut turnausmuotoisen kakkoskierroksen jälkeen tieltään Troopersin sekä PoNoVo:n. LeBan tieltä ovat yksittäisissä otteluissa saaneet väistyä Spartak Joensuu sekä SB Heinola

Ottelu pelataan sunnuntaina klo 13 alkaen ja pelipaikkana toimii poikkeuksellisesti Liikuntakeskus Energy. Tervetuloa katsomaan nosteleeko edustusjoukkue jälkeen Cup -kannua ilmaan!