LeBa/Josba P05/06 avasi vuoden kahdella voitolla

Kevään ensimmäinen turnaus C2-sarjan alemmassa jatkosarjassa pelattiin Lieksan uudessa liikuntahallissa ja ensimmäisessä ottelussa asteli vastaan kotijoukkue Lieksan Into. Kuvaavaa turnauksessa oli tuhoton määrä tuhlattuja maalipaikkoja ja se, että vastustajan maalivahtia kohti ammuttiin kummassakin pelissä lähes kolmekymmentä kertaa.

Into –  LeBa/Josba 2-3

Ensimmäinen erä alkoi hyvin, kun Miika syötti pitkän syötön Oskarille, joka oli unohtunut hyökkäyspäähän maalin eteen yksinään. Oskari siirsi pallon sivuun ja  tilanne nihkeästi 0-1 ensimmäisen erän jälkeen.

Toiseen erään LeBa/Josba pyrki nostamaan karvausta ja aktivoimaan peliä. Tämä ei valitettavasti ihan toiminut, vaan omassa päässä pallon menetys ja Lieksan Into tasoitti pelin läpiajosta. Erän puolessa välissä Miika osui vihdoin pakin paikalta. Syötön tarjoili Jonne kauden avauspisteellään. Erän lopussa 5-3 alivoima kestettiin helposti ja LeBa/Josba oli useamman kerran lähellä tehdä alivoimamaalin, mutta Inton maalivahti teki LeBa/Josban yritykset tyhjiksi.

Kolmannen erän alkuun Leevi oli tarkkana maalinedessä ja ampui Viljamin vedon reboundin sisään. Muutaman minuutin päästä Into kavensi tilanteeksi 2-3 maalinedestä. Tilanteesta vielä LeBa/Josballe jäähy protestoinnista, sillä kotijoukkue huitoi tilanteessa korkealla mailalla, mutta kerran osumaa ei tullut, niin vapaalyönti jäi viheltämättä ja Into iski reboundin sisään. Ottelun lopussa ei maaleja enää nähty ja nihkeän esityksen jälkeen kaksi pistettä LeBa/Josballe.

Puolustuspäässä Eetu hoiti maalilla varmasti Inton vastahyökkäykset. Hyökköyspäässä laituripari Jonne ja Leevi olivat tekemässä kahta maalia ja olivat muutenkin aktiivisia irtopalloissa.

LeBa/Josba – SC Jenga 7-0

Toinen ottelu alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen ottelu pelattiin. Tuhoton määrä hyökkäyksiä, joka päättyi siihen, että ammuttiin pallo päin maalivahtia tai syötettiin pallo laitaan huonommassa kulmassa olevalle hyökkääjälle ja vedit viuhui päin maalivahtia tai yli maalin. Erän ainoan maalin teki Leevi hienolla haastolla keskeen, johon syötön tarjoili Jonne pääty levityksellä.

Toisen erän alkua sotki Juuson korkeasta mailasta saama viiden minuutin jäähy. Alivoimalla Miikalla oli useampi paikka tehdä alivoimamaali ja kertaalleen hän tässä onnistui Antonin syötöstä. Ottelu ratkesi lopullisesti Juuson jäähyn jälkeen, kun ensin Valtteri ja Juuso pelasivat hienon päätypelin ja Valtteri teki tilanteeksi 3-0 Juuson syötöstä. Seuraavassa vaihdossa Eemil pelasi Joonakselle pakin paikalle ja Joonaksen terävä rannelaukaus pomppi lopulta maalivahdin torjunnasta maaliin.

Kolmannessa erässä Miika teki Antonin syötöstä 5-0. Erän loppuun Leba/Josba pyrki vielä aktivoimaan karvauspeliä ja tämän ansioista vielä kaksi maalia saatiin aikaiseksi viime minuuteilla. Ensin Anton syötti laitaan Johannekselle, jonka rytminmuutos ja murtautuminen keskeen jätti puolustajat jälkeen ja Johanneksen terävä rannelaukaus löysi verkon perukoille. Viimeisellä minuutilla Oskari murtautui laidasta keskeen ja Viljami viimeisteli takatolpalta loppunumeroiksi 7-0 Leba/Josballe.

Puolustuspään onnistujia oli koko puolustusnelikko Miika-Anton-Lenni ja Joonas sekä nollapelin pelannut Jesperi. Sen verran vähissä vedoissa puolustusnelikko sai pidettyä vastustajan ja harvat tilanteet Jesperi hoiti varmasti. Hyökkäyksessä sentterit Eemil ja Johannes tekivät työtä ylöspäin ja takaisin alas puolustajien avuksi, jos pallo menetettiin hyökkäyspäässä.