C2-pojille kolme pistettä

Tämän vuoden toinen turnaus toi vastaan samat vastustajat kuin tammikuussa eli Varta ja SB Welhot. Tällä kertaa pelattiin pelit kotiturnauksena ja peliareenana toimi yhteisjoukkueen toisen osapuolen Joensuun Josban puolen Rantakylän liikuntahalli. Tammikuun aikana joukkue on vahvistunut uusvanhalla pelaajalla, sillä Tiitus teki paluun salibandyn pariin. Tiitus tuo joukkueeseen lisää nopeutta ja rightin puolen kätisyydellään maalienteon uhkaan vasempaan laitaan.

Varta – LeBaJosba 3-9

Kahdesssa edellisessä kohtaamisessa Varta on päässyt alussa kolmen ja neljän maalin karkumatkalle. Tähän 06-pojat olivat paremmin valmistautuneet ja heti alusta saakka LeBaJosba oli kuskin paikalla. Matti tuki hyökkäystä pakin paikalta ja Oskari nappisyötön jälkeen Matin laukaus löytyi yläkulmasta. Varta pääsi vähän peloittelemaan, kun tasoitti 1-1:een pallon pomppiessa keskelle parhaaseen vetosektoriin ja tarkka veto takakulmaan upposi ohi Eetun. Seuraavassa vaihdossa LeBaJosba siirtyi johtoon, kun Valtteri pelasi pallon laittaan Lennille. Lennin terävä käännös keskelle ja välittömästi terävä rannelaukaus ja pallo upposi sinne, missä mummo pitää hillopurkkeja eli ylähyllylle. Erätuloksen 1-3 viimeisteli Miika, joka katkasi laidassa vartalaisten avauksen ja purjehti keskeen ja ampui pallon varmasti etukulmaan.

Toinen erä päättyi samoin numeroin kuin ensimmäinen erä eli 1-3 LeBaJosballe. Erän alussa Oskari katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja haastoi vastustajan pakin hienolla harhautuksella ja ampui pallon takakulmaan.  Seuraavassa maalissa Lenni ja Akseli pelasivat hienon päätypelin ja pakin paikalta maalineteen juossut Valtteri pääsi ampumaan pallon varmasti maaliin Akselin syötöstä. Erän loppuun Petteri pääsi nautiskelemaan ampumalla Joonaksen syötöstä tyhjään maaliin, kun Joonas lähti pakin paikalta vastahyökkäykseen. Erän loppuun vielä Vartalta kavennusmaali, kun kolme LeBaJosban pelaajaa yritti vuorollaan kuljettaa palloa omassa päässä ja lopulta pallonmenetyksestä Varta kuittaa tilanteeksi 2-6 kahden erän jälkeen.

Kolmannen erän ensimmäisen maalin teki Oskari terävällä rannelaukauksella, kun Vartan avaus saatiin katkaistua keskialueella. Välissä Varta kavensi 3-7:ään, kun keskialueen pallonmenetyksen jälkeen pallo pelattiin takatolpalla päivystäneelle hyökkääjälle. LeBaJosban kahdeksannen maalin teki Miika, joka laittoin Niilon vedon reboundin maaliviivalta sisään. Loppunumerot viimeisteli Aleksi velipojan Markuksen syötöstä. Tilanteessa LeBaJosba pelasi kahden miehen alivoimalla, mutta maalivahdin poisottaminen tasoitti vähän tilannetta. Aleksi veti vapaalyönnistä pienen kantin ja maalilla Eemil teki hyvää maskia Vartan maalivahdin edessä.

Hyökkäyspään onnistujina voisi nostaa Oskarin ja Miikan, jotka kummatkin ampuivat kaksi maalia mieheen. Myös Lennin työnteko päivän kummassakin pelissä oli erottuvaa ja Lennin rannelaukaus pienestä kantista takayläkulmaan on kuin suoraan salibandy oppikirjasta. Puolustuspäässä Matti jatkoi hyviä varmoja otteita ja tuki hyvin hyökkäyksiä ja tästä palkintona ottelun avausmaali. Maalilla Eetu oli ajoittain ilman töitä, mutta varsinkin kolmannessa erässä Eetu esitti mallikkaita torjuntoja. Lisäksi Eetun heittokäsi on sen verran kova, että vastustajan puolustus saa olla koko ajan hereillä, kun Eetu saa pallon käteensä.

LeBaJosba – SB Welhot 4-4

Toisessa ottelussa kohdattiin tiukka kilpakumppani SB Welhot. Kauden kaksi ensimmäistä ottelua on päättynyt jommankumman selkeään voittoon. LeBaJosba aloitti ottelun terävästi ja loi jatkuvasti hyviä tilanteita hyökkäyspäässä, mutta SB Welhojen maalivahti torjui varmasti kotijoukkueen lähentelyt. LeBaJosba siirtyi 1-0 johtoon, kun ensimmäisen ottelun tapaan Matti ajoi pakin paikalta keskeen ja sai syötön Oskarilta ja Matin veto upposi takakulmaan. Tässä vaiheessa myös SB Welhot sai otetta peliin ja sai tasoitettua, kun pakin veto löysi tiensä maalineteen eikä LeBaJosban puolustus saanut purettua palloa maalilta pois. Ja welholaisen rystyhuitaisu löysi tiensä maalin perukoille. SB Welhot siirtyi 1-2 johtoon, kun LeBaJosba sai alivoiman ja seuranneesta vaparista kova veto poikittaissyötöstä upposi ohi Jesperin.

Toisessa erässä LeBaJosba pääsi uudelleen peliin mukaan ja ottelun tehopelaaja Matti syötti Nilsille, jonka terävä laukaus takakulmaan tasoitti pelin 2-2:een. Seuraavaksi LeBaJosba siirtyi jälleen johtoon, kun Aapo siirsi pallon vapaalyönnistä Niilolle, jonka tarkka laukaus upposi takayläkulmaan. SB Welhot kuittaa johdon nopeasti, kun pitkä avaus löytää vapaana olleen hyökkääjän ja terävä rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille. LeBaJosba ei tästä hämääntynyt, vaan neljännen maalin teki Aapo, joka oli ensimmäisenä Niilon laukauksen reboundissa ja sijoitti pallon taka-alakulmaan. Erän ja ottelun viimeisen maalin teki vain muutama sekunti ennen erän loppua Welhot, kun vastahyökkäykseen lähdössä LeBaJosba menetti pallon ja tarkka welholaisen rannelaukaus löysi tiensä LeBaJosban maaliin. Viimeisessä erässä ei maaleja kummallekaan, joka taisi olla ensimmäinen kerta LeBaJosban 06-joukkueelle, että yhtään maalimerkintää ei tule kummallekaan joukkueelle erän aikana.

Puolustuspäässä onnistujiin voi nostaa ensimmäisen pelin tapaan Matin sekä Aapon. Pakin paikalta kummallekin maali ja syöttö ja maalit tulivat juuri sellaisten suoritusten jälkeen, joita harjoituksissa on käyty läpi eli myös pakkien pitää osallistua hyökkäyksiin. Hyökkäyksessä Lenni väänsi kulmissa ja karvauksessa riisti useasti palloja joukkueelle. Niilo sai tässä pelissä muutaman vähän hiljaisemman pelin jälkeen myös merkintöjä tulostaululle, vaikka edellisissäkin peleissä on hienosti paikkoja rakennellut. Maalilla Jesperi torjui jälleen luotettavasti ja esimerkiksi viimeisen erän nollapelillä tarjosi mahdollisuuden kääntää peli LeBaJosballe.