SM-unelmasta totta!

LeBan C1-pojat tekivät selvää jälkeä SM-karsintojen ensimmäisen kierroksen kolmesta vastustajasta. Paikka tulevan kauden SM-sarjassa selvisi jo ensimmäisen pelipäivän kahden voiton myötä. Tämä on ensimmäinen kerta kun LeBan poikajuniorijoukkue pelaa SM-sarjaa.

Joukkue treenasi kovaa koko kesän ja hyvä valmistautuminen oli yksi avain menestykseen: ”Vastustajien pelaaminen oli tutkittu tarkkaan”, kertoi joukkueen kapteeni Niklas Hirvonen.

LeBa lähti haastajana Vierumäellä pelattuun karsintalohkoon, jossa oli mukana kaksi viime kauden SM-sarjajoukkuetta. Kaksi ensimmäistä ottelua pelattiin juuri lohkon ennakkosuosikkeja LASB/SB Heinolaa ja SBS Masku/Wirmoa vastaan.

Jännitys näkyi molempien otteluiden alussa, mutta usko omaan tekemiseen kasvoi pelien edetessä. 8-4 voitto Heinolasta ei jättänyt epäselväksi kumpi on treenannut paremmin ja kumpi tahtoi voittaa. Masku/Wirmo kaatui luvuin 10-2 ja pojat liikuttivat pelissä palloa kauden parhaaseen malliin. Hienoja maaleja syntyi useita. Viikonlopun aikana onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja maalia pääsi tuulettamaan 10 lebalaista

Kolmannessa ottelussa Sudet SB:tä vastaan ei tarvittu taikatemppuja 6-0 voittoon. Molemmat maalivahdit pitivät nollan ja kolmosketju pelasi huippuottelun.

”Uskottiin omaan tekemiseen, pelattiin joukkueena ja kaikilla oli hauskaa kentällä” summasi Niklas viikonlopun saldoa.

Valmentaja Jouni Juurela oli kokonaisuutena tyytyväinen karsintojen antiin. ”Pelin kehittämisen tarina nytkähti taas eteenpäin ja joukkueen kanssa saatiin päälle sellainen fiilis, että voidaan haastaa SM-sarjassa kuka tahansa.”

Edellinen pohjoiskarjalainen C1-junioreiden SM-sarjaa pelannut ikäluokka on 1998. LeBan pojat lähtevät lokakuussa alkavaan sarjaan nälkäisenä haastajana hakemaan pisteitä valtakunnan suurseuroilta.