P16-joukkue SM-sarjaan

LeBaJosba-yhteisjoukkueen työ tuotti hedelmää ja joukkue varmisti SM-sarjapaikan kaudelle 2021-2022 ennen viimeistä karsintaturnausta.


SB Welhot – LeBaJosba 2-10

Päivän ensimmäinen ottelu alkoi vähän hermostuneesti LeBaJosban osalta ja Welhot pääsi ylättämään Jesperin, kun laituri punnersi maalin eteen ja pallo pomppi maaliin puolittain vahingossa. LeBaJosba sai peliä vapauttavan tasoituksen kuitenkin nopeasti, kun Miika tarjosi vastahyökköyksestä Miskalle takatolpille ja Miska upotti pallon takakulmasta sisään. Erän lopussa LeBaJosba sai melkein identtisen vastahyökkäyksen ja tällä kertaa Eemil sai nauttia tarjoilusta takatolpalla Niilon toimiessa syöttäjänä.

Toiseen erään LeBaJosban peli vapautui entisestään ja Eemil vei LeBaJosban kahden maalin johtoon Aleksi tarjoillessa syötön keskeen, josta Eemil ampui tarkasti takayläkulmaan. Seuraavassa vaihdossa Miika ja Juuso karvasivat pallon kulmassa pois ja Miikan tarkkalaukaus takakulmaan siirsi LeBaJosban kolmen maalin johtoon. Erän loppuun LeBaJosba sai kaksi ylivoimaa ja myös kaksi maalia. Miska ja Aleksi pääsivät hyvien syöttöjen jälkeen ampumaan pallot suoraan syötöstä maaliin. 

Kolmannessa erässä LeBaJosba pääsi peluuttamaan laajalla rintamalla kaikkia pelaajia. Erän alkuun alkoi tulla ratkaisun makua, kun Aleksi pelasi toisen kerran ottelussa pallon laidasta keskeen ja Niilo ampui lähes identtisen vedon kuin Eemil aikaisemmin ottelussa. Seuraavan maalin teki maalin kulmalta Petteri, joka pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin Johanneksen erinomaisen esityön jälkeen. Seuraavassa vaihdossa Eemil viimeisteli hattutempun Niilon syötöstä jälleen tarkalla laukauksella ylänurkkaan. Aleksi iski kympin täyteen ottelun syöttörohmun Niilon alustuksesta. Niilolle maalisyöttö oli ottelun neljäs. Viimeisellä minuutilla Welhot sai kavennuksen hyvällä rannelaukauksella, kun vähän liian innokas hyökkääminen aiheutti pallonmenetyksen parhaalla vetosektorilla.

Puolustuspään ykkönen oli maalivahti Jesperi. Ottelun alussa, kun Welhot oli ehkä niskanpäällä Jesperi esitti varmoja torjuntoja ja näin toi itseluottamusta koko joukkueen puolustuspeliin. Samoin omaan peliin voivat olla tyytyväisiä pakkipari Anton ja Nils, sillä heidän avauksistaan hyökkäyspäässä pääsi tuhojaan tekemään Aleksi-Niilo-Eemil. Hyökkäyskenttä viimeisteli seitsemän maalia ottelussa. 

Imatran Voima – LeBaJosba 2-4

Toisessa ottelussa oli tempo verkkaisempi. Kumpikaan joukkue ei oikein päässyt paikoille ja jos pääsi maalivahdit näkivät laukaukset, kun maskia ei saatu maalille. Lisäksi Voiman pelaama koko kentän miesvartiointi tuotti edellisen kohtaamisen tavoin suuria vaikeuksia eikä LeBaJosba saanut palloa hyökkäyspäähän. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta toisessa erässä, kun karvaus uinahti hetkisen ja tarkka rannelaukaus ohitti LeBaJosban maalilla pelanneen Eetun.

Kolmannessa erässä LeBaJosba katseli muutaman vaihdon ajan saisiko karvauksella katkoja Voiman avauksesta, mutta Voima pelasi varmasti palloa eikä tämä onnistunut. Lopulta LeBaJosba aktivoi karvauksen ja tilanteita alkoi tulla molempiin päihin. Lopulta tasoitus saatiin vapaalyönnistä, kun Miika näki pakin paikalle tulleen Juuson, jonka tarkka rannelaukaus upposi takakulmaan. Sama kentällinen oli asialla 1-2 johtomaalissa, kun Miska pudotti pakin paikalla olleelle Miikalle, jonka matala veto upposi maskissa olleen maalivahdin ohitse. Kahden maalin johtoon LeBaJosban vei Aleksi, joka ampui tarkan rannelaukauksen maaliin Niilon syötöstä. Lopussa LeBaJosba sai vielä ylivoiman ja Aleksi pääsi Miskan syötöstä varmistelemaan LeBaJosban voittoa. Vielä pelikellon jo tullessa täyteen Voima sai rankkarin, jonka Voiman pelaaja laittoi maaliin ja loppunumerot LeBaJosballe 2-4.

Puolustuspäässä onnistujat löytyivät tällä kertaa maalivahti Eetun ja pakkipari Valtteri ja Markuksen muodossa. Eetun varmat otteet takasivat pelin pysymisen tasaisen ennen kuin oma hyökkäyspää alkoi toimimaan kolmannessa erässä. Jos ensimmäisessä pelissä oli ykköskentän vuoro onnistua maalinteossa, niin toisessa pelissä Miska-Miika-Juuso hyökkäyskenttä yhdessä em. pakkiparin kanssa olivat ottelun kääntämisen LeBaJosballe takeena.

Ottelun jälkeen pojat ja taustat tutkivat sarjataulukkoa ja tulevia otteluita. Kuitenkin vasta bussimatkalla takaisin Joensuuhun voitiin olla varmoja, että SM-sarja paikka on varma ennen viimeisen viikonlopun pelejä. Lopulta juuri ennen Joensuuta varmistui myös se, että LeBaJosba pääsee lohkovoittajana SM-sarjaan, joka toivottavasti takaa yhden kotipelin enemmän SM-sarjassa. 

Voima-peli kääntyi LeBaJosballe vasta kolmannessa erässä.