LeBan ja Josban yhteistyö jatkuu tulevinakin vuosina

LeBan ja Josban yhteistyö jatkuu tulevinakin vuosina

Joensuulainen Josba Juniorit ry ja kontiolahtelainen Lehmo Balls -96 ry kehittävät yhteistyötään luodakseen Joensuun seutukunnan nuorille alueellisen pelaajapolun salibandyn parissa. Salibandyseurojen yhteistyöllä pyritään turvaamaan eri ikäluokille kehittymisen sekä harrastamisen mahdollisuuksia ja pitämään alueellinen junioritoiminta lajin parissa hyvässä vireessä. Seurojen työntekijöiden yhteistyössä luomaa mallia on tarkoitus soveltaa kausien 2021-2026 aikana.

Sovitussa mallissa kaksi vanhinta juniori-ikäryhmää, A- ja B-pojat pelaavat Josba Junioreiden alla. Tämä siksi, että Josba Junioreiden A-poikien tavoitteena on nousta SM-sarjaan, kun taas Josban miesten edustusjoukkueen tavoitteet ovat F-liigassa. Yhteistyön piiriin kuuluu myös Suomisarjaa pelaavan LeBan miesten edustusjoukkue.

Tämän hetken viisivuotissuunnitelma yhteisjoukkueista tulee koskemaan poikien ikäluokkia 2006-2011. Tulevalla kaudelle 2021-2022 yhteistyö koskee ensisijaisesti ikäluokkia 2006 ja 2007. Näissä ikäluokissa on jo muodostunut yli-alueellisissa sarjoissa pelaavat yhteisjoukkueet. Tulevina vuosina yhteistyöhön tullaan nostamaan mukaan aina seuraava ikäluokka. Tällöin 2011 syntyneiden ikäluokka olisi mukana yhteistyössä 2025-2026. Yhteistyöstä tullaan aina neuvottelemaan joukkueiden edustajien kanssa.

Suunnitelman mukaisesti tarkoituksena on luoda kuhunkin ikäluokkaan yksi kilpasarjan yhteisjoukkue, jolla on mahdollisuus yltää valtakunnan sarjoihin. Joukkue tulee pelaamaan joko Josba tai LeBa vetoisesti, pelaajat pysyvät kuitenkin oman kotiseuransa jäseninä. Tarvittaessa yhteistyötä laajennetaan kussakin ikäluokassa myös haastajajoukkueisiin. Suunnitelmaa tarkastellaan ja muokataan tarvittaessa vuosittain. Kärkenä on harrastus- ja kehittymismahdollisuuksien tarjonnan turvaaminen sekä yhteisesti sovittujen käytäntöjen noudattaminen.

*******************

Lisätietoja antavat

Lehmo Balls -96 ry
Valmennuspäällikkö
Jani Ruotsalainen,
p. 044 055 9698

Josba Juniorit ry
Valmennuspäällikkö                                                            
Janne Tähkä,                                                                         
p. 045 1640 422                                                                        

Toiminnanjohtaja
Janne Ruuskanen,
p. 045 234 7484