LeBaJosba P06 jatkaa voittojen tiellä

LeBaJosba P06 jatkoi härkäviikkoja tällä kertaa oman ikäisissään Kuopiossa. Seuraava vapaa viikonloppu peleistä on todennäköisesti joulukuun alussa, joten nyt on herkkua tarjolla koko rahan edestä. 

LeBaJosba P06 – Nilsiän Apassit 6-2 

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui sarjan yksi kovimmista joukkueista intiaanilauma Nilsiästä. Peliin lähdettiin poikkeuksellisella kokoonpanolla, kun sentterin paikalla nähtiin normaalisti pakin paikkaa pelaavia ja pakin paikalla taas laitureina ja senttereinä pelaavia poikia. 

Otteluun oli sovittu aktiivinen karvaus, jossa mennään päätylaudasta asti. Tämä ei välttämättä ollut otteluun kuitenkaan optimaalinen tapa, sillä kenttä oli niin liukas, ettei pojat päässeet kunnolla päälle, kun liukkaus esti tämän. Ottelun alkuun kuitenkin heti ensimmäisessä vaihdossa johtomaali, kun Valtteri avasi pitkällä avauksella Eliakselle ja Elias ujutti tilanteeksi 1-0. Ottelusta näytti muodostuvan edellisen turnauksen tapainen maali-iloittelu, kun Oskari vapautti toisessa vaihdossa Jonin maalintekoon ja tilanne 2-0. Apassit sai otteluun hengen päälle, kun seuraavassa vaihdossa pallonmenetyksestä tilanteeksi 2-1. 3-1 maalin teki ylivoimalla Miika B Joonaksen tiputuksesta maalin takaa pakin paikalle ja Miikan tarkka rannelaukaus upposi etukulmasta sisään. Erän loppuun Elias vei LeBaJosban kolmen maalin karkumatkalle Nilsin syötöstä.

Toisessa erässä liukastelu karvauksessa jatkui ja Apassien pitkät kaaripallot aiheuttivat sen, ettei hyökkäyspäähän enää päästy, vaan pallo pyöri kulmissa. LeBaJosban maalilla Jesperi otti muutaman huipputorjunnan ja näin erässä ei maaleja nähty.

Kolmannen erän ensimmäisen maalin pujotteli jälleen Elias Antonin saadessa syöttöpisteen keskialueen katkosta. 6-1 maalin teki Miika P pakkipari Tiituksen toimiessa syöttäjänä. Loppunumerot 6-2 sai vastustaja, kun pakit menettivät kovan karvauksen seurauksena pallon maalin takana ja vastustaja pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin.

Puolustuksen ykkönen Valtteri, joka itselleen vieraammalla pakin paikalla avasi peliä rauhallisesti ja hoiti myös puolustusvelvoitteen hienosti. Maalilla Jesperi esitti useita hienoja lähitorjuntoja ja piti joukkuetta pystyssä tiukilla hetkillä. Hyökkäyspään ykkönen oli Elias, joka tehoili, vaikka tutkapari Joni pelasi tällä kertaa toisessa kentässä.

Maski puuttui ja Apassien maalivahdilla helppo työ vangita pallo.

LeBaJosba P06 – SB Welhot keltainen  8-3

Tunti väliä ja vastaan asettui SB Welhojen keltainen. Turnauksen kotijoukkue oli kerännyt kokoonpanoon ykköspojat pelaamaan ja haastamaan sarjajohtajaa. Ensimmäinen erä oli LeBaJosban hallintaa, mutta maalia saatiin odottaa erän viimeiselle minuutille asti. Hyökkäyspään paineistus epäonnistui, mutta Oskari juoksi welhojen hyökkäyksen kiinni ja sai pelattua pallon Eemilille. Eemil pelasi nopeasti pallon eteenpäin Lennille, joka syötti takaisin Eemilille, jolla oli helppo työ viedä LeBaJosba 1-0 johtoon.

Toisen erän ensimmöisen maalin teki Joni, joka karvasi pallon pois welhojen pakilta ja laittoi pallon varmasti reppuun. Seuraavassa vaihdossa alkoi olla ratkaisun makua, kun Valtteri viimeisteli suoraan Nilsin syötöstä lähteneellä 3-0 Nilsin syötöstä. Yksi vaihto välissä ja jälleen maali, kun Joni viimeisteli Eliaksen syötöstä tilanteeksi 4-0. Ottelun ensimmäinen jäähy kostautui welhoille, kun Tiitus viimeisteli takatolpalta Oskarin syötöstä tilanteeksi 5-0. Erän viimeisen maalin teki Lenni H, jolle Elias pelasi maalin eteen pallon ja Lennin hyvä rannelaukaus löysi tiensä perille.

Tiitus tuulettaa hienoa ylivoimaosumaa.

Kolmannen erän alkuun LeBaJosban karvaus oli jälleen myrkkyä Welhojen pakille, jonka avauksen Elias katkaisi ja läpiajosta tilanteeksi 7-0. Welhojen kavennus 7-1:een näki päivänvalon, kun pallo pelattiin keskeen ja viuhuva rannelaukaus yllätti ensimmäisen kerran LeBaJosban maalilla erinomaisen pelin pelanneen Eetun. Tämän jälkeen LeBaJosba sortui jäähyilyyn ja Welhot onnistui kaventamaan kahdesti. Ensin Antonin ylikova pelaaminen kostautui ja heti perään Juuson estämisjäähyn aikana toinen ylivoimamaali Welhoille ja tilanne 7-3. Ottelun viimeisen maalin teki Miika P, jonka tarkka ja kova rannelaukaus takakulmaan toi LeBaJosban voittonumeroiksi 8-3.

Ottelussa LeBaJosballa oli seitsemän eri maalintekijää, joka osoitti, että onnistumiset pelissä jakaantuivat kaikille kolmelle kentälle. Puolustuspäässä onnistujia oli useita. Tiitus osallistui aktiivisesti hyökköyspeliin ja oli avauksessa hienosti pelattavissa sentterille ja pakkipari Miika P:lle. Anton väänsi kaksinkamppailut itselleen ja avasi peliä hyökkääjille helpoilla syötöillä. Yksi turha tönäisy kulmassa tiputtaa pikkuisen pelin kokonaisarvosanaa, mutta muuten hyvä esitys joukkueen kapteenilta. Jos puolustuspäässä oli useita onnistujia, niin samaa voi sanoa hyökkäyspäästä. Lenni H avasi maalitilinsä tällä kaudella ja teki arvokasta työtä myös karvauspelissä. Oskari teki alaspäin hyvin töitä ja kentällisen kummassakin maalissa Oskari oli avainroolissa. Lenni F väänsi kulmissa kaksinkamppailut itselleen ja liikutti yhdessä Eemilin kanssa hienosti palloa hyökkäyspäässä. Valtteri ampui hanakasti suoraan syötöstä ja mahdollisuuksia enempäänkin kuin yhteen maaliin ottelussa oli. Juusolla oli useampi makoisa veto kohti yläkulmaa, mutta Welhojen maalivahdin käsi oli tällä kertaa Juuson kannalta väärässä paikassa.

Kaksi turnausta takana ja viisi voitokasta peliä plakkarissa. Seuraavaksi LeBaJosba P06 esiintyy Joensuussa ensi lauantaina. Vastaan asettuu 07-joukkueet Lehmosta ja Kuopiosta.