LeBaJosba nousi kahteen voittoon heikkojen alkujen jälkeen.

Ensimmäinen C2-junioreiden alemman jatkosarjan turnaus pelattiin Pyhtäällä Kotkan lähistöllä. Ottelut osoittivat hyvin, miksi sarjaan kannatti lähteä. Vuotta vanhemmat vastustajat aloittivat kummatkin pelit kovalla vauhdilla, mutta lopulta nuoremmat ja taitavammat leBajosbalaiset käänsivät sarjapisteet Pohjois-Karjalaan.

LeBa/Josba – Pelicans SB musta 8-4

Pitkän matkan jälkeen näytti, että jalat ja pää olivat LeBa/Josba:lta jääneet satojen kilometrien matkan varrelle. Kahdeksan minuuttia ja vastustaja oli iskenyt pallon kolmesti Eetun selän taakse. Onneksi erän loppuun saatiin kaksi kavennusmaalia. Ensin Anton osallistui hyökkäykseen ja katkaisi vastustajan syötön ja jatkoi Rasmukselle vasempaan laitaan, jonka terävä rannelaukaus takayläkulmaan toi LeBa/Josban peliin mukaan. Seuraavassa vaihdossa Miika B katkaisi omassa päässä vastustajan hyökkäyksen ja spurttasi vasenta laitaa pitkin ylös. Suoraan juoksusta vedetty rannelaukaus LeBa/Josban maalin päähän.

Toisen erän alkuun Nils toi LeBa/Josban jo tasoihin, mutta vastustajan tehomiehen illan neljäs maali vei Pelicans-lauman jälleen karkumatkalle. Erän loppupuolella LeBa/Josba teki yhdeksään sekuntiin kaksi maalia, kun ensin Valtteri pelasi Juuson ja tämän jälkeen Eemil syötti Oskarin vapaaseen paikkaan ja näin tilanne kääntyi kahden erän jälkeen LeBa/Josban 5-4 johdoksi.

Kolmannessa erässä ottelu ratkesi, kun LeBa/Josba pääsi ylivoimalle. Ensin Lenni pelattiin takatolpalle tyhjiin ja pakki joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Lenni vei maalivahdin rauhallisesti maihin ja sijoitti rankkarin varmasti maaliin. Ylivoima jatkui vielä ja rankkarin aiheuttanut kuvio toistui, mutta tällä kertaa Lenni ehti laittamaan pallon takatolpalta tyhjään maaliin Oskarin syötöstä. Ottelun loppunumerot viimeisteli Oskari hyvän vastahyökkäyksen jälkeen. Maaliin syötön tarjoili Lenni F.

Lenni sijoittaa pallon rankkarista varmasti ohi Pelicans maalivahdin.

Puolustuspäässä Anton käytti tässä pelissä ulottuvuuttaan hyväksi ja väänsi kaksinkamppailut itselleen. Purjehtipa Anton kerran koko kentän läpi, mutta laukaus ei tällä kertaa löytänyt verkon perukoille. Hyökkäyspäässä Lenni F ja Oskari tehoilivat 2+1 kumpikin. Ottelun alussa kumpikin oli vähän ihmeissään vastustajien vauhdin kanssa, mutta kahdessa viimeisessä erässä Pelicansin pojat olivat vuorostaan parivaljakon syöttömyllyssä.

KaPa-51 – LeBa/Josba  5-6

Pari tuntia taukoa ja vastustajana uusi tuttavuus Kangasniemeltä. Ottelun ensimmäisessä erässä LeBa/Josba oli yhtä pihalla tai oikeastaan pahemmin pihalla kuin ensimmäisen ottelun ensimmäisessä erässä. Heti alkuun väärä vaihto ja vastustajan ylivoima tuotti tulosta, kun pakin laukauksen ohjasi hyökkääjä ohi Jesperin. Muutama hyvä maalipaikka jäi tämän jälkeen LeBa/Josbalta hyödyntämättä ja erän kymmenennen minuutin kohdalla alkoi sitten kolisemaan omissa huolella. Omasta hyökkäyksestä ei tehty maalia ja vastahyökkäyksestä KaPa-51 rankaisee. Tämän jälkeen kahdessa peräkkäisessä vaihdossa pallo menee omasta puolustajasta ohi Jesperi ja tilanne yhtäkkiä 4-0 vastustajalle. Kiri näytti alkavan, kun vaihdon ollessa kesken Juuson vedon reboundin laittoi Oskari sisään. Iloa ei pitkään jatkunut, kun reilut kaksikymmentä sekuntia myöhemmin omissa soi jälleen ja tilanne ensimmäisen erän jälkeen 5-1 vastustajalle.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta Jesperillö  LeBa/Josban maalilla oli vielä enemmän hommia kuin vastustajalla.

Kolmanteen erään valmentajan ohjeet olivat selkeät. Karvaus ylhäältä ja pallot paikoista sisään. Tavoite oli, että viiteen minuuttiin peli olisi tasoissa ja tämän jälkeen tehdään voittomaali. Ihan tähän ei pystytty, mutta erän alku oli terävä. Ensin Eemil avasi Miika B:lle, jonka rannelaukaus upposi vasemmasta laidasta ohi KaPa-51:sten maalivahdin.

Miika B jatkoi rannelaukausten upottamista ylivoimalla, kun päivän pörssikunkku Oskari (3+4) levitti vasempaan pakin paikalle ja tilanne oli kaventunut 5-3:een. Kun sama parivaljakko oli seuraavan kerran kentällä, muuttui tilanteeksi jo 5-4:ään. Anton katkaisi KaPa-51:n hyökkäyksen ja pelasi pallon Oskarille. Syöttö vasempaan laitaan tavoitti Miika B:n, jonka patenttirannari upposi jälleen ohi KaPa-51:n maalivahdin. Vastustaja otti kavennuksen jälkeen aikalisän, mutta tämä ei auttanut KaPa-51:tä. Joukkue otti mailaanlyönnistä jäähyn ja seuranneesta YV:stä LeBa/Josba iski pelin tasoihin. Elmerin oivaltava syöttö keskustaan ja Valtteri iski suoraan syötöstä pallon maaliin. LeBa/Josba ei tässä vaiheessa nostanut jalkaa kaasulta, vaan karvausta jatkettiin tiukasti ja oli vain ajankysymys, kun LeBa/Josba tekisi voittomaalin. Pelin hahmot Miika B ja Oskari lopulta vapauttivat LeBa/Josban voittomaalin tuuletukseen. Miika B:n neljäs maali rannelaukauksella Oskarin syötöstä upposi vasemmasta laidasta maaliin ja tilanne oli 5-6 LeBa/Josba:lle. KaPa-51 ei saanut enää kunnon kiriä aikaiseksi, vaan viimeiset kaksi minuuttia LeBa/Josba piti palloa itsellään ja turvasi riemukkaan voiton itselleen.

Miika B on käynnistänyt takaa-ajon yhdellä neljästä maalistaan.

Puolustuspäässä pojat joutuivat nopeiden KaPa-51:en pelaajien kanssa useisiin juoksukilpailuihin. Parhaiten näistä voittajana selvisi Elmeri, joka voittoisien kaksinkamppailuiden jälkeen tuki hienosti hyökkäyksiä. Miika B teki pakin paikalta neljä maalia ja varsinkin Eemilin johtama hyökkäyskenttä pystyi hyödyntämään Miikan vahvoja nousuja. Hyökköyspään ykkönen oli tässäkin pelissä Oskari, joka teki 1+3 ja johtaa sarjan pistepörssiä ensimmäisen turnauksen jälkeen.

Seuraavan kerran LeBa/Josba on askissa Kontiolahdella 24.11. Turnausta kannattaa tulla seuraamaan, sillä sen verran jännittäviä pelejä LeBa/Josba tällä hetkellä tarjoaa. Turnauksesta voi sitten jäädä katsomaan pystyykö Leba-96:n edustusjoukkue haastamaan maailman parasta seurajoukkuetta Classicia.