Haastattelussa Juha ”Uti” Pennanen

Haastattelussa Juha ”Uti” Pennanen
Julkaistu 21.1.2018 fb, päivtetty kotisivuille.

Saimme vielä ennen Suomen Cupin aluefinaalin alkua kiinni yhden edarin konkareista. Kyselimme vähän kuulumisia todelliselta herrasmieheltä, itseään peruspakiksi kuvaavalta JUHA ”UTI” PENNASELTA. Uti on istunut joukkueeseen kuin valettu ja paikka ykkösketjuun on tullut vahvan työskentelyn kautta. Ennen kauden alkua tullut loukki heitti ilmoille kysymysmerkkejä, mutta ”robocopiksikin” ristitty Juha vain porskuttaa vakuuttavasti ja mikäpä olisi porskuttaessa. Vakuuttavassa menossa mukana Joen Magneetti ja LähiTapiola.

MILTÄ SE ON MEININKI LEBASSA VAIKUTTANUT?
Kaikki on toiminut vallan mainiosti. Toki junnuvalmennuksen kautta ja vierestä seurannut organisaatio oli tuttu jo pitkältä ajalta. Taustat on hoidettu viimeisen päälle ja harvassa 2-divariseurassa pelaajat saavat keskittyä näin hyvin pelkkään harjoitteluun ja pelaamiseen.

12 OTTELUA JA 12 VOITTOA, MISTÄ SE KERTOO?
Kertoo siitä, että tultiin Peksin kanssa porukkaan. No vitsit sikseen 😊. Ollaan toteutettu niitä asioita mitä yhdessä keväällä sovittiin ja harjoiteltu laadukkaasti, ei se sen ihmeellisempää ole. Sinipaidoilla on varmasti nähty joskus paperilla nimekkäämpikin nippu, mutta tänä vuonna roolitus on osunut todella hyvin kohdilleen. Toki myös moni ukko hankki divarissa viime vuonna kannuksia, jotka maksavat nyt korkoa. Peli ei ole aina ollut häikäisevää, mutta ei voittajasta ole kertaakaan epäselvyyttä jäänyt. Mutta matka on kesken ja palttoon napit on syytä pitää tiukasti kiinni.

SUOMEN CUPIN ALUEFINAALIN AIKA, MILLÄ EVÄILLÄ VOITTO TULEE JA MIHIN VOITTORAHAT KÄYTETÄÄN?
Tylsästi sanottu, mutta voitto tulee toteuttamalla perusasiat yhtä hyvin kuin tähänkin asti. Jos voitto napsahtaa, niin eiköhän rahat sujahda pitkälti reissun matkakulujen kuittaamiseen. Harmi ettei saatu finaalia Kontiolahdelle, sitten olisi voinut mahdollisilla voittorahoilla kustantaa Japulle muutaman parin hanskoja lämppälenkeille ja Henkalle uusia pelisukkia.

KUINKAS ELÄMÄSSÄ MUUTEN RULLAA?
Molto bene! Kalenterista ei syys-huhtikuun välillä montaa tyhjää iltaa löydy, kun viidestä perheenjäsenestä neljä on enempi vähempi naimisissa sählyn kanssa. Töitä on ja katto pään päällä, sillä pääsee jo pitkälle.

JOS SAISIT VALITA JONKIN OMINAISUUDEN EDARIN PELAAJILTA NIIN MIKÄ SE OLISI? Pistetään nyt useampi. Epen jalat, Kummun laukauksen, Valtsun työmoraalin, Leppäsen jutut, PV:n juonikkuuden, Henkan kärkikynät ja Peksin rauhallisuuden. Ja Tuomistolta ottaisin karhunnylkemistaidot ja sen hirvimäisen mutta käsittämättömän nopean juoksutyylin ja vielä ”Jepen itseluottamuksen”

PELIPÄIVÄN RUTIINIT?
Takavuosina rutiinit oli hyvinkin tarkat jauheliha-makaronimössöineen, batteryineen ja musiikkeineen kaikkineen. Sattuneista syistä pientä karsintaa on tapahtunut vuosien varrella ja nyt kun valtaosa peleistä on työpäivän iltana, niin pitää yrittää vaan ehtiä ajoissa paikalle kaikki tarvittavat kamat kassissa. Etäpäiviä yritän pelipäiville aika ajoin sommitella, niin saa säätämistä hieman vähemmäksi.

KERROHAN JOKIN ASIA ITSESTÄSI MITÄ MUUT EIVÄT TIEDÄ?
Tapasin vaimoni ensimmäisen kerran kuinkas ollakkaan sählyvuorolla 😃

REVOLVERI:
-presidentti vai pääministeri? Presidentti, miulla on tyylikäs Cremu -huppari President -tekstillä
-tuksu vai Anita Hirvonen? Anita, de va kukku de!
-olut vai viini? Hankala valinta, melkein jopa kallistun (puna)viinin puolelle
-napakymppi vai tuttujuttu show? Peksi on mehustellut Napakymppiä niin paljon, että kyllä se vie voiton. Japuhan myö sinne vielä lähetetään.
-syöttö vai maali? Miehän olin nuorena armoitettu maalintekijä, mutta sitten polvivammat (seliseli) sekoitti tekniikan. Sanon siis maali, aina se maistuu vaikka harvoin teenkin.
-80 vai 90 -luku? Kasarin lapsi, ysärin tatsi

JA LOPUKSI TERVEISET KANNATTAJILLE?
Kevät&tosipelit lähestyy. Sinistä päälle ja mölinää mökkiin