D2-juniorit ylemmän jatkosarjan voittoon kahdella murskavoitolla

Kotiturnauksessa päästiin pitkästä aikaa pelaamaan mattoalustalle ja isolle kentälle Savon pomppuparkettien jälkeen. Tulos olikin loistava, kun kumpikin ottelu päättyi keskeytykseen ennen otteluajan täyttymistä.

Leba-96 – Apassit 14-2

Ylemmän jatkosarjan toiseksi viimeinen turnaus oteltiin kotikentällä Kontiolahdessa. Otteluun saatiin jalkeille kolme täyttä kentällistä. Hyvin tehdyt alkulämpimät eivät konkretisoituneet hyväksi peliksi ensimmäisessä erässä. Jokainen pelaaja halusi kuljettaa itse pallon läpi kentän, mutta ensimmäisessä erässä Apassien nopeat laiturit jaksoivat juosta yksin yrittäjät kiinni ja paremmat paikat avautuivat Apasseille. Erävoitto kuitenkin Leballe Eliaksen maalilla Miskan syötöstä.

Toinen erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen loppui. Apassit sai heti erän alkuun suoran vetopaikan keskestä ja vedon reboundista tasoitus. Pari minuuttia tästä ja pallonmenetys oman maalin kulmalla ja Apassit johtoon. Tämä herätti Leban pelaamaan ja liikuttamaan palloa kuljettamisen sijaan. Kuusi maalia viiteen minuuttiin ja Leba siirtyi nopeasti 6-2 johtoon. Erän loppuun vielä yksi maali ja 7-2 johdossa kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä Leba malttoi liikuttaa palloa rauhassa ja maalipaikkoja saatiin tehtyä kontrolloidusti. Erään seitsemän maalia ja ajassa 43.45 Oskarin suoraan syötöstä lähtenyt veto Antonin syötöstä lopetti pelin keskeytyksellä 14-2.

Hyökkäyksen onnistujat olivat Joni hienoilla rannelaukauksillaan (4+0) ja Lenni H, joka teki noihin vetoihin arvokasta maskia maalilla. Lisäksi Oskari ja Miika karvasivat hyökkäyspäässä hienosti ja viimeistelivät tehokkaasti tutkaparina. Puolustuspäästä Taavi N toi palloa ylöspäin pehmeillä käsillään. Vielä ei maalitili sarjassa auennut, mutta tämä ei ole kuin ajankysymys.

Leba-96 – SB Welhot 13-1

Turnauksen päätöspelissä kohtasivat Leba ja Kuopion Welhot. Tällä kertaa lebalaiset olivat heti alusta asti hereillä jo toisessa vaihdossa Miska löi hienosti ilmasta Jonin laukauksen reboundin maaliin. Viidennellä minuutilla Tiitus iski 06:lle harvinaisen ylivoimamaalin Nilsin syötöstä.

Tiitus oli tehokkaana pakin paikalta

Vielä ennen erän loppua Taavi I karvasi pallon päädyssä ja Tiitus viimeisteli 3-0 Taavin syötöstä ensimmäisen erän tulokseksi.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. Joni teki ensimmäisessä vaihdossa 4-0. Seuraavaksi Jonin rannelaukaus oli peitettynä, joten oivalta syöttö Lenni H:lle ja Lenni viimeisteli tilanteeksi 5-0. Kun seuraavassa vaihdossa Lenni K löi Einon keskeen murtautumisen jälkeisen vedon reboundin sisään oli Welhot pakotettu ottamaan aikalisä. Tämä hetkeksi Welhoja ja takatolpalle jäänyt welholainen iski kavennuksen maalin takaa kimmonneesta pallosta. Erän loppuun kuitenkin Leballe vielä kaksi maalia. Elias vapautti Miskan laidasta läpiajoon ja Miskalta varma viimeistely yläkulmaan. 8-1 kahden erän jälkeen viimeisteli Joni Eliaksen syötöstä.

Kolmanteen erään Leba ei höllännyt kaasua, vaan maalipaikkojen tekeminen jatkui kahden ensimmäisen erän malliin. Taavi I viimeisteli 9-1 Oskarin syötöstä hyvän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi. Kaksi seuraavaa maalia viimeisteli Joni painavilla rannelaukauksilla Lenni H:n tehdessä maalin edessä jälleen arvokasta maskia maalivahdille. Viisi minuuttia ennen loppua tilanteeksi 12-1 viimeisteli koko kentän purjehduksen päätteeksi Anton, joka löi oman vetonsa reboundin ohi Welhojen maalivahdin. Tämän jälkeen jokainen kenttä halusi tehdä vielä yhden maalin ja lopulta ottelun viimeisen maalin teki Joni ilmasta rystylyönnillä ajassa 43.03 Eliaksen syötöstä. Eli tämäkin peli katkaisulla poikki ennen täyttä aikaa.

Pojilta tässä ottelussa tasapainoinen suoritus ja laajalla rintamalla kolmelle kentälle onnistumisia. Mattoalustalla ja isommalla kentällä pallo liikkuu välillä mallikkaasti ja vastustajat ovat hätää kärsimässä, kun eivät pääse pikkuparkettien tapaan iskemään kiinni lavasta karkaileviin ja pomppiviin palloihin.

Nyt saa tuulettaa!

Hyökkäyspään onnistujia oli paljon, kun välillä maltettiin liikuttaa palloa päädyssä ja tiputtaa myös puolustajille. Taavi I teki maalin ja karvasi ensimmäisen erän lopulla syöttöpisteen arvoisesti ja oli ratkaisuhetkillä auttamassa Lebaa karkumatkalle. Myös Einon hieno murtautuminen laidasta keskeen ja Lenni K:n maskityö sekä reboundin seuraaminen oli ottelun hyviä onnistumisia. Puolustuspäässä pakkipari Nils ja Tiitus liikuttivat hienosti palloa ja saivat monta kertaa pallon hyökkääjille suoraan juoksuun. Maalissa Jesperi torjui jälleen varmasti ja oli pari kertaa lähellä syöttöpistettä hyvillä heittoavauksillaan. Tällä kertaa oli saldona ainakin yksi kakkossyöttö. 

Leba-96:n D2-juniorit varmistivat voitollaan ylemmän jatkosarjan voiton ennen Kuusankoskella järjestettävää viimeistä jatkosarjan turnausta.  Alueloppuhuipentuma pelataan huhtikuun puolessa välissä todennäköisesti joko Joensuussa tai Kontiolahdella, jolloin Leba-96:n 06-syntyneet pääsevät metsästämään kolmatta peräkkäistä palkintosijaa alueloppuhuipentumissa.