D2-junioreille kauden ensimmäinen tappio

Kuopiossa D2-juniorit kokivat kauden ensimmöisen tappion Kouvolan Susia vastaan. Tästä sisuuntuneena toisessa pelissä pelattiin kauden paras peli Voima Turbiineja vastaan ja voitolla varmistettiin alueloppuhuipentumapaikka huhtikuulle.

Sudet – Leba-96 5-4

Leba sai otteluun liian helpon alun, kun Elias löysi Nilsin keskestä ja Nils napautti rannelaukauksen yläkulmaan. Joni vei Eliaksen syötöstä Leban 0-2 johtoon vapaalyönnistä. Vielä, kun Matias veti Taavi I:n voittaman irtopallon maalinperukoille näytti, että Leba marssii helppoon voittoon. Erän lopussa paikat väheni ja Sudet alkoi päästä helposti iskemään vastahyökkäyksiään. Yhdestä näistä Sudet saivat kavennuksen 1-3:een.

Toinen erä olikin Susien näytöstä hyökkäyspäässä ja Leban löysyyttä puolustuspäässä. Erä puhtaasti 3-0 Susille ja peli oli kääntynyt lopullisesti Susille.

Kolmannen erän alkuun Leban pitkän vaihdon päätteeksi pallonmenetys hyökkäyspäässä ja vastahyökkäyksestä pallo nätisti pelattuna toiseen aaltoon ja pallo suoralla vedolla ylänurkkaan. Ottelun lopussa Leba sai vielä kovan pyörityksen hyökköyspäässä ja ilman maalivahtia Miika kavensi Antonin vedon reboundista tilanteeksi 5-4. Aikaa oli vain liian vähän jäljellä eikä tasoitusta enää saatu aikaiseksi. Viimeisen erä torjunnat 14-7 Susille ja voidaan jälkeenpäin sanoa, että paikkoja oli, mutta vastustaja oli tänään ansaitusti maalin verran parempi.

Hyökkäyspään onnistuja oli Matias, joka malttoi pitää palloa hallussa ja haastoi tämän jälkeen keskeen. Myös Taavi I piti hienosti palloa. Puolustuspäässä Taavi N ja Antton pelasivat varman puolustuspelin ja Taavi N haastoi pakin paikalta hienosti muutaman kerran ja pääsi vetämään, mutta tällä kertaa ei vielä verkko soinut.

Voima Turbiinit – Leba-96 4-9

Toiseen otteluun asteli täysin eri asenteella pelaavaa lebalaisten joukko. Kaksinkamppailuita voitettiin niin puolustus – kuin hyökkäyspäässä. Ensimmäisen maalin teki Miika Eliaksen levityksestä ja suorasta vedosta maaliin. Pari minuuttia tästä ja Miska vei Leban 0-2 johtoon Tiituksen syötöstä.

Miika Pesonen maalionnittelujen kohteena.

 

Toiseen erään Leban hyvä peli jatkui. Hyökkäyspäässä palloa liikuteltiin nopeasti ja pakkeja otettiin peliin mukaan pudotuksilla. 0-3 maalin teki Joni painavalla laukauksella laidasta. Pari minuuttia tästä ja Miska vei Leban 0-4 johtoon. Eliaksen saadessa korkeasta mailasta jäähyn Voiman pakki veti painavan rannelaukauksen pallon ohi Jesperin ja tilanteeksi 1-4. Hetki tästä ja Voiman hyökkääjältä hieno pudotus ja veto pakin paikalta maaliin. Seuraavassa vaihdossa Lenni K voitti kaksinkamppailun kulmassa ja Miikan suoraan syötöstä lähtenyt veto pomppi onnekkaati ohi Voiman maalivahdin. Jälleen seuraavassa vaihdossa Leba onnistui maalinteossa, kun Miska teki ottelun kolmannen maalin. Erän loppuun Voiman kavennus, kun keskialueen menetyksen johdosta pallo pomppi maalin eteen ja lopulta maaliiin.

Kolmannen erän alkuun Voima herätteli toiveita tekemällä kavennuksen 4-6:een. Seuraavassa vaihdossa Lenni K teki taas arvokkaan karvaustyön kulmassa ja Antonin tulinen lämäri viivasta vei Leban jälleen 4-7. Seuraavan maalin teki Joni Taavi N:n syötöstä. Loppunumerot 4-9 viimeisteli Miska illan neljännellään Miikan syötöstä.

Hyökkäyspään onnistujia oli laajalla rintamalla. Oskari pelasi kauden parhaan pelinsä, kun tossu liikkui räväkästi niin ylöspäin kuin karvauksessa. Lenni K teki kahteen maaliin esityön hienoilla kaksinkamppailuvoitoilla kulmassa. Miika ja Joni pelasivat keskikaistan loistavasti ja tukivat hienosti hyökkäyksiä pallonriistojen jäljiltä. Miskan neljä maalia tuli hienoilla rannelaukauksilla. Taavi N toi hienosti palloa ylös pakin paikalta pehmeää mailatekniikkaa hyödyntäen. Tiitus onnistui myös hienosti pallon tuomisessa, kun Voima yritti karvata tappioasemassa korkealta.

Kauden ensimmäinen tappio on nyt koettu ja päivän toisessa pelissä se kuitattiin hyvällä pelillä. Samalla 06-pojat varmisti paikan alueloppuhuipentumassa, johon pääsee mukaan ylemmän jatkosarjan neljä parasta joukkuetta.

Seuraavan kerran 06:set pelaavat kotiturnauksessa Kontiolahdessa 17.2 Sb Welhoja ja Apasseja vastaan.