C1-junioreiden matkassa kohti SM-sarjaa

C1-junioreiden matkassa kohti SM-sarjaa

Kävimme kurkistamassa C1-junioreiden treeneihin. Ensimmäinen tehokas treenikuukausi kevään tauon jälkeen on takana. Elokuun SM-karsintoihin on aikaa vajaa pari kuukautta.

”Hyvä kuukausi on ollut. Kaikilla äijillä on ollut mukavaa ja kiva kun on päästy taas treenaamaan”, kuvailee joukkueen tunnelmia hyökkääjä Juuso ”Jupe” Kiiskinen.

Mihin uuden valmentajan Jouni Juurelan kanssa on erityisesti kiinnitetty huomiota?
”Hyökkäysalueen pelaamista ja keskialueen avauspelaamista on treenattu. Hyökkäyspeli on tärkeää saada kuntoon, sieltä ne maalit tulee”, summaa Jupe kesäkuun treenien kulkua.

Karsinnoissa tulee ensimmäisessä ottelussa vastaan C2-junioreiden SM-sarjassa viime kaudella hyvää tulosta tehnyt LASB/SB Heinola. Valmentaja Jouni Juurela kertoo joukkueen olevan erittäin hyvä ja pelaavan modernia salibandyä.

”Tavoitteena on, että meitä on hankala puolustaa. Pallottomien pelaajien liikkeellä pyritään saamaan vastustajan puolustus vaikeuksiin”, paljastaa valmentaja pelikirjaansa. ”Siihen pitää löytää keinoja, että saadaan LASB/SB Heinolan hyökkäyspelistä eväät syötyä”, pohtii Jouni karsintoihin valmistautumista.

Samassa lohkossa pelaa myös toinen SM-sarjasta jo kokemusta hankkinut joukkue SBS Masku/Wirmo, jonka tiedetään vahvistuneen viime kaudesta. Kolmas ensimmäisen karsintakierroksen vastustaja on Sudet SB.

”Hyvällä asenteella pojat on olleet treeneissä ja treenataan kovaa läpi kesän, jotta ollaan elokuun lopulla parhaassa iskussa. C1-juniorit on siitä kiinnostava ikäluokka, että kuka tahansa voi nousta joukkueessa esiin kauden aikana. Ahkeruus palkitaan ja uusia tähtiä syttyy nopeasti”, miettii Jouni tulevaa kautta joukkueen kanssa.

C1-junioreiden SM-karsintojen ensimmäinen vaihe pelataan Vierumäellä 22.-23.8. Ensimmäisen vaiheen lohkovoittaja etenee suoraan SM-sarjaan ja lohkon 2. ja 3. jatkavat pelejään karsinnan toisessa vaiheessa seuraavana viikonloppuna.