P17 niukkaan vierasvoittoon

LeBaJosba P17 aloitti viiden ottelun vierasputken Oulusta. Ouluun oltiin saavuttu jo edellisenä iltana, sillä peli alkoi jo klo 12. Panokset olivat selkeät: tappiolla sijoittuminen kahden joukkoon jatkosarjassa olisi ollut vaikeaa ja voitolla ensi viikonlopun Vantaan ja Turun peleihin jäisi pelattavaa.

Ottelu alkoi LeBaJosba kannalta hienosti, kun joukkue pääsi ylivoimalle Miikan hienon haaston jälkeen. Ylivoima jauhoi aikansa ja lopulta Miska ampui Niilon syötöstä pallon maaliin. LeBaJosballa oli omat paikkansa tehdä ensimmäisessä erässä lisääkin maaleja, mutta maalit tekikin OFBC. Pari menetystä keskialueella  ja vahva vastahyökkäysjoukkue OFBC rankaisi armottomasti.

Toiseen erään LeBaJosba paransi omaa pallollista peliä. Tilanteita alkoi tulla enemmän hyökkäyspäähän ja omassapäässä tilanteet vähenivät huomattavasti. Lopulta LeBaJosba onnistui kolmesti lyhyessä ajassa. Ensin Miska tasoitti vastahyökkäyksestä Niilon syötöstä. Seuraavaksi Niilo vei LeBaJosban johtoon Miskan syötöstä. Kun Tiitus ampui pallon maaliin Valtterin syötöstä, oli pallollisesti hyvä erä konkretisoitunut myös maalien muodossa. Erän loppuun LeBaJosba sai vielä hyvän pyörityksen aikaiseksi, mutta OFBC maalivahti otti useita hyviä torjuntoja hyvällä liikkumiselllaan.

Kolmas erä alkoi siihen mihin toinen jäi. LeBaJosba oli huolellinen pallossa ja OFBC pysyi hyvin pois paikoilta. Kuitenkin kuin taikaiskusta pelin kuva muuttui. OFBC sai pitkän pyörityksen jälkeen väsyneen puolustuksen hajalle ja kavennuksen aikaiseksi. Seuraavassa vaihdossa keskialueella LeBaJosbalta syöttö vastustajalle ja taas pidemmän pyörityksen päätteeksi pallo löytyi Jesperin seläntakaa. Tästä eteenpäin peli aaltoili pääsyä päähän, mutta LeBaJosballa oli ehkä lähempänä maalinteko. Lopulta Juuso sai pallon oikeassa laidassa ja ampui pallon takayläkulmaan. Pian tämän jälkeen Eemil haastoi oikeasta laidasta ja syötti Miikalle maalin eteen ja Miika vei LeBaJosban helpottavaan kahden maalin johtoon. Lopussa OFBC sai ylivoiman ja kavennuksen 25 sekuntia ennen loppua. Lopussa Jesperi joutui vielä kertaalleen venymään torjuntaan, mutta onneksi OFBC ei saanut enää tasoitusta aikaiseksi.  

Seuraavaksi LeBaJosba lähtee kauden viimeiselle vierastuplalle SB Vantaata ja TPS:ää vastaan. Tästä viikonlopusta lähtee mukaan hyvä toinen erä ja LeBaJosban toinen kolmen pisteen voitto Josban peliasulla. Edellisestä ei olekaan aikaa kuin puolitoista vuotta ja vastassa oli tuolloin SB Vantaa, joten jospa sitä tulisi heti toinen vierasvoitto putkeen.