P16-pojille tappio

LeBaJosba P16-joukkue maksaa oppirahoja SM-sarjassa. Joukkue lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta oma pallollinen peli toimii näköjään paremmin ennakolta kovempia joukkueita vastaan. Ensimmäinen vaihto antoi osviittaa siitä, mitä tuleman piti. Pallo pelattiin hyökkäyspäähän, jossa hätäinen syöttöyritys keskeen ja pallon menetyksen jälkeen vastahyökköyksestä Saipa siirtyi johtoon. LeBaJosba tasoitti, kun vastustajan pakki syötti suoraan oman maalin eteen ja Juuso pääsi laittamaan pallon maaliin. Erän puolivälissä Saipa siirtyi uudelleen johtoon. 

Toisen erän alkuun näytti siltä, että LeBaJosba saisi peliään auki, kun Miska tasoitti Niilon syötöstä. Saipa iski kuitenkin kahdesti keskialueen pallonmenetysten jälkeen ja kertaalleen ylivoimalla ja siirtyi 2-5 johtoon ennen kuin Miska kavensi tilanteeksi 3-5 ylivoimalla Niilon syötöstä.

Kolmanteen erään LeBaJosba aktivoi karvauksen ja saikin paineen Saipan puolustuspäähän. Markus kavensi tilanteeksi 4-5 Eemilin syötöstä. Seuraavat kymmenen minuuttia LeBaJosba karvasi kovasti ja saikin muutamia maukkaita tasoitus mahdollisuuksia, mutta tällä kertaa siinä ei onnistuttu. Kesken painostuksen LeBaJosban alimmalta pelaajalta paha pallon menetys ja kahdella maalivahtia päässeet hyökkääjät rokottivat varmasti ja ero kasvoi kahteen maaliin. Suoraan aloituksesta LeBaJosba yritti karvata kovasti, mutta Saipa purki karvauksen ja ampui pallon maaliin. Lopussa vielä Saipa ampui pallon LeBaJosban tyhjään maaliin ja Saipalle ansaittu 4-8 vierasvoitto.

Tänään Saipa oli parempi ja ansaitsi SM-sarjan avausvoittonsa. Ensi sunnuntaina LeBaJosballa on kuitenkin mahdollisuus kuitata tämän päivän tappio, sillä joukkueet kohtaavat Lappeenrannassa uudelleen.