P16-pojille kaksi pistettä Jyväskylästä

Valtakunnallisen karsinnan toinen turnaus toi LeBaJosba yhteisjoukkueelle kaksi lisäpistettä. Ensimmäisestä ottelusta viime hetken katkera tappio, mutta onneksi kotimatkalle saatiin saaliiksi toisesta pelistä kaksi sarjapistettä


LeBaJosba – Saipa 3-4

Karsintojen toinen turnaus pelattiin Jyväskylässä O2:sen kotiluolassa. Vastaan asettui Saipa SB, jota vastaan on edellisen kerran pelattu 06-pojissa muutama kausi takaperin junnu-huipentuman välierissä. Silloin voiton takeena oli Saipan(silloin NST) maalivahti loistavilla torjunnoillaan. Valitettavasti tälläkin kertaa ko. maalivahti astui esiin ja teki ratkaisu hetkillä ilmiömäisiä pelastuksia eikä LeBaJosba päässyt karkuun kolmen maalin johdosta huolimatta. Muutama pomppu ja Saipan taitava P18-joukkueen pelaajan Kuuselan henkilökohtaiset ratkaisut toivat Saipan lopulta tasoihin ilman maalivahtia. Vielä tämäkään ei riittänyt, vaan seuraavassa vaihdossa kyseenalainen vapari suoraan aloituksesta ja tästä pallo Saipan pelaajalle ja voitto Saipalle. Tiukka peli, mutta Saipalle yksi maali enemmän, joka tälläkin kertaa riitti voittoon muutaman vuoden takaisen tapaan.

LeBaJosba – SB Welhot 6-4 

Toisessa ottelussa kohtasi toisilleen tuttuakin tutummat joukkueet. Kumpikin oli ensimmäisessä ottelussa hävinnyt katkerasti johdettuaan ottelua jo kolmella maalilla eli sarjatilanteen kannalta ottelu oli kummallekin joukkueelle tärkeä. Ottelu alkoikin tasaisesti eikä maalipaikoilla herkuteltu. Kumpikin joukkue teki maalin LeBaJosban alivoiman aikana. Ensin Miska sai vapaalyönnistä Miikan syötön ja Miskan veto upposi maaliin. Tästä parikymmentä sekuntia ja Welhojen kaukolaukaus löysi tiensä Jesperin selän taakse.

Toisessa erässä LebaJosba teki pikavauhtia kolme maalia ja LeBaJosba oli päivän teeman mukaisesti ”turvallisessa” kolmen maalin johdossa. Welhot otti aikalisän ja sai hyökkäyspelinsä kuntoon. Ensin hieno syöttö maalinedessä omien jalkojen välistä takatolpille tyhjiin ja seuraavassa vaihdossa LeBaJosban omanpään kisuttelu kostautui, kun pallo suoraan vastustajan lapaan ja sieltä pallo tyhjiin taas maalinedestä. Erän loppuun LeBaJosba sai aikaan hyvä pyörityksen hyökkäyspäässä ja Nils upotti pallon pakin paikalta nousun jälkeen etukulmasta sisään.

Kolmannessa erässä Welhot punnersi väkisin maalin päähän, kun pitkänhuiskea Welhot-pelaaja murtautui taitavasti maalin eteen ja nosti pallon rystyltä maaliin. Tämän jälkeen LeBaJosba oli vaikeuksissa omassa päässä, kun Welhot haki raivoisasti tasoitusta. Yhden pitkän pyörityksen jälkeen LeBaJosba oli pakotettu aikalisään, sillä sen verran pahassa pyörityksessä joukkue oli omassa päässä. Aikalisällä saatiin tilanne rauhoitettua ja vain kahdeksan sekuntia Welhojen hyökkäyspään vaparin jälkeen Niilo pääsi syöttämään Eliakselle tarkan syötön takatolpalle ja LeBaJosba siirtyi kahden maalin johtoon. Lopussa LebaJosba piti palloa eikä Welhot enää saanut kavennusta aikaiseksi.

Tiukan väännön päätteeksi LeBaJosba sai tuulettaa kahden maalin voittoa Welhoista.

Kaksi turnausta on nyt takana ja pelit ovat olleet juuri sellaisia, mitä uudella karsintasysteemillä on haettu. Pelit ovat olleet tasaisia ja ristiin pelaamista on tullut odotetusti. Seuraavaan turnaukseen onkin LeBaJosban osalta kolme viikkoa ja silloin LebaJosballe saattaa aiheuttaa vaikeuksia ko. viikonloppuna alkava P18-poikien SM-sarja.