P16-joukkueelle SM-avauksesta maalin tappio numeroin 10-11

LeBaJosban P16-yhteisjoukkue sai SM-avauksessa kokea SM-sarjan kovuuden. Normaalisti kymmenen maalia on riittänyt reiluun voittoon aluesarjassa tai syksyn SM-karsinnoissa. Tällä kertaa vastustaja teki kuitenkin yksitoista maalia ja kolme pistettä matkaa ottelusta Tampereelle.

Ensimmäinen vaihto kertoi, mitä tuleman pitää eli merkkausvirhe omassa päässä ja tarkka laukaus pakin paikalta takayläkulmaan ohi maskissa olleen Jesperin. Oma peli ei tahtonut lähteä käyntiin ollenkaan ja Classic teki seuraavan maalin harjoitellusta kulmavaparikuviosta. LeBaJosba pääsi peliin mukaan, kun erinomaisesti toiminut ylivoima kavensi Miskan tehtyä maalin Eliaksen syötöstä. Erän loppuun kuitenkin Classicille kaksi maalia omanpään merkkausvirheistä ja LeBaJosba joutui tauolle 1-4 tappioasemassa.

Toiseen erään oli SM-sarjan jännitykset karisteltu ja heti erän alkuun Miska kavensi Valtterin syötöstä 2-4:ään. Joni toi Miskan syötöstä LeBaJosban jo maalin päähän viiden minuutin jälkeen. LeBaJosballa oli omat paikkansa tasoittaa peli, mutta SM-sarja on sen verran kova sarja, että, kun teet pienen virheen, niin vastustaja rokottaa. Classic namuttelee nopeasti tilanteeksi 3-6. Erän loppuun LeBaJosba saa vielä pientä toivon kipinää kolmanteen erään, kun Elias syöttää Aleksin tyhjiin maalin kulmalle ja erätauolle mentiin tilanteessa 4-6 Classicin johdossa.

Kolmanteen erään LeBaJosba sai unelmastartin, kun suoraan aloituksesta Joni pelasi Miskan laidasta läpi ja Miskan tarkka laukaus takakulmaan toi LeBaJosban jälleen maalin päähän. Iloa ei kestänyt taaskaan pitkään, vaan Classic rankaisi seuraavassa vaihdossa ja teki myös kaksi seuraavaa maalia. Juuri ennen pelimiesten kymppiä Niilo kavensi Luukaksen syötöstä tilanteeksi 6-9. Tässä vaiheessa Classic sai ylivoiman ja onnistui maalin teossa. Välissä LeBaJosba aktivoi karvaustaan ja Juuso sai karvattua pallon maalin takana ja laittoi pallon maalin kulmalta sisään. Seuraavassa vaihdossa jälleen Classic kaataa kylmää vettä niskaan ja tarkka veto menee Jesperin kypärän kautta maaliin. Tästä alkoi LeBaJosban kiri, kun Joni ampui kolmesti pallon maaliin LeBaJosban pelatessa ilman maalivahtia. Aika ei kuitenkaan riittänyt tasoitukseen, joten voitto Classicille maalintekokilpailun jälkeen 10-11.

Loppukiri ilman maalivahtia ei ihan riittänyt, vaan Classicille voitto 10-11.

Puolustuspään onnistuja oli pari vuotta nuorempana vahvasti pallollisena ja pallottomana pelannut Luukas. Luukas pelasi ensimmäisen pelin P16-sarjassa ja voisi sanoa, että kahden vuoden ikäero ei kentällä näkynyt. Samoin toinen P15-joukkueen pelaaja Markus voitti kaksinkamppailut ja avasi peliä voitetun kaksinkamppailun jälkeen hienosti eteenpäin.

Hyökköyspäässä onnistujat löytyivät ykköskentästä. Joni pelasi itselle tuntemattomalla pelipaikalla sentterinä, mutta tämä ei menoa haitannut. Neljä maalia ja hyvin hoidettu puolustusvastuu osoittavat, että Jonille käy pelipaikka kuin pelipaikka kentällä. Toinen iso onnistuja oli LebaJosban parhaana palkittu Miska. Hattutemppu vuotta vanhempia vastaan on osoitus siitä, että Miska pelaa oikeassa sarjassa tällä hetkellä.

Huomiseksi vastus kovenee, mutta toisaalta nyt tiedetään, mitä SM-sarjassa pelaaminen vaatii. Jos huomenna saadaan kymmenen maalia tehtyä, niin voidaan luvata, että myös pistetili on huomisen jälkeen auennut.