P16-joukkue jatkoi voittojen tiellä

P16-yhteisjoukkue LeBaJosba on aloittanut SM-sarjan kolmella kotipelillä ja tänään tuli toinen kolmen pisteen kotivoitto SB Welhoista lukemin 6-5.

Ottelu oli kääntäen toisinto viime viikonlopun kotipeleistä. Viime viikonlopun peleissä vastustaja piti palloa ja LeBaJosba taas odotti vastustajan virheitä ja iski vastaan. Tänään LeBaJosba oli paljon pallossa ja Welhot iski terävästi vastaan. LeBaJosba sai otteluun hyvän startin, kun Markus ampui Antonin syötöstä vaparin ohi maskissa olleen Welhojen maalivahdin. Welhot kuittaisi tilanteeksi 1-1, kun pallonmenetyksestä seuranneesta vastahyökkäyksestä pallo löysi tiensä Jesperin selän taakse.

Toiseen erään LeBaJosba tuli terävämmin ja alkoi saada palloa paremmin hyökkäyspäähän. LeBaJosba siirtyi erän puolivälissä johtoon, kun Joni teki maalin Eliaksen syötöstä. Kahdessa seuraavassa vaihdossa Welhot teki maalit, kun keskialueella LeBajosban pelaajat lähtivät haastamaan pallollisena liian pieniin rakoihin. Seuranneista kahdesta vastahyökkäyksestä Welhoille maalit ja näin LeBaJosba oli maalin tappiolla. Seuraavassa vaihdossa ykköskenttä sai pyörityksen jälkeen Welhojen viisikon liikkeelle ja Anton sai pelattua pallon Jonille laitaan ja Jonin terävä laukaus toi LeBaJosban tasoihin.

Kolmanteen erään LeBajosba lähti hakemaan erävoittoa. Siinä onnistuttiinkin niukasti. Ensin Valtterin terävä rannelaukaus pakin paikalta vei LeBaJosban jälleen maalin johtoon. Syötön tarjoili maaliin Miika. Erän puolivälissä LeBaJosba onnistui ylivoimalla siirtymään kahden maalin johtoon, kun Joni ampui maskin takaa pallon ylänurkkaan. Syöttäjänä kunnostautui kolmannen kerran ottelussa Anton. Ottelu näytti kääntyvän lopullisesti kotijoukkueelle, kun Petteri avasi maalitilinsä SM-sarjassa päästyään Aleksin syötöstä puolittaiseen läpiajoon. Welhot nousi vielä maalin päähän, kun se teki kahdessa seuraavassa vaihdossa maalit LeBaJosban ylihyökkäämisen seurauksena. Pahat menetykset keskialueella kostautuivat kahtena takaiskumaalina. Lopun LeBaJosba pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja sai pidettyä Welhot pahoilta maalintekopaikoilta poissa. Näin voitto LeBaJosballe 6-5.

Puolustuspään onnistujia olivat Anton ja Valtteri. Tässä pelissä tarvittiin pallollista rohkeutta ja tehokkuutta, kun omassa päässä pallo ei edellisten pelien tapaan pyörinyt. Antonille saldona kolme syöttöpistettä ja Valtterille tärkeä maali kolmannen erän alkuun. Hyökkäyspäässä parasta oli hyökkääjien maskipelaaminen, sillä neljä maalia olisi todennäköisesti jäänyt toteutumatta, jos Welhojen maalivahdin edessä ei olisi ollut maskipelaajaa. Hyökkäyspäässä suurimpana onnistujana oli Joni, joka ampui kolmesti pallon Welhojen maaliin.

Seuraavat pelit ovat heti ensi viikonloppuna, kun LeBaJosba lähtee pitkään odotetulle vieraspelireissulle Helsinkiin ja Vantaalle. Vastassa ovat uudet tuntemattomat vastustajat ja ensimmäinen yön yli reissu Etelä-Suomeen.  Saas nähdä tullaanko pisteitä vai pelkästään kokemuksia rikkaampina takaisin susirajalle.