P16-joukkue avasi pistetilin SM-sarjassa

SM-sarja jatkui kotiottelulla lohkon ennakkosuosikkia Tampereen Ilvestä vastaan. Viime kaudella SM-sarjaa keskeytyshetkellä johtanut Ilves oli lauantaina raadellut Welhot suurinumeroisesti. Ennakossa oli luvattu, että jos eilisen tapaan LeBaJosba tekee kymmenen maalia, niin tänään tulee ensimmäinen voitto SM-sarjassa. Tällä kertaa maaleja LeBaJosba teki kuusi, mutta joukkueen uhrautuvainen puolustuspeli sekä Eetun loistava peli maalilla toi vain yhden onnistumisen Ilves-laumalle. Eli arvokas kotivoitto LeBaJosballe lukemin 6-1. 

Itse otteluun LeBaJosba lähti haastavista asetelmista. Classic-pelistä neljä pelaajaa oli pelaamassa P15-sarjaa, Joni pelasi ja ratkaisi edustuksen pelin ennen SM-peliä ja pari runkopelaajaa oli kipeänä tänäänkin ja poissa kokoonpanosta.

Ottelun alkuun LeBaJosba sai itseluottamusta siitä, että karvauspeli toimi totuttuun tapaan ja Ilveksen vaarallinen ykköskenttä saatiin pidettyä pois maalipaikoista. Loput hoiteli Eetu muutamalla loistavalla käsitorjunnalla puolittaisista läpiajoista. Ottelun avausmaali nähtiin kahdeksan minuutin jälkeen, kun Valtteri lähetti Jonin vauhtiin oikeasta laidasta ja Jonin kova rannelaukaus upposi maaliin. Tästä muutama minuutti ja Juuso tiputti pallon pakin paikalle ja Valtterin nopea rannelaukaus upposi ylänurkkaan tällä kertaa Miikan tehdessä maskia maalin edessä. 

Toiseen erään Ilves pyrki muuttamaan avauspeliään ja aktivoimaan karvaustaan, mutta tämä ei tällä kertaa tuonut tulosta. Ilveksen pelaajilla alkoi näkyä turhautumista ja tilanteiden jälkeen tuli Ilveksen pelaajilta muutama selkäänajo. Yhdestä näistä tuli jäähy Ilvekselle ja samoin yhdestä mailaanlyönnistä, mutta LeBaJosban ylivoima oli tehotonta tässä vaiheessa. Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, joten salibandylle harvinainen 0-0 erä oli tosiasia.

Kolmanteen erään LeBaJosba jatkoi omaa peliään ja Ilves puski päin uhrautuvaa LebaJosba-puolustusta. Erän ensimmäisellä minuutilla LeBajosba siirtyi kolmen maalin johtoon, kun Joni löysi keskeen tulleen Eliaksen, jonka veto suoraan syötöstä upposi maaliin. Tästä muutama minuutti ja Miska pelasi pallon Juusolle, jonka kova veto upposi maaliin kauempaa ohi maskissa olleen Ilves-vahdin. Seuraavassa vaihdossa Ilves sai kavennuksen, kun epäonnistunut syöttö meni Ilveksen pelaajalle, joka jatkoi pallon nopeasti keskeen, josta kova veto ylänurkkaan ohitti Eetun. LeBaJosba ei tästä hämääntynyt, vaan sai useita vastahyökkäyksiä ja mahdollisuuksia ratkaista pelin lopullisesti. Yhdestä näistä Miika juoksi puolittain yksin läpi ja ampui terävästi avausmaalinsa SM-sarjassa ylänurkkaan. Lopussa Ilvekselle tuli vielä jäähy mailaanlyönnistä. Sitä ei ehtinyt kulua kuin neljä sekuntia, kun Miska löysi Eliaksen takatolpalta ja Elias upotti varmasti loppunumeroiksi 6-1.

Puolustuspään ykkönen oli luonnollisesti vain yhden maalin taakseen päästänyt Eetu. Mutta samalla voidaan sanoa, että koko joukkue onnistui Eetun edessä erinomaisesti. Hyökköyspään onnistujat löytyivät kakkoskentästä. Miika ja Juuso olivat kolmessa maalissa mukana, joko tekijänä tai maskin tekijänä, joten tänään saatiin onnistumisia laajemmin kuin edellisessä Classic-pelissä.

Seuraavaksi LeBaJosba kohtaa SB Welhot kotonaan isänpäivänä su 14.11. Toivottavasti tuolloin saadaan loputkin pelaajat avaamaan SM-sarja omalta osaltaan.