D1-juniorit kolmeen selkeään voittoon

D1-poikien kausi alkoi poikkeuksellisesti tyttöjä vastaan, kun FB Factorin C-tytöt lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan LeBaJosba-yhdistelmäjoukkuetta. Otteluun saatiin kasaan kolme täyttä kentällistä. Ottelusta muodostui muutamalle pojalle hieman tunteisiin menevä ottelu, kun kohtaamista oli taidettu pohjustaa koko viikko koulussa ja sosiaalisessa mediassa.

FB Factor – LeBa/Josba  3-15

Ensimmäisessä erässä 06-pojat upottivat pallon viisi kertaa erinomaisesti ottelussa torjuneen Factor-maalivahdin taakse. Varsinkin hyökkäyskenttä Taavi-Joni-Elias oli koko ajan häärimässä hyökkäyspäässä tehden viidestä maalista neljä.

Toisessa erässä näytti, että pojat karkaavat yli kahdentoista maalin eroon toisen erän päätteeksi, sillä viiden minuutin jälkeen toisen erän alussa peli oli jo 0-9 LeBaJosballe. Tämän jälkeen kuitenkin FB Factorin erinomainen karvaustyö tuotti tulosta ja kaksi pallonmenetystä puolustajille tuotti peräkkäisissä vaihdoissa tytöille kavennuksen 2-9:ään. Erän loppuun LeBaJosba teki jälleen pikatahtiin tilanteeksi 2-12 ennen kuin FB Factorin kavennus puolustajan pallonmenetyksen jälkeen muutti tilanteeksi 3-12 kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä maalinteossa onnistui enää Joni, jonka kolmas maali erässä päätti ottelun ajassa 39.34 numeroihin 3-15.

FB Factorille iso hatunnosto rohkeasta karvauspelistä, joka laittoi pojat tiukalle avauspelissä. Lisäksi puolustuspäässä FB Factorin tiukka ”iholta” ottaminen meni joillekin LeBaJosban pojille ”tunteisiin” ja parista kovemmasta kontaktista 06-pojille passitus jäähypenkille rauhoittumaan.

Alla ottelun tallenne. Maalikoostetta ei valitettavasti ole tulossa ottelusta.

Hyökkäyspään ykkösonnistuja oli Taavi, jonka ensimmäinen peli laiturin paikalla toi tehot 4+0. Puolustuspäässä ykköset olivat Joonas ja Miika B, joiden vahva puolustuspeli antoi tehokkaalle hyökkäyskentälliselle mahdollisuuden keskittyä maalintekoon.

LeBaJosba – Josba musta 16-1

Muutama tunti taukoa ja tunteiden viilentelyä sekä vähän muutoksia pakkiosastolle. Näistä on tehty pohjat ihan erilaiselle ilmeelle turnauksen toiseen peliin. Pallo liikkui, pojat liikkuivat ja näyttäviä syöttöyhdistelmiä syntyi kahden erän ajan. Vastaan asettui LeBaJosban josbalaisille tuttu Josba musta, joka koostuu lopuista Josban puolen 06-syntyneistä pelaajista.

Ensimmäiseen erään LeBaJosba iski nopeaan tahtiin kaksi maalia kummankin Miikan onnistuttua pakin paikalta maalinteossa. Josba mustan kavennus näki päivänvalon, kun kesällä LeBaJosban kanssa treenannut kaksikko Matti ja Oskari juonivat 2-1 kavennuksen. Erän loppuun LeBaJosba iski vielä kolme maalia ja tilanne ensimmäisen erän jälkeen 5-1 LeBaJosballe.

Toiseen erään Josba mustalta loppui ehkä bensa, sillä sen verran kovalla temmolla kolmee kenttää käyttänyt LeBaJosba sai pelinsä pyörimään Josba mustan puolustuspäässä. Erän alkuun tulleen alivoiman selvitettyään LeBaJosba aloitti armottoman maalitehtailun mättäen erässä peräti yksitoista maalia. Muutama suoritus nousi esiin maalinteon merkeissä. Tiitus ampui pakin paikalta esiin tultuaan kahdesti maalin perukoille. Anton taas avasi maalitilinsä purjehtimalla omasta päästä läpikentän ja ampui pallon varmasti verkkoon. Taavi ja Elias juonivat suoraan aloituksesta pallon eteenpäin ja Elias kävi iskemässä pallon ilmasta verkkoon.

Hyökkäyspäässä pallo liikkui hienosti ja karvaus tuotti maalipaikkoja liukuhihnalla varsinkin toisessa erässä. Eniten maalipaikkoja järjesteli Eemil, joka kirjasi kolme maalisyöttöä ottelussa. Puolustuspään onnistujat olivat pakkipari Tiitus ja Miika P, jotka kumpikin tukivat hienosti hyökkäyksiä ja tekivät kumpikin kaksi maalia pakin paikalta.

Josba punainen – LeBa/Josba  1-12

Tuntitaukoa ja päivän kolmannessa ottelussa vastaan asettui Josban 07:jen kilpajoukkue. Viime kaudella vastaava peli päättyi lukemiin 1-2, kun 07:at heittelivät omasta päästä kaaripalloa ja toivoivat, että joku niistä pomppisi sisään. Tällöin 06-pojat tuskailivat maalinteon kanssa. Tänään tuskailua ei ollut havaittavissa, vaan ottelussa LeBaJosba namutteli muutaman näyttävän osuman ja osumia tuli kaiken kaikkiaan kaksitoista kappaletta.

Ensimmäisessä erässä LeBaJosba iski neljä maalia ja enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta ottelussa kolmekymmentä torjuntaa tehnyt Josban maalivahti piti numerot siedettävinä.

Toisessa erässä LeBaJosba namutteli viisi maalia. Kaksi maalia oli erityisen näyttäviä. Ensin Juuso pääsi Valtterin poikittaissyötöstä pistämään pallon tyhjään maaliin, kun ensin Anton ja Johannes olivat juoksuttaneet karvaajat syöttelyllään näännyksiin. Välissä Josban 07:at saivat läpiajon, josta joukkueen pörssihai Savolainen laittoi pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen ottelussa nähtiin maali, joka sai ansaitut aplodit niin katsomosta kuin vaihtopenkiltäkin. Eemil avasi pallon keskeen, josta Tiitus jatkoi suoraan laitaan Miikalle. Miika jatkoi ykkösellä pallon Oskulle laitaa pitkin eteenpäin, josta Oskun poikittaissyöttö Lennille takatolpalle tyhjiin ja Lennin varma viimeistely kruunasi hienon maalin, jossa pallo kävi kaikilla pelaajilla ennen päätymistä Josban maaliverkkoon.

Kolmanteen erään mentiin lukemissa 1-9. Kolmannessa erässä LeBaJosba iski vielä kolme maalia, mutta ihan ei ottelua saatu voitettua kesketyksellä. Kaksi ensimmäistä joukkuetta, jotka kohdattiin, yrittivät pelata ja karvata, mutta tässä pelissä Josban 07:at lähtivät hakemaan siedettäviä tappiolukemia ja sitä, ettei ottelu mene poikki keskeytyksellä ennen kuin kolme erää tulee täyteen. Tämän joukkue saavutti, sillä viimeisellä sekunnilla tullut rangaistuslaukaus ei uponnut Josban verkkoon ja peli päättyi lukemin 1-12.

Hyökkäyspäässä onnistujia oli laajalla rintamalla, sillä ainoastaan yksi hyökkääjä jäi ilman pisteitä. Edellisissä otteluissa maalipaikkoja luoneet, mutta epäonniseen viimeistelyyn jo vähän tuskastuneet Juuso ja Valtteri onnistuivat myös tässä ottelussa maalipaikkojen luomisessa ja vihdoinkin myös viimeistelyssä. Puolustuspäässä Anton ja Nils väänsivät kaksinkamppailut itselleen ja avasivat maltilla peliä hyökkääjille. Maalivahdit pelasivat ottelun puoliksi ja vaikka montaa torjuntaa ei pelissä tullut, niin kumpikin oli hienosti hereillä, kun muutamat vaaralliset vastahyökkäykset tulivat kohti.