C2-pojat avasivat aluesarjan voitolla ja tappiolla

C2-joukkueen kausi alkoi ikään kuin uudelleen, kun tappiollisten SM-karsintojen jäljeen lähdettiin palauttamaan joukkuetta voittokantaan. Pelit pelattiin entisen pomppuparketin sijaan mattoalustalla, joten olosuhteet olivat edellisistä kausista mennyt piirun verran parempaan. Kaukalo on vielä yksi Suomen pienempiä, mutta ehkä siihenkin saadaan joskus muutosta.

LeBaJosba – SB Welhot keltainen 13-1

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui SB Welhojen kilpajoukkue. Ottelu ratkesi periaatteessa heti ottelun alkuun, kun hyökkäyskentällinen Miika-Eemil-Lenni viimeisteli kaikissa kolmessa ensimmäisessä vaihdossaan maalin. Pikkuhiljaa muutkin kentälliset pääsivät maalien mukaan ja ahkerimpina maaliverkon heiluttelijoina toimivat hattutempullaan Anton sekä kahdella maalillaan Miika P, Johannes ja Eemil.

Maalikooste:

https://solidsport.com/lehmo-balls-96-p06/watch/sbwelhotkeltainen

SB Welhot – LeBaJosba 8-6


Toisessa ottelussa vastaan asettui SB Welhojen edustusjoukkue, joka oli lähellä päästä SM-sarjaan häviten viimeisen ratkaisevan ottelun niukasti karsinnoissa.

Otteluun LeBaJosba sai hyvä alun, kun Miika B:n terävä laukaus Markuksen syötöstä pakin paikalta vei LeBaJosban 0-1 johtoon. Muutaman minuutin kuluttua SB Welhot tasoitti, kun terävä laukaus laidasta yllätti vaihtoa tekevän LeBaJosban. Seuraavan maalin teki Miika P, joka ylitti nopeasti keskialueen ja ampui pallon terävästi maalin perukoille. Pelin kuva paljastui tässä vaiheessa, kun heti seuraavassa vaihdossa SB Welhot tasoitti pelin omanpään pallonmenetyksen jälkeen. 

Toisessa erässä SB Welhot siirtyi heti aloituksen jälkeen johtoon. Aleksi tasoitti kuitenkin parin minuutin kuluttua. Seuraavan maalin teki SB Welhot ylivoimalla, joka annettiin kontaktista pallontavoittelutilanteesta, josta jo C2-junioreissa voitaisiin jatkaa vain pelaamista eikä vihelletä ns. varman päälle, kun heikompi kaatuu tilanteessa. Veto oli SB Welhojen pelaajalta jälleen laadukas eikä Eetulla ollut tässäkään maalissa mahdollisuutta estää maalin syntymistä. Erän loppuun Lenniltä hyvä pudotus pakin paikalle ja Miika B ampui ottelun toisen maalinsa ohi hyvässä maskissa olleen Welhot-maalivahdin.

Kolmannen erän alkuun jälleen kylmä suihku LeBaJosballe. Aloitustappion jälkeen Welhot pelasivat pallon kolmella syötöllä maalin eteen ja pääsi jälleen karkumatkalle. Tässä vaiheessa LeBaJosballe alkoi tulla hyökkäyspäässä syöttövirheitä ja Welhot pääsivät näistä vastahyökkäyksiin. Yhdestä näistä jälkeen onnistuminen Welhoille ja kahden maalin karkumatka oli tosiasia. Johannes nosti vielä toiveita kaventamalla 6-5:een, mutta kaksi seuraavaa maalia jälleen Welhoille ja peli alkoi olla ratkennut. Lopussa LeBaJosba sai vielä yhden kavennuksen Aleksin hyvällä rannelaukauksella vapaalyönnistä, mutta viimeisten minuuttien myllytyksestä ilman maalivahtia ei enempää maaleja kumpaankaan päähän nähty.

Ottelu oli oikeastaan kopio parin kuukauden takaisesta harjoituspelistä, jonka LeBaJosba hävisi myös. Silloinkin LeBaJosba loi enemmän maalipaikkoja, mutta SB Welhot viimeisteli terävillä, kovilla ja tarkoilla laukauksilla, kun LeBaJosban laukaukset jäivät peittoihin tai viuhuivat ohi maalin. Tänään kuitenkin vetoja saatiin hyvän karvauksen ansiosta paremmille vetopaikoille, mutta tällä kertaa SB Welhojen  maalivahti torjui 24 torjuntaa, kun LeBaJosban maalilla Eetulle torjuntoja kertyi kymmenen torjuntaa.

Seuraavaan turnaukseen kehityskohteet harjoituksissa ovatkin selkeät eli huolellisuus pallollisena hyökkäyspään pelaamisessa ja maalintekopaikkojen hyödyntäminen niin, että se näkyy myös tulostaululla.

Maalikooste:

https://solidsport.com/lehmo-balls-96-p06/watch/sbwelhot-lebajosba-maalikooste