D1-pojat sarjakärkeen ja varmistivat paikan alueloppuhuipentumaan

D1-pojat pelasivat kaksi kärkiottelua Kuusankoskella. Ottamalla kaksi voittoa D1-pojat varmistaisivat alueloppuhuipentuman ennen kahta viimeistä turnausta ja siirtyisivät sarjakärkeen ohi Ponovo 07:n, jolle D1-pojat kärsivät ansaitun tappion joulukuussa.

BB-88 – LeBa/Josba 5-7

Ensimmäinen erä alkoi lievässä LeBa/Josba hallinnassa, mutta huippupaikoille ei kumpikaan joukkue oikein päässyt. Ensimmäisen erän loppuun LeBa/Josba sai jäähyn. Ensin BB-88:n vihainen rannelaukaus osui ylärimaan ja tolppaan, josta pallo kimpoili Eliakselle, joka rikottunakin sai ujutettua pallon maaliin siirretyn rangaistuksen aikana.

Toisen erän alkuun LeBa/Josba teki kaksi maalia pikavauhtia. Ensimmäisen maalin teki Nils Johanneksen syötöstä ja seuraavassa vaihdossa Elias Jonin syötöstä. Tästä alkoi synkkä pariminuuttinen. BB-88 tasoitti pikavauhtia tilanteeksi 3-3. Erään loppuun LeBa/Josba sai jälleen hieman kaulaa, kun ensin Lenni Miika P:n syötöstä ja tämän jälkeen Jonin tulinen veto Eliaksen syötöstä otti yläkierteen ja lirui lopulta maaliin.

Toisen erän alkuun Taavin syöttö vapautti Johanneksen kanttaamaan keskeen ja Johanneksen rannelaukaus upposi takakulmaan. Reilu viisi minuuttia ennen loppua omassa puolustuspäässä menetettiin pallo ja BB-88 iski välittömästi pelin 4-6:een. Seuraavan maalin teki Eemil vastahyökkäyksestä, kun Joni antoi poikittaissyötön Eemilille. Ottelun viimeisen maalin teki BB-88, kun pallonmenetyksen jälkeen heidän kova maalintekijä kanttasi keskeen ja ampui pallon taka-alakulmaan.

Puolustuspäässä Valtteri teki debyyttinsä pakin paikalla ja näytti kuin hän olisi pelannut paikkaa koko uransa. Kaksinkamppailut kääntyivät Valtterille poikkeuksetta ja pallo lähti eteenpäin oikea-aikaisesti ja nopeasti. Hyökkäyspään ykkönen oli Taavi, joka omalla esimerkillään sytytti muun joukkueen taistelemaan toisessa erässä. Samassa vaihdossaTaavi ampui tolppaan hyvän karvauksen päätteeksi ja kolmesti Taavi voitti kaksinkamppailun hyökkäyspäässä ja liikutti palloa nopeasti ketjukavereilleen.

LeBa/Josba – PoNoVo 07 9-5

Toisessa matsissa LeBa/Josba kohtasi Ponovon, jolle LeBa/Josba kärsi joulun alla kauden ensimmäisen ja ainoan tappion D1-sarjassa. Ykköstykki Elias kärsi jo ensimmäisessä pelissä flunssan oireista ja jäi penkin päähän huilimaan ottelun aluksi. Tämä tarkoitti sitä, että tällä kertaa ei muu joukkue mennä Eliaksen selän taakse piiloon, kun ratkaisijoita haetaan. Ensimmäisenä huutoon vastasi Miika B, joka ampui pallon kovalla rannelaukauksella takakulmaan pallonriiston jälkeen. Ponovo tasoitti, kun omassa päässä yritettiin avata hiukkasen liian hätäisesti keskeen ja vastustaja katkaisi ja ampui pallon varmasti sisään. Miika B pääsi kuittaamaan seuraavassa vaihdossaan. Nilsiltä levitys oikeaan laitaan, josta Miika murtautui keskeen ja ampui pallon taas vastustamattomasti ranteella takakulmaan. Seuraavassa vaihdossa Anton avasi Jonille myäs oikeaan laitaan ja Jonin tulinen rannelaukaus upposi takaylämäkulmaan ja tilanne oli 3-1 LeBa/Josballe. Seuraavaksi LeBa/Josba nukkui vapareissa ja Ponovo pääsi rankaisemaan kahdesti vapareiden jälkitilanteista, kun pallo pomppi Ponovon pelaajille ja tarkat vedot upposivat Jesperin taakse.

Toisessa erässä peli jatkui tasaisena, mutta LeBa/Josba alkoi päästä paremmille maalipaikoille erän edetessä. Seuraavan maalin teki Joni, joka taisteli pallon maalin takana itselleen ja murtautui maalin eteen ja siirsi LeBa/Josban 4-3 johtoon. Seuraavan maalin teki Juuso maalinedestä, kun Joni ja Eemil pelasivat Juuson tyhjiin maalin kulmalle. Ensimmäisen yrityksen maalivahti torjui, mutta toisella yrittämällä Juuso onnistui ohittamaan maalivahdin.

Kolmannen erän aluksi Lenni vei Oskarin syötöstä LeBa/Josban 6-3 johtoon. Seuraavassa vaihdossa Miika B viimeisteli hattutempun hyvän kulmapelin päätteeksi kovalla rannelaukauksella Johanneksen syötöstä. Pelin ratkettua pääsi myös virkistynyt Elias muutaman vaihdon ajaksi kentälle. Yhden maalin Elias taituroi pyörähtämällä maalin eteen ja viimeistelemällä Jonin syötöstä tilanteeksi 8-3. Kun Oskari teki Lennin syöstöstä 9-3, näytti, että ensimmäisen ottelun viiden maalin tappio oli kuitattu ja LeBa/Josba olisi tasapisteissä Ponovon edellä. Lopun hölmöily kuitenkin kostautui ja Ponovo teki viimeisellä minuutilla kaksi maalia.

Puolustuspään ykkönen oli Anton, joka voitti kaksinkamppailut ja meni irtopalloihin niin, että pienemmillä ponovolaisilla ei ollut mahdollisuuksia saada niitä itselleen. Hyökkäyspäässä Miika B otti joukkueen reppuselkäön, kun tarvittiin maalintekijää. Myös Joni ja Eemil saivat paineen hyökkäyspäähän vaihdosta toiseen. Maalinteossa pitkästä aikaa onnistunut Juuso paikkasi Eliasta hienosti ja pääsi hyville paikoille, mitä pidemmälle ottelu meni.

Voitoilla LeBa/Josba varmisti alueloppuhuipentumapaikan, kun neljä peliä on vielä jäljellä. Saman tekivät Ponovo ja Pelicans SB. D1:set jäävät nyt kuukauden pelitauolle talvilomaviikkojen vuoksi ja seuraavat pelit pelataan Joensuussa 15.3.