D2-juniorit avasivat ylemmän jatkosarjan kahdella voitolla

D2-juniorit aloittivat ylemmän jatkosarjan Lappeenrannassa kohdaten kaksi uutta vastustajaa. Ensimmäisenä vastustajana kohdattiin viime kauden 06:sten aluemestari Imatran Voiman turbiinit. Toisessa pelisssä kohdattiin taas Kouvolan Susien joukkue.

LeBa-96 –  Voima Turbiinit 9-6

Ensimmäisessä erässä 06:set noudattivat hyvin otteluun laadittua suunnitelmaa. Pallo pelataan nopeasti ylös ja siellä syötellen vetopaikkaan ja palloa maaliin. Voima siirtyi vähän vahingossa 0-1 johtoon, kun sarjan nopein pelaaja karkasi laidasta ja veti tarkasti etuyläkulmaan. Leba-96:n tasoitus tuli pian tämän jälkeen Oskarin suoraan syötöstä lähteneestä vedosta Miikan hienosta esityöstä. Kaksi seuraavaa maalia teki Joni ensin Eliaksen ja sitten Antonin syötöstä. Erän loppuun vielä Nils vei Leban 4-1 johtoon Antonin syötöstä.

Valmentaja erehtyi kehumaan ( aiheesta kylläkin ) ensimmäisen erän peliä. Tämä taisi olla virhe, sillä kaksi ensimmäistä vaihtoa ja vastustaja rokottaa vähän vahingossakin, kun poikien keskittyminen karkasi tuomarien viheltämättä jääneiden vapareiden perään huuteluun. Viiden minuutin pelin jälkeen toisessa erässä tilanne oli jo tasan, kun hyökkäyspäässä jäätiin purnaamaan mahdollista viheltämättä jäänyttä vaparia ja Voiman kaveri pääsee yksin läpi ja tasoittaa pelin. Erän loppuun Leba-96 sai taas karvauksen kuntoon ja yhdestä näistä katkoista Miska vei Leba:n johtoon. Kahden maalin johdon viimeisteli Joni, kun Anton syötti jo kolmannen maalin pakin paikalta.

Kolmannen erän puolivälissä Elias vei Tiituksen esityöstä Leban turvallisen tuntuiseen 7-4 johtoon. Pari minuuttia ennen loppua Voima sai kavennuksen ja tämän jälkeen otti maalivahdin pois. Miska kuitenkin katkaisi Voiman hyökkäyksen ja Elias viimeisteli tyhjään maalin 8-5 kaukaa lähteneellä vedolla. Leban yhdeksännen maalin viimeisteli Anton pakin paikalta lähteneellä vedolla, johon hienon levityksen tarjoili Joni. Ottelun loppuun vielä hiukan liian innokas hyökkääminen kostautui ja pakki pääsi kävelemään sisään ja laukoi pallon varmasti takakulmaan. Loppunumerot 9-6 ja arvokas päänahka viime kauden aluemestareista.

Hyökkäyksen onnistujia olivat sentterin paikoilla niin ylöspäin tehokkaasti pelannut Joni kuin alapäin raatanut Miika. Puolustuspään onnistujat olivat Elias vahvalla pallonhallinnalla, Anton kaksinkamppailu voitoilla ja tehokkaalla hyökkäyksiin osallistumisilla  (1+3). Lisäksi Antton voitti lähes poikkeuksetta kaksinkamppailut omassa päässä nopeuttaan hyödyntäen. Maalilla Jesperi oli taas itse varmuus ja mahdollisti pelin voittamisen.

LeBa-96 – Sudet SB 11-1

Tunti taukoa ja vastassa uusi tuttavuus Sudet Kouvolasta. Ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta viiden minuutin jälkeen Leba siirtyi 1-0 johtoon, kun Eemil iski Miskan vedon reboundin ilmasta sisään. Seuraavan maalin iski maalin edestä myös ilmasta Oskari Miikan laukauksen reboundista. Tämän jälkeen pikatahtiin Leba-96 ratkaisi pelin ensin Elias Jonin syötöstä ja Joni Eliaksen syötöstä vei 4–0 johtoon. Elias teki 5-0 Tiituksen syötöstä ja Joni 6-0 Antonin syötöstä ja ilotulituksen lopetti Elias viimeistellen hattutempun Miikan syötöstä.

Toinen erä ei hienouksia tarjonnut ja näytti pitkään, että Sudet voittaa erän toisen erän alkupuolella tulleella maalilla. Erän lopulla hyökkääjäksi toiseen erään siirretty Antton viimeisteli kauden avausmaalin Eemilin maalintakaa tulleesta syötöstä ja Taavi teki Leba-uran ensimmäisen maalin Jonin syötöstä. 

Viimeisessä erässä kummatkin maalit viimeisteli Miika. Ensimmäiseen syötön tarjoili Lenni ja toiseen Anton. Paikkoja enempäänkin oli, mutta ne jäivät seuraaviin peleihin.

Hyökkäyspään onnistujia olivat hyvin yhteen pelanneet Eemil ja Miska sekä ensimmäisen Leba-maalinsa tehnyt Taavi. Puolustuspäässä taas Tiitus käytti vihdoinkin nopeuttaan hyödyksi ja toi jalalla hienosti palloa ylöspäin. Maalilla Jesperi torjui eleettömästi ja varmasti eikä nollapelikään ollut kaukana.

Ylempi jatkosarja on nyt avattu ja jatkuu kahden viikon kuluttua Kuopiossa Savo-Karjalan paikallispeleillä Josbaa ja Apasseja vastaan.