E1-pojat kahteen voittoon kotiturnauksessa

06-pojat lähtivät turnaukseen hieman varamiehisenä, koska neljä poikaa oli poissa sairastumisten vuoksi. Maanantaina pelattu rästipeli 07-poikia oli päättynyt numeroin 9-3 06:lle ja tänään 07-pojilla oli mahdollisuus lähteä kiusaamaan vuotta vanhempiaan.

Leba-96 E1 – Leba-96 07  9-3

Seuran keskinäinen peli alkoi tasaisesti, mutta pienoisessa 06:sten hallinnassa. Johtoon 06:set siirtyivät ajassa 6.24, kun Joni viimeisteli Elias K:n syötöstä. Tasoitus tuli pari minuuttia tästä, kun Miska P syötti ilmassa takatolpalle juosseelle Nuutille, joka viimeisteli hienosti ilmasta pallon maaliin. Kymmenen minuutin kohdalla 06:set johtoon Elias K:n maalilla ja syöttöpiste Miikalle. Pari minuuttia tästä ja Jonille maali maalinedestä syöttäjänä Elias K. 4-1 maali erän loppuun tuli, kun Anton veti pakin paikalta hienon rannelaukauksen Elias P:n syötöstä.

Toinen erä päästiin aloittamaan ylivoimalla ja se käytettiin hienosti hyväksi, kun puolustajan paikalle vapaaksi jätetty Anton viritti rannelaukauksen ylänurkkaan. Eliask K vei vastahyökkäyksestä 06:set Jonin syötöstä 6-1 johtoon ja erän loppuun vielä Elias K teki toisen maalin putkeen ja erätauolle 06:sten 7-1 johdossa.

Kolmannessa erässä 07:at tippuvat karvausta ja jäivät kyttäämään vastahyökkäyksiä ja onnistuivatkin kahdesti kaventamaan tilanteen 7-3:een. Maalintekijänä onnistui Veikko kahdesti. Kiri tyrehtyi, kun Jonia rikottiin maalinedessä jäähyn arvoisesti. Seuranneesta vapaalyönnistä Oskari viimeisteli Jonin syötöstä 8-3:een ja loppunumerot viimeisteli Niko Miikan hienosta syöstöstä.

Hyökkäyspään onnistujia oli varsinkin laituripari Lenni ja Elias P, jotka voittivat lähes kaikki hyökkäyspään kaksinkamppailut ja levittivät peliä päädyssä ja saivat näin pakeille paikkoja vedoille, jonne varsinkin Lenni ehti tekemään maskia. Puolustuspäässä Anton viimeisteli kaksi maalia ja liikutti hienosti palloa yhdessä pakkiparinsa Elias K:n kanssa.

Peli tänään oli molemminpuolin tasokkaampi ja vauhdikkaampi kuin maanantain mittelö. 07:at pysyivät ottelussa hyvin vaudissa mukana ja tarjosivat kovan vastuksen.

Leba-96 E1 – SB Welhot musta 13-6

Neljän tunnin odotuksen jälkeen oli edessä kärkimatsi SB Welhojen kilpaporukkaa vastaan, jolle oli hävitty reilusti kauden aikaisemmissa koitoksissa. Niki tippui pois kokoonpanosta sairastumisen takia, joten otteluun lähdettiin kahdellatoista kenttäpelaajalla.

Ensimmäiset vaihdot alkoivat terävästi Leba-96:n hyökkäyspään pyörityksillä. Kesken Leban pyörityksen Welhot katkaisivat kaksi lebalaisten hyökkäystä ja peli oli yhtäkkiä Welhoille 0-2. Tästä ei 06:set hämmentyneet, vaan peli painettiin pakolla SB Welhojen päätyyn. Hienoja pyörityksiä päädyssä ja vetoja kohti welhojen maalia pakeille pudotusten jälkeen. 1-2 kavennuksen teki Elias K Antonin syöstöstä. Vaihto välissä ja kahdessa seuraavassa vaihdossa SB Welhojen päädyssä soi. Ensin Elias K. Jonin syötöstä 2-2:een ja seuraavassa vaihdossa Eemil vei Elias P:n katkon ja oivaltavan syötön jälkeen Leban 3-2 johtoon. Seuraavan kerran Leba-96 rankaisi erän lopussa peräkkäisissä vaihdoissa, kun ensin Nils Miikan syötöstä vei tarkalla laukauksella kotijoukkueen 4-2 johtoon ja Elias K. viimeisteli taidokkaasti 5-2 ilmasta Jonin laukauksen reboundista.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. SB Welhot karvasivat vähän korkeammalta, kun taas Leba-96 päästi kuopiolaiset maalin eteen avaamaan peliä ja pyrkivät iskeä kimppuun, kun ensimmäinen syöttö lähti kohti laitaa. 6-2 maali tuli, kun SB Welhojen karvaus hiukan petti ja Nils sai loistavan pystysyötön Jonilta ja laukaisi pallon varmasti maaliin puolittaisesta läpiajosta. Edellisessä vaihdossaan Nils hajoitteli vastaavanlaista tilannetta, kun Oskari avasi Eemilille keskeen ja Eemil löysi Nilsin myös pystysyötöllä, mutta tuolloin suoraan syötöstä lähtenyt veto suuntautui hiukkasen ohitse. SB Welhojen kavennus 6-3:een tuli hienon vastahyökkäyksen jälkeen, kun keskialueella menetettiin pallo pahassa paikassa. Erän loppuun Leba-96 siirtyi 7-2 johtoon, kun Nils löysi keskeen tulleen Jonin, jonka suoraan syötöstä lähtenyt veto vei Leba-96:n viimeiseen erään viiden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä ensin Elias K siirsi vastahyökkäyksestä koko kentän kuljetuksen päätteeksi 8-3 johtoon. Välissä SB Welhot kavensi 8-4:ään, mutta pian tämän jälkeen Leba-96 viimeisteli nopeasti tilanteeksi 10-4. Ensin Joni viimeisteli Elias K:n syötöstä ja toisen viimiesteli Nils Tiituksen syöstöstä. Vuorotahtiin, kun mentiin niin SB Welhot teki kaksi seuraavaa maalia kahdella komealla laukauksella. Tämän jälkeen Joni viimeisteli Elias K:n syötöstä kahteen kertaan ja vielä kolme sekuntia ennen ottelun päättymistä Elias K viimeisteli ottelun viidennensä Jonin syötöstä.

Hyökkäyspään onnistujia oli useita, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella pallo liikkui hienosti pelaajalta toiselle ja saatiin pakeille pudotuksia tosi hienosti. Nils laukoi tarkasti hattutempun ja tarjosi myös muille hyökkäjille useita maalipaikkoja. Puolustuspäässä avauspeli onnistui parhaiten tällä kaudella ja varsinkin Eemil haki hienosti muutaman kerran keskeen, johon varsinkin Oskari avasi hienosti palloa ja näin saatiin pallo nopeasti hyökkäyspäähän. Maalissa Jesperi torjui varmasti ja piti Leba-96:sta pelissä mukana varsinkin ottelun alussa, kun oltiin tappiolla.

Ylempää jatkosarjaa on jäljellä yksi turnaus ja Varkauden turnaukseen lähdetään herkullisista lähtökohdista. Kaikki kolme kärkiporukkaa SB Welhojen ja Josban kilpaporukat ja Leba-96:n 06:set ovat tasapisteissä ennen kahta viimeistä peliä. Leba-96:lla on kovin loppuohjelma, koska he pelaavat Josban kilpaporukkaa sekä nousukuntoista Apasseja vastaan.