E1-juniorit kahteen voittoon

E1-juniorit lähtivät Nilsiään haastavista lähtökohdista. Viisi pelaajaa oli poissa, mutta onneksi 05:sta saatiin Joni ja Elias ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan oman ikäisten joukkueessa.

Leba-96 E1 – Josba punainen 9-3

06:set saivat ottelun alkuun äärimmäisen hyvän alun, kun ensimmäisessä vaihdossa Nils pääsi laittamaan Santerin esityöstä pallon reppuun maalin edestä. Kolmen tunnin odottelu hallilla oli virittänyt 06:set kovaan iskuun, sillä reilun neljän minuutin jälkeen johto oli jo 3-0, kun ensin Joni Matiaksen syötöstä vei Leban kahden maalin johtoon ja seuraavassa vaihdossa Elias K. vuorostaan siirsi Jonin syötöstä 06:set kolmen maalin johtoon. Josba pääsi peliin mukaan, kun hieno vastahyökkäys päättyi tarkkaan alanurkkalaukaukseen ja 3-1 kavennukseen. Reilun yhdentoista minuutin kohdalla peli oli jo 3-2, kun vielä syksyllä Lebaa edustanut Otto käytti tarkka rannelaukaustaan ja sijoitti varmasti pallon ylänurkkaan.

Toisessa erässä sattui ja tapahtui. Joni vei yksilösuorituksella 06:set 4-1 johtoon. Kolmesti löytiin Jonia mailaan laidassa, mutta pallo pysyi halussa ja lopulta Joni pääsi pyöräyttämään pallon etukulmasta sisään. Syöttöpiste Antonille. Tämän jälkeen Eemil ensin kamppasi tahattomasti laidassa josbalaisen.  Jäähyn arvoinen rike jäi tuomareilta näkemättä. Seuraavassa vaihdossa Eemil itse sai mailasta suoraan nenään ja hänen peli oli pelattu. Seuranneesta viiden minuutin ylivoimasta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, mutta tällä kertaa ei ainakaan omissa soinut. Erän lopussa Joni teki kaksi maalia Elias K:n syötöistä ja peli kahden erän jälkeen 6-2.

Kolmannessa erässä peli pysyi kahden erän kaltaisena. Josba yritti paineistaa pakkeja, mutta hyvillä pallon liikutuksilla Leba pääsi hyvin keskikentän yli. Karvauksessa Leba päästi josbalaiset oman maalinsa eteen, mutta tämän jälkeen Josban pakeilta loppui keinot saada palloa hyökkääjille niin, että vahvat kanttaajat pääsisivät vetopaikoille. Pelissä alkoi olla ratkaisun makua, kun Elias K. karvasi pallon Josban pakilta ja hän syötti sivulle Lennille, joka katsoi hienosti rannelaukaukselle tilan Josban maalin takaylänurkasta ja tilanne 7-2. Elias K teki seuraavaksi pelin hienoimman maalin: Jonilta pitkä pallo ilmassa pakkien yli ja Elias vippasi pallon suoraan ilmasta Josban maalivahdin ylitse. Josballe pientä lohtua viimeisellä minuutilla, kun Otto kavensi hienolla vedolla 8-3:een. Viimeisen maalin peliin teki kuitenkin Leba-96, kun Elias P. karvasi pallon pois Josban pakilta ja sijoitti pallon varmasti Josban tyhjään maaliin.

Pelin ratkaisi puhtaasti se, että 05:sta lainaan tulleet Joni ja Elias nostivat koko joukkueen itseluottamuksen uudelle tasolle. Kaksinkamppailuihin oli kaikilla tiukka ote ja karvauspelissä noudatettiin laadittua suunnitelmaa. Josban avatessa laitaan, laituri ja sentteri iskivät tiukasti kimppuun. Näin pelätyt Josban kanttaukset saatiin pois. Samoin Jesperi sai kokoajan hyvän näkyväisyyden vedoille maalilla ja torjui näin varmasti Leban maalilla. Hyökkäystehot olivat lähinnä Jonin ja Eliask K:n hartioilla, mutta myös muilla hyökkääjillä oli paikkoja tehdä maaleja.

Apassit – Leba-96 E1 4-9

Pelissä kävi niin kuin vähän ennen ottelua valmennus pelkäsi. Ottelu alkoi loistavasti, kun neljä ensimmäistä vaihtoa ja neljä maalia. Ensin Anton vei Jonin pudotuksesta E1:set 0-1 johtoon. Seuraavassa vaihdossa Eemil pääsi Elias K:n syötöstä laittamaan pallon reppuun. Kahdessa seuraavassa vaihdossa Joni viimeisteli ensin Elias K:n ja seuraavaksi Antonin syötöstä. Sitten alkoivat vaikeudet. Arveltiin pelin olevan ohitse. Ensin vastustajalle maali, kun vapaalyönnissä ei oltu hereillä, vaan veto suoraan vaparista omaan reppuun. Joni vei erän lopussa E1:set 1-5 johtoon.

Toinen erä oli yhtä tuskaa. Elias K. vei ensin Leba-96:n 1-6 johtoon, mutta kolme seuraavaa maalia viimeisteli Apassit. Maalit noudattivat samaa kaavaa. Avauksessa seisottiin paikallaan ja syöttöjä ei tehty liikkeestä, vaan yritettiin syöttää paikaltaan pelaajille, joilla oli vastustaja niskassaan. Tästä katko ja kolme nopeaa maalia Apasseille. Apassien kirin katkaisi Elias K., jonka tarkka rannelaukaus toisen erän viimeisellä minuutilla siirsi E1:set 4-7 johtoon.

Kolmennessa erässä lebalaisten väsynyt tekeminen jatkui, kun ei jaksettu liikuttaa palloa eikä hyökkääjät hakeneet paikkaa tyhjiin paikkoihin. Pari maalia erään saatiin, kun Elias K viimeisteli kahdesti Jonin syötöstä. Näin loppunumerot 4-9 Leba-96:lle.

Puolustuspäässä parhaiten palloa jaksoi liikuttaa ja jalalla oikea-aikaisesti kuljettamalla peliä eteenpäin vei Anton. Hyökkäyspäässä taas Elias K ja Joni olivat tekijänä tai syöttäjänä kaikissa yhdeksässä maalissa. Maalilla Jesperi koppaili varmasti torjuttavissa olevat tilanteet ja piti joukkuetta pystyssä toisen erän vaikeilla hetkillä.

E1:lle jäi vielä pieni liekki lepattamaan siihen, että kausi voisi jatkua myös runkosarjan jälkeen. Tämä vaatii kuitenkin kaikkien loppujen pelien voittamista ja vähän apuja myös muilta joukkueilta. Kotiturnaus pelataan 25.2. ja sitä ennen 19.2. pelataan seuran sisäinen rästipeli Leba-96 E1 – Leba-96 E2.