E2 -poikien ylempi jatkosarja jatkui Rantakylässä

E2 -poikien ylempi jatkosarja jatkui Rantakylässä

E2 -pojat jatkoivat ylemmän jatkosarjan taistoja lauantaina Rantakylässä. Sinipaitojen otteet vaihtelivat otteluiden sisällä kuin Suomen talvisää, lopputulemaksi kirjattiin voitto, tasuri ja kaksi tappiota.

LeBa-96 Hearts – SB Welhot Pallosalamat 4-9
Hearts kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Welhojen kilparyhmän. Vastustajan tiedettiin olevan teräväjalkainen porukka, joten kopissa painotettiin liikkeen, reagoinnin ja kaksinkamppailujen tärkeyttä. Alkuvuoden harjoitusten ja E1- turnausten perusteella odotettavissa oli railakas ja tasapäinen ottelu, valitettavasti kuopiolaiset korjasivat kuitenkin pisteet sangen selvin numeroin.

Heartsin otteita leimasi päivän molemmissa otteluissa pienoinen hajamielisyys: vastustajat unohtuivat selän taakse, hienolta katkolta vaikuttanut tilanne pomputettiin lopulta vastustajan lapaan ja maalintekotilanteessa viimeinen ratkaisu oli suupaisu sinne päin. Welhojakin vastaan oli kaikki eväät ottaa ottelu haltuun ja korjata pisteet, mutta kuopiolaiset käyttivät sinipaitojen hapuilun hyväkseen ja nappasivat ansaitun voiton. Vernerillä maalinsuulla hyvä esitys yhdeksästä takaiskusta huolimatta. Puolustajista Jesse pysyi parhaiten pelissä sisällä ja hyökkäyspäässä Veeti jaksoi raataa molempiin suuntiin. Tehomiehet: Jimi 1+0, Veeti 1+0, Vennu 1+0, Aatu 1+0 ja Jesse 0+1.

OuPa – LeBa-96 Hearts 6-7
Neljän tunnin tauko ja vastaan Outokummun Pallo. Kaivoskaupungin ylpeyden tiedettiin luottavan puolen kentän karvaukseen, hyvään maalivahtipeliin ja teräviin vastaiskuihin. Heartsin kopissa peräänkuulutettiin pelirohkeutta&aktiivisuutta ja yritettiin puistella ensimmäisessä ottelussa housun punteissa keikkuneet punnukset pois jaloista.

Ottelun tempoa kuvasti katsomosta vaihtopenkille saakka kuulunut haukottelu. OuPa puolusti ja iski välillä Heartsin harhasyöttöjen kautta vastaan. Hearts lönkötteli, pelasi välillä muutaman terävän pätkän ja nappasi lopulta voiton pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Alkusarjassa Hearts hävisi Coachille hieman vastaavalla esityksellä, tästä oli onneksi opittu ja tärkeät pisteet napsahtivat sinipaitojen laariin.

Jesse jatkoi hyviä otteitaan pakin tontilla, hyökkääjistä Vennu ja Aatu piristyivät selkeästi. Tehomiehet: Vennu 2+0, Jesse 2+0, Aatu 1+1, Oskari 1+0, Peetu 1+0, Jimi 0+1 ja Veeti 0+1

SB Welhot Pallosalamat – LeBa-96 Spades 7-7
Spades sai avausottelussa vastaansa aamulla Heartsin kellistäneen Welhot Pallosalamat. Ottelusta muodostui todella tasainen taisto, jossa momentum vaihteli moneen kertaan. Welhot hallitsi ottelun alkupuoliskoa, Spades vei nimiinsä toisen erän ja kolmannen ekan kympin, mutta niin vain Welhot kimmersi vielä viimeisellä vitosella tasoihin.

Welhot luotti tässäkin ottelussa nopeisiin jalkoihin ja sinnikkääseen haastamiseen. Spades kesti kuitenkin jalalla mukavasti kuopiolaisten kyydissä, eikä joukkue hätkähtänyt vaikka kuopiolaiset karkasivat toisen erän mustan hetken seurauksena jo 5-1 johtoon. Spades kiri neljän maalin takaa kuudessa minuutissa tasoihin ja naputteli kolmannen erän alkuminuuteilla jo mukavan tuntuiselle karkumatkalle. Peli pysyi hyvin lapasessa aina viimeiselle kahdelle minuutille saakka, kunnes Welhot runnoi ensin väkisin kavennuksen ja tämän jälkeen itseluottamusbuustissa seuraavassa vaihdossa tasoitusmaalin. Viimeiset puolitoista minuuttia pelailtiin sopuisasti loppuun ja summeri päräytti lopputulokseksi hieman kitkerältä maistuneen tasapelin. Jirolta perushyvä peli maalinsuulla, puolustuspään herra&hidalgo oli avausottelussa Luukas. Hyökkääjistä Luka otti joukkueen reppuselkäänsä heikoimmilla hetkillä. Tehomiehet: Luka 3+1, Nuutti 2+0, Miska 1+1, Rasmus 1+1 ja Akseli 0+2.

LeBa-96 Spades – Apassit 2-10

Spades kohtasi päivän toisessa ottelussa alku- ja jatkosarjaa hallinneen Nilsiän Apassit. Ison kentän peleissä Apassit on ollut sinipaidoille vielä voittamaton vastus, mutta tiedossa oli, että ehjällä esityksellä voitosta pystytään kamppailemaan tasapäin.

Spades sai otteluun surkeimman mahdollisen alun, kun palloa kaiveltiin omasta repusta jo ensimmäisessä vaihdossa. Pari minuuttia myöhemmin Apassit niittasi johdon kahteen maaliin, kunnes Luka kavensi eron yhteen näppärän kuvion päätteeksi ajassa 6.40. Tämän jälkeen nähtiin yksi -07 ikäluokan mustimmista hetkistä, kun nilsiäläiset napauttivat pallon 78 sekunnissa kolme kertaa maaliin. Katsomossa huudeltiin jo rökäletappion perään, mutta Spades kasasi kuitenkin rivinsä ja loppuerä mentiin tasatahtia.

Erätauolla joukkueeseen saatiin pumpattua vielä hyvin boostia ja toinen erä olikin ottelun parasta Spadesia. Toki nilsiäläiset pitivät palloa aavistuksen enemmän, mutta oman pään puolustus toimi ja hyökkäyspäässäkin saatiin myllerrettyä huomattavasti paremmin. Erästä väännettiin tasuri ja näin kolmanteen erään jäi vielä pieni toivon kipinä elämään.

Tämä lepatus sammui valitettavasti jo ajassa 30.20, kun punapaidat iskivät ottelun seitsemännen osumansa. Maali raksautti Spadesin selkärangan rikki ja viimeinen vartti olikin melkoista rimpuilua, voitto kirjattiin Apasseille lopulta lukemin 10-2. Nilsiäläisten kaksinkamppailupelaaminen, takakarvaaminen ja virheettömyys ovat tällä hetkellä sellaisia valtteja joihin ei vielä pystytä vastaamaan. Puolustajista Matias selviytyi paineen alla ja tiukassa paikassa (päivän kolmas peli) hienosti, hyökkäyspäässä Luka ja Nuutti jaksoivat yrittää loppuun saakka. Tehomiehet: Luka 2+0, Nuutti 0+1 ja Miska 0+1.

Kahden pelatun turnauksen jälkeen Spades on jaetulla kakkossijalla Welhojen kanssa 5 pisteellä ja Hearts majailee neljäntenä kahdella pisteellä. 07-ikäluokan ottelut jatkuvat viikon päästä Nilsiässä E1 -turnauksessa, seuraava E2 -turnaus pelataan 24.2 Kontiolahdella.