E2 -juniorit tahkosivat tuplaviikonlopun

E2 -junnujen viikonloppu oli sangen salibandyn täytteinen. Lauantaina pelattiin Kontiolahdella oman ikäluokan ylempää jatkosarjaa ja sunnuntaina oli vuorossa E1 -ikäluokan jatkosarjan pelit niin ikään kotihallissa.

LAUANTAI

LeBa-96 Spades – LeBa-96 Hearts 7-5
Päivä avattiin keskinäisellä kamppailulla. Spades oli vienyt Nilsiässä käydyn edellisen kohtaamisen nimiinsä, joten nyt oli Heartsin pojilla kuitin paikka. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin mallikkaasti pallon kanssa ja pelin hallinta aaltoili mukavasti joukkueelta toiselle. Hearts vei nimiinsä ensimmäisen erän, mutta Spades kuittasi pelin tasoihin toisessa. Kolmannen erän puolessa välissä Matias vei hattutemppumaalillaan Heartsin 6-5 johtoon, Spades yritti tulla vimmatusti tasoihin mutta Vernerin oivat torjunnat ja uhrautuvainen peittopeli turvasivat johdon loppuun saakka. Parikymmentä sekuntia ennen loppua Jimi viimeisteli Heartsin 7-5 voittolukemat tyhjään maaliin. Tehomiehet (S): Nuutti 2+1, Miska 1+0, Akseli 1+0, Samu 0+1 ja Artturi 0+1. Tehomiehet (H): Matias 3+0, Jimi 2+1, Veeti 1+1, Aatu 0+2, Tuomo 1+0 ja Eetu 0+1

LeBa-96 Hearts – Apassit 0-6
Heartsin toisessa ottelussa vastaan asettui sarjaa puhtaalla pelillä johtava Apassit. Inkkarilaumasta on muodostunut kauden aikana jo pienoinen peikko, mutta aamun voiton myötä kopissa oli hyvä fiilis ja kerrankin Apasseja päästiin haastamaan omalla tutulla kotikentällä. Valitettavasti paras lataus jäi tälläkin kertaa piippuun. Ottelussa oli hyvätkin hetkensä ja varsinkin pelin viimeinen kymppi oli sinipaidoilta erittäin hyvää tekemistä. Nilsiän pojat pelaavat kuitenkin erittäin kurinalaisesti ja kun joukkue on tasaisen kaksinkamppailu- ja juoksuvoimainen, ei nukahduksia kärsi tulla yhtään. Pisteet ansaitusti punapaidoille, mutta ei ole LeBan pojillakaan syytä työntää päätä pensaaseen vaikka kuparinen jäi rikkomatta.

OuPa – LeBa-96 Spades 2-4
Peli oli osalle pojista jo kolmas ja tämä kyllä luvalla sanoen näkyi kentällä. OuPa karvasi jälleen todella matalalta ja tämän myötä peli meni melkoiseksi kävelyksi. Maaleja tehtiin kuitenkin pari enemmän kuin vastustaja ja tämä riitti tällä erää voittoon. Onnistumisia tuli mukavasti ”perinteisten tehomiesten” takaa, kun Oskari viimeisteli pakin tontilta pari maalia ja Kovalaisen Jesse ja Okkosen Akseli maalit mieheen. Tehomiehet: Oskari 2+0, JesseKo 1+0, Akseli 1+0, Samu 0+1, Luukas 0+1, Miska 0+1 ja Nuutti 0+1

Vaikka Apasseja vastaan ei maaleja tehtykään, niin päivästä jäi ihan hyvä jälkimaku. Nollakaseista lainalla olleet Simo, Eetu ja Tuomo täyttivät paikkansa mallikkaasti. Tämän lisäksi oli ilahduttava nähdä onnistumisia sellaisilta herroilta, jotka eivät niin usein tehopisteillä herkuttele. Myös Verkku & Jiro esittivät maalin suulla hyviä otteita. Ylempää jatkosarjaa on jäljellä vielä yhden turnauksen verran. Spades on sarjan jaetulla kakkospaikalla seitsemällä pisteellä ja Hearts kolmantena neljällä pisteellä.

SUNNUNTAI

LeBa-96 -07 – LeBa-96 3-9
Joukkueet pelasivat alkuviikosta rästipelin vastakkain ja tällöinkin päädyttiin samoihin numeroihin. Nollaseiskat ovat harjoituspeleissä pystyneet haastamaan vanhemman ikäluokan todella mallikkaasti, mutta tosipeleissä ja parhaalla kokoonpanollaan eeykköset ovat vielä edellä. Sunnuntain kohtaamisessa pojat kestivät rallissa mukana kymmenisen minuuttia, kunnes varsinkin maajoukkuetiessä mukana olevien poikien liike ja hyvä pallollinen peli alkoi repiä viisikkoa rikki. Toisen erän lopulla E2 säästeli voimia seuraavaan peliin ja laski karvauksen puoleen kenttään. Tämä tasoitti puntteja jonkun verran ja pojat pääsivätkin iskemään vastareista muutaman kavennusosuman. Tappiosta huolimatta kelpo esitys. Eeykkösten poikkeusyksilöt toivat peliin pykälän vauhtia ja aimo annoksen pallollista osaamista, mikä antoi erittäin hyvän oppitunnin tulevaisuutta ajatellen. Tehomiehet: Veikko 2+0, Nuutti 1+0, Miska 0+1, Aatu 0+1 ja Luka 0+1.

VarTa – LeBa-96 -07 4-5
Tunnin tauon jälkeen vastaan asettui Varkauden Tarmo, jonka kanssa on väännetty erittäin tasaisia otteluja jo toista vuotta putkeen. VarTa on mennyt kauden aikana isoja harppauksia eteenpäin, joten tiedossa oli, että parhaimpaan on venyttävä mikäli voitosta meinataan haaveilla. VarTa vei ottelun ensimmäistä viittä minuuttia, mutta pikkuhiljaa sinipaitojen koneet alkoivat käynnistyä ja pallon kanssa maltettiin tehdä fiksuja ratkaisuja. Kahden erän jälkeen oltiin kuitenkin vielä pari maalia perässä, mutta viimeisellä vartilla LeBa tuli väkisin rinnalle. Peli näytti jo päättyvän tasapeliin, kunnes ottelun viimeisellä minuutilla Jimi sivalsi Veetin oivasta syötöstä pallon reppuun. Loppu puolustettiin kunnialla alta pois ja näin loppulukemiksi kirjattiin makoisa 5-4 voitto. Tehomiehet: Nuutti 2+0, Miska 1+1, Matias, Akseli 1+1, Veeti 0+2 ja Jimi 1+0.

Vaikka aamupelissä takkiin tulikin, niin päivästä jäi erittäin positiivinen maku. Puolustuspäässä Matias ja Aapo maestroivat pallollista peliä hienosti ja myös Oskari ja Peetu selvisivät tiukoissakin paikoissa hyvin. Akseli oli jälleen totutun älykäs pelin rytmittäjä ja Veetin hurja työmäärä palkittiin tällä kertaa myös tehopisteiden muodossa. E1:sten ylemmän jatkosarjan päätösturnaus pelataan Varkaudessa maaliskuun puolessa välissä.