Naisille kolme pistettä kärkipeleistä Energyllä.

Majavat päätti syyskautensa kahteen tiukkaan kärkipään peliin Joensuussa. Ensin voitettiin Welhot II niukasti 2-1 ja toisessa pelissä tasattiin pisteet Josba II:n kanssa 3-3 numeroin.

Welhot II – LeBa-96 1-2 (0-1,0-0,1-1)

Ottelu alkoi Welhojen hallinnalla eikä Majavilla ollut alussa juurikaan maalipaikkoja, kun vastustaja karvasi aktiivisesti koko ajan. Vähitellen päästiin kuitenkin peliin mukaan ja palloa saatiin myös hyökkäyspäähän.

Kymmenen minuutin kohdalla Welhojen maalivahti loukkasi sormensa ja joutui vaihtoon, kun pallontavoittelutilanteessa LeBa-hyökkääjän maila ja käsi kopsahtivat yhteen. Ikävä tilanne, mutta videolta näkee selvästi, että pallo oli koko ajan pelattavissa eikä rikettä tapahtunut. Vaikka pelitapahtumat olivat enimmäkseen Majava-päädyssä, teki avausmaalin LeBa. Vapari vastustajan kenttäpuoliskolta ja erikoisvartioinnissa koko pelin ollut Musti tinttasi pallon verkkoon Minnan siirrosta.

Erätauolla joukkuetta heräteltiin peliin mukaan, mutta silti painopiste oli hienokseltaan omassa päässä. Laukaukset peitettiin kuitenkin hienosti ja Kiia hoiti loput. Omakin peli parani koko ajan, mutta erä siis 0-0.

Kolmas erä oli Majavilta paras. Peli pyöri kummassakin päässä ja maalivahdit ottivat isoa roolia. Ajassa 33.02 Sanna pääsi puolittain läpi Tanjan hienosta ristisyötöstä ja lisäsi johdon kahteen nollaan. Welhot kavensi kahteen yhteen kymmenen minuuttia ennen loppua ja loppupeli oli yhtä jännittämistä. Kummallakin oli paikkansa ja kun LeBa sai kaksi peräkkäistä jäähyä aivan ottelun lopussa, tarjottiin kaverille tasapeliä oikein urakalla. Alivoima kuitenkin peitti, kyykkäsi ja luuti todella hyvin, eikä vastustaja päässyt ylärimaa lähemmäs maalia. Kun summeri soi oli Majava-lauma molari-Kiian päällä ja penkilläkin heitettiin ujot läpyt…

Peli oli Majaville tyypillinen viikonlopun avauspeli eli kaikkea ei saatu irti. Nyt kuitenkin pelin aikana parannettiin koko ajan ,mikä oli erittäin positiivista.

LeBa-96 – Josba II 3-3(1-1,2-2,0-0)

Koko peli oli paljon parempaa tekemistä kuin ensimmäinen. Palloa maltettiin pitää ja karvauskin oli aktiivisempaa, välillä jopa liian aktiivista, sillä Josba pääsi luvattoman usein 3-2 ylivoimahyökkäyksiin. Maalinteon aloitti Majavat ja Janni, joka etsi itselleen vetopaikan Josba-puolustuksen keskeltä, syöttäjänä Tanja. Josba tasoitti kuitenkin jo minuuttia myöhemmin Majavien merkkauspelin petettyä.

Toisessa erässä tehtiin maaleja vuorotahtiin. Ensin Auli vei takatolpalta ilmasta Majavat 2-1 johtoon,syöttäjänä Susanna. Josba tasoitti yv:llä paria minuuttia myöhemmin, kun viivavedon riparia ei saatu siivottua maalin edestä. 4 minuuttia myöhemmin vei Musti LeBan jälleen johtoon hienolla vedolla Hepe-Heidin syötöstä. Josba tasoituksen iski vielä ennen erän loppua Mama-Beaver Kaisu, joka maalin jälkeen halasi Kiia-tytärtään ja otti pallon talteen.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä ja kummallakin oli paikkansa ratkaista ottelu. Tasapeli ei kuitenkaan ollut vääryys kumpaakaan kohtaan ja molemmat voivat lähteä joulutauolle hyvillä mielin. Ottelusta jäi mieleen molempien maalivahtien huipputorjunnat ja varsinkin Josba-molarin varsinainen Pastirol-päivä. Ja jos 3-3 tasoitusmaalin piti joku tehdä, niin Kaisulle sen toki suo, koska ”You can leave the Beavers, but the Beavers never leave you”

Seuraavat pelit Kaavilla 6.1.2018. Silloin vastassa jälleen Josba ja Hu-Pa.

Saa tulla kannustamaan.

Marko